Page 150 of 150 FirstFirst ... 50100140148149150
  1.    1 Hour Ago #1491
    Join Date : Nov 2017
    Posts : 12
    Windows 10 Home 64bit

    Hey.. I was having a really hard time with microphone on my Gigabyte X370 Aorus gaming 7 too !! Try 6.0.1.8295 .. these helped me a lot.
    Last edited by luckerr; 1 Hour Ago at 16:45.
      My ComputerSystem Spec
  2.    1 Hour Ago #1492
    Join Date : Sep 2017
    Posts : 30
    win 10

    Quote Originally Posted by cocori002 View Post
    Hi! I have troubles with the microphone, with the audio driver version of gigabyte's website all works ok but the sound isn't good at all so I decided to install new drivers but installing for example the 6.0.1.8302 version I need to put +20db for microphone or people ear me very low...

    My motherboard:
    Gigabyte X370 Gaming 5


    Thanks!
    I have mine at +30db or people dont hear me on my Asus Maximus 7. Duno why they dont just default to this setting. That being said, our cheap walmart microphones are also partly to blame.
      My ComputerSystem Spec
  3.    59 Minutes Ago #1493
    Join Date : Nov 2017
    Posts : 2
    winows

    Quote Originally Posted by luckerr View Post
    Hey.. I was having a really hard time with microphone on my Gigabyte X370 Aorus gaming 7 too !! Did you try these 6.0.1.8302?
    Yes, I did but the same problem... need to put +20db in realtek's control panel for the microphone.

    Quote Originally Posted by diabloskeeper View Post
    I have mine at +30db or people dont hear me on my Asus Maximus 7. Duno why they dont just default to this setting. That being said, our cheap walmart microphones are also partly to blame.
    I would think the same but with the driver from gigabyte's web version PG454 ( 6.0.1.8040 don't remember exactly sorry) dind't have the same problem with the microphone.
      My ComputerSystem Spec
  4.    54 Minutes Ago #1494
    Join Date : Sep 2017
    Posts : 30
    win 10

    Quote Originally Posted by cocori002 View Post
    Yes, I did but the same problem... need to put +20db



    I would think the same but with the driver from gigabyte's web version PG454 ( 6.0.1.8040 don't remember exactly sorry) dind't have the same problem with the microphone.
    They have probably made other changes since for audio quality that possibly require the boost. GA-AX370-Gaming K7 (rev. 1.0) | Motherboard - GIGABYTE


    Thats cool. Has two of the 1220 alc chips. one for the front and one for the back. Does the front port for the mic require the same +20db to work correctly?
      My ComputerSystem Spec
  5.    49 Minutes Ago #1495
    Join Date : Nov 2017
    Posts : 12
    Windows 10 Home 64bit

    Well.. I was having this (discord prob - Clyp - my friends recored it.. it happend after few secons on Discord) with the 6.0.1.8210 from Gigabyte site.

    6.0.1.8281 - I had no sound with them
    6.0.1.8295 - using them now.. but can not change anything in EQ (If I do.. nothing happens), atleast my mic is fixed = but they sounds so flat to me (no bass etc..)
      My ComputerSystem Spec
  6.    11 Minutes Ago #1496
    Join Date : Sep 2016
    Posts : 260
    Windows 10 64-bit

    Quote Originally Posted by luckerr View Post
    Well.. I was having this (discord prob - Clyp - my friends recored it.. it happend after few secons on Discord) with the 6.0.1.8210 from Gigabyte site.

    6.0.1.8281 - I had no sound with them
    6.0.1.8295 - using them now.. but can not change anything in EQ (If I do.. nothing happens), atleast my mic is fixed = but they sounds so flat to me (no bass etc..)
    Try the latest update:
    Microsoft Update Catalog
      My ComputerSystem Spec
  7.    9 Minutes Ago #1497
    Join Date : Sep 2016
    Posts : 260
    Windows 10 64-bit

    Quote Originally Posted by DooGie View Post
    Realtek HD Audio Driver version 6.0.1.8302 is now available from the MUC.
    64-bit only at the moment.

    Microsoft Update Catalog
    Thanks DooGie.
    Been listening to some music for the past couple of hours...
    maybe it's me, but it sounds like the bass has been boosted a bit with this latest update. To me it's a good update.
    Let me know what you think.
      My ComputerSystem Spec
  8.    1 Minute Ago #1498
    Join Date : Nov 2017
    Posts : 12
    Windows 10 Home 64bit

    Tried them now.. still can not change anything in EQ. I think it has to do something with Gigabyte.. because I can see logo there.. even If I am downloading them from MUC ? :/
      My ComputerSystem Spec
  9.    1 Minute Ago #1499
    Join Date : Mar 2015
    Stockport UK
    Posts : 2,762
    Wndows 10 x64 Home version 1709

    Quote Originally Posted by asturias7 View Post
    Thanks DooGie.
    Been listening to some music for the past couple of hours...
    maybe it's me, but it sounds like the bass has been boosted a bit with this latest update. To me it's a good update.
    Let me know what you think.
    Put it this way, I'm in no hurry to remove it It's a big improvement over the last few releases, the top end roughness has gone. I think you could be right about the bass boost but it's still nicely defined.
    Overall it's got a sort of warm valve sound to it but the detail is still there.

    Whether it's better than build 8279 is the question, personally the jury is out on that.
      My ComputerSystem Spec

 


Similar Threads
Thread Forum
realtek driver tweaked in windows 7 - will the new win 10 driver ...
Hello : I have my realtek driver tweaked in windows 7 , I have it set in the registry to have 2 outputs , instead of one - will the new win 10 driver be able to be adjusted ... Thanks
Drivers and Hardware
Realtek HD Audio audio output speaker issue on Windows 10 RTM 10240
Hello Everyone. I have a Jabra bluetooth speaker (the Solemate Mini). On Windows 8.1 I plug it in to my laptop using the 3.5mm to 3.5mm cable and then, when I watch a movie, it correctly outputs to the speaker and does not use my laptop speakers....
Drivers and Hardware
New RealTek HD Audio Driver available in WU
New RealTek HD Audio Driver available in WU. 18634
Drivers and Hardware
Solved Need audio driver for VIA VT1708S onboard audio.
My ASUS M4N68T-M V2 has a VIA VT1708S onboard audio. The driver I have that worked in Windows 8.1 v10_1200a won't work in 10. Windows doesn't even see the onboard video so it doesn't even look for a driver. It doesn't show up in device manager. In...
Drivers and Hardware
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 17:45.
Find Us
Twitter Facebook Google+ Ten Forums iOS App Ten Forums Android App



Windows 10 Forums