Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
  1.    11 Aug 2016 #11
    Join Date : Aug 2016
    Posts : 7
    Windows 10 x64 1607
    Thread Starter

    Oh, also:

    Samsung driver not digitally signed error that began at same time - Imgur: The most awesome images on the Internet

    Added to my OP.
      My ComputerSystem Spec
  2.    11 Aug 2016 #12
    Join Date : Sep 2014
    Nashville, TN
    Posts : 3,143
    Windows 10 Pro

    Quote Originally Posted by nofixedaddress View Post
    Oh, also:

    Samsung driver not digitally signed error that began at same time - Imgur: The most awesome images on the Internet

    Added to my OP.
    What driver are you talking about? The Rapid mode driver? If so, I don't use rapid mode (it wasn't any faster for me).
      My ComputerSystem Spec
  3.    11 Aug 2016 #13
    Join Date : Aug 2016
    Posts : 7
    Windows 10 x64 1607
    Thread Starter

    Quote Originally Posted by Mystere View Post
    What driver are you talking about? The Rapid mode driver? If so, I don't use rapid mode (it wasn't any faster for me).
    If you've opened and looked at the screenshot link I provided in my previous post, then you know as much as I do...
      My ComputerSystem Spec
  4.    12 Aug 2016 #14
    Join Date : Jan 2014
    Inverness
    Posts : 1,141
    Win 10

    Still working OK for me. I have an EVO 850. I am not using the Samsung Magician System Tweaks.
    Here is the screenshot of mine

    Click image for larger version. 

Name:	Capture.JPG 
Views:	2 
Size:	145.5 KB 
ID:	95654
      My ComputersSystem Spec
  5.    12 Aug 2016 #15
    Join Date : Jun 2016
    Posts : 1,462
    Win10 1607

    Not using Magican but I wonder if the difference is that newer platforms have a Full UEFI Bios , whereas older systems like my X58 and Z77 have an EFI Capable Bios , not quite the same thing AFAIK.



    KB
      My ComputerSystem Spec
  6.    12 Aug 2016 #16
    Join Date : Sep 2014
    Nashville, TN
    Posts : 3,143
    Windows 10 Pro

    Quote Originally Posted by Kbird View Post
    Not using Magican but I wonder if the difference is that newer platforms have a Full UEFI Bios , whereas older systems like my X58 and Z77 have an EFI Capable Bios , not quite the same thing AFAIK.
    No, it's a full EFI bios. Complete with CSM and GUI support. Those "EFI Capable" bios's use text interfaces because they're EFI extensions to an old bios.
      My ComputerSystem Spec
  7.    23 Aug 2016 #17
    Join Date : Sep 2015
    Posts : 51
    Windows 10 Pro v1703 Build 15063

    I fitted a 1 TB Samsung 850 EVO SSD at the weekend and so far I have had no issues with it. Samsung Magician v4.9.7 seems to report everything is correct, including AHCI. ASUS Z87-Deluxe motherboard here (v2103) with UEFI enabled and Secure Boot on. Using Windows 10 Pro v1607 Build 14393.82.
      My ComputerSystem Spec
  8.    24 Aug 2016 #18
    Join Date : Jun 2015
    UK
    Posts : 1,897
    Windows 10 Home x64 (Laptop), Windows 10 Pro x64 (Desktop)

    All OK for me - Dell laptop with UEFI & secure boot.
      My ComputerSystem Spec
  9.    03 Sep 2016 #19
    Join Date : Sep 2016
    Posts : 3
    Win10 Ent 1511

    I have a brand new Lenovo ThinkPad Yoga 260 in which I've installed the Samsung Evo 850. I'm also experiencing the exact same problem trying to use the Anniversary Update. With Secure Boot enabled, Samsung Magician thinks that it is not in AHCI mode. With Secure Boot disabled, it sees ACHI mode just fine. However, you can't turn on BitLocker (encrypted drive mode) without having Secure Boot. So I tried to turn it on and just ignore the error in Magician - and it totally broke BitLocker. manage-bde said I had no eligible drives, and the BitLocker control panel wouldn't even launch any more. I ended up just going back to Win10 v1511, before the Anniversary update, so that I can use BitLocker. Looks like the Anniversary update will be unusable for me until Samsung fixes their problems.
      My ComputerSystem Spec
  10.    03 Sep 2016 #20
    Join Date : Jun 2016
    Posts : 1,462
    Win10 1607

    Quote Originally Posted by brillb View Post
    I have a brand new Lenovo ThinkPad Yoga 260 in which I've installed the Samsung Evo 850. I'm also experiencing the exact same problem trying to use the Anniversary Update. With Secure Boot enabled, Samsung Magician thinks that it is not in AHCI mode. With Secure Boot disabled, it sees ACHI mode just fine. However, you can't turn on BitLocker (encrypted drive mode) without having Secure Boot. So I tried to turn it on and just ignore the error in Magician - and it totally broke BitLocker. manage-bde said I had no eligible drives, and the BitLocker control panel wouldn't even launch any more. I ended up just going back to Win10 v1511, before the Anniversary update, so that I can use BitLocker. Looks like the Anniversary update will be unusable for me until Samsung fixes their problems.
    Perhaps just don't use Magician instead until they fix it? it is not needed....
      My ComputerSystem Spec

 
Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast


Similar Threads
Thread Forum
Solved Samsung Magician
Samsung Magician Version 5.1 80074 New Samsung Magician Installation Guide ***Important information, please read the pdf*** New Samsung Magician features a number of improvements over version 5.0:
Drivers and Hardware
Samsung Magician / Samsung SSD 840 series
94761 I get above error; I've updated the intel rapid storage driver and asmedia sata controller driver. My motherboard is an asus z97 deluxe. Help is appreciated; thx !
Drivers and Hardware
Solved Samsung Magician 4.9.5 - Not Working Win10 build 12467
I have an SSD with the Samsung Magician 4.9.5 software. I am a Windows Insider on the Fast Ring so you all know how often we get updates. Recently I opened this software to check that it was set up correctly, in the past there were things that would...
Windows Insider
Samsung Magician 4.9 is available
Blazing fast using Samsung 840 pro.
Software and Apps
Solved SSD Samsung Evo 850 & Samsung Magician RAPID mode
Hi guys, i'm using win 10 pro x64 on a samsung evo 850 120gb ssd. My samsung magician just can't recognize the OS, anyone knows how to fix? Thank you and sorry for my bad grammar! :p 39391
Performance & Maintenance
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 10:52.
Find Us
Twitter Facebook Google+ Ten Forums iOS App Ten Forums Android App



Windows 10 Forums