Latest Realtek HD Audio Driver Version

  1.    31 May 2018 #951

    vostok4 said: View Post
    I'm not using a high impedance mic (I think... its an old Astro A40 headset, maybe 6 years old at this point, its never given me an issue). Are you using front or rear jacks? I filed an issue with ASUS support, we'll see what they say.
    Front and back. Front may have a problem if the connectors/jacks on the case are not HD but olderAC97 without sensors.
      My ComputersSystem Spec

  2.    31 May 2018 #952

    Jack-sensing seems to work when things are plugged in (I get the popup when I plug things in). It worked on the older motherboard and the HD Audio header. I'll update when I learn more.
      My ComputerSystem Spec

  3.    31 May 2018 #953

    6.0.1.8451

    x64bit - Windows 10 1803
      My ComputerSystem Spec

  4. Brink's Avatar
    Posts : 34,383
    64-bit Windows 10 Pro build 18290
    Thread Starter
       31 May 2018 #954

    s0urce said: View Post
    6.0.1.8451

    x64bit - Windows 10 1803
    Thank you. First post updated.
      My ComputersSystem Spec


  5. Posts : 28
    Windows 10 Pro RS5 x64
       31 May 2018 #955

    s0urce said: View Post
    6.0.1.8451

    x64bit - Windows 10 1803
    For whatever reason, this breaks the UI (it says it can't find a supported device or something) for the UWP app I started using. Granted, I did mess around a bit with things, MSI made a new UWP app available for my motherboard, it's a pretty straight forward replacement of the Realtek CP plus some MSI branding, as you can see in the images. I can't find a link to the Store download...

    MSI would offer: Realtek HD Universal Driver, Version 6.0.1.8425

    I would update this driver from Device Manager. As one can see in the image, .8447 works great. .8451 does not. Not sure why. Just to be clear, the sound still seems OK, but I can no longer do anything in the UWP app.

    Click image for larger version. 

Name:	store.PNG 
Views:	11 
Size:	59.8 KB 
ID:	190762Click image for larger version. 

Name:	UWP.png 
Views:	11 
Size:	47.7 KB 
ID:	190763
      My ComputerSystem Spec

  6.    31 May 2018 #956

    s0urce said: View Post
    6.0.1.8451
    x64bit - Windows 10 1803
    Another winner, even over 8447 for me.
      My ComputerSystem Spec

  7.    01 Jun 2018 #957

    t0yz said: View Post
    For whatever reason, this breaks the UI (it says it can't find a supported device or something) for the UWP app I started using. Granted, I did mess around a bit with things, MSI made a new UWP app available for my motherboard, it's a pretty straight forward replacement of the Realtek CP plus some MSI branding, as you can see in the images. I can't find a link to the Store download...

    MSI would offer: Realtek HD Universal Driver, Version 6.0.1.8425

    I would update this driver from Device Manager. As one can see in the image, .8447 works great. .8451 does not. Not sure why. Just to be clear, the sound still seems OK, but I can no longer do anything in the UWP app.

    Click image for larger version. 

Name:	store.PNG 
Views:	11 
Size:	59.8 KB 
ID:	190762Click image for larger version. 

Name:	UWP.png 
Views:	11 
Size:	47.7 KB 
ID:	190763
    I have a msi board and the realtek msi software I use realtek msi HD_6.0.1.8010 (64 bit) I kept a copy of it before msi removed it from their download page for my msi motherboard you can get it here on my Google drive link https://drive.google.com/file/d/1kKX...w?usp=drivesdk

    Click image for larger version. 

Name:	w10.PNG 
Views:	4 
Size:	98.7 KB 
ID:	190799Click image for larger version. 

Name:	w10c.PNG 
Views:	5 
Size:	43.5 KB 
ID:	190800

    Click image for larger version. 

Name:	w10b.PNG 
Views:	2 
Size:	142.8 KB 
ID:	190801Click image for larger version. 

Name:	w10d.PNG 
Views:	1 
Size:	81.3 KB 
ID:	190802
    Last edited by brianzion; 01 Jun 2018 at 03:54.
      My ComputerSystem Spec

  8.    01 Jun 2018 #958

    I had no trouble using the CAB to update my audio driver to 8451, but I cannot find the Realtek Audio Control item in the Microsoft Store. Am I missing something? Just curious: my audio is working fine.
    Click image for larger version. 

Name:	image.png 
Views:	74 
Size:	36.3 KB 
ID:	190832
    --Ed--
      My ComputersSystem Spec

  9.    01 Jun 2018 #959

    There's nothing "Realtek" in the store. Maybe some side load place ?
      My ComputersSystem Spec

  10.    01 Jun 2018 #960

    erpster4 posted it in the previous page.

    https://www.microsoft.com/en-us/p/re...l/9p2b8mcsvpln
      My ComputerSystem Spec


 

Related Threads
Hello : I have my realtek driver tweaked in windows 7 , I have it set in the registry to have 2 outputs , instead of one - will the new win 10 driver be able to be adjusted ... Thanks
Hello Everyone. I have a Jabra bluetooth speaker (the Solemate Mini). On Windows 8.1 I plug it in to my laptop using the 3.5mm to 3.5mm cable and then, when I watch a movie, it correctly outputs to the speaker and does not use my laptop speakers....
New RealTek HD Audio Driver available in WU. 18634
My ASUS M4N68T-M V2 has a VIA VT1708S onboard audio. The driver I have that worked in Windows 8.1 v10_1200a won't work in 10. Windows doesn't even see the onboard video so it doesn't even look for a driver. It doesn't show up in device manager. In...

Tags for this Thread

Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 13:10.
Find Us