Windows 10: Windows Boot up Issue Solved

Page 2 of 6 FirstFirst 1234 ... LastLast
  1.    10 Aug 2016 #11

    Hi dalchina

    Thanks for that, will look into when I am at my PC tomorrow and will post back.

    Steve C

    I do have other drives for storage. I have disconnected all these previously and the issue is still the same.

    Kevin
      My ComputerSystem Spec

  2.    10 Aug 2016 #12

    I would run Check Disk again since you had Errors , perhaps more than once just in case .

    also it is recommended to Run SFC at least 3 times if it can't repair something. ie From the SFC Tutorial :


    • If SFC could not fix something, then run the command again to see if it may be able to the next time. Sometimes it may take running the sfc /scannow command up to 3 times with Fast Startup turned off and restarting the computer after each time to completely fix everything that it's able to.

      If not, then run the Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth command to repair any component store corruption, restart the PC afterwards, and try the sfc /scannow command again.

      If still not, then do a system restore using a restore point dated before the bad system file occurred to fix it. You may need to repeat doing a system restore until you find a older restore point that may work.

      If still not, and you would like to get help with your SFC issue before continuing with more drastic measure below, then you could upload and attach your sfcdetails.txt file created using OPTION FIVE below in a reply post in this tutorial.

      If still not, then you could do a repair install without losing anything.

      If still not, then you could refresh Windows 10.

      My ComputerSystem Spec

  3.    10 Aug 2016 #13

    Hi All

    I think I will do an install of windows at the weekend. If that is not it then it must be a hardware issue?
      My ComputerSystem Spec

  4.    23 Aug 2016 #14

    Hi All

    After doing a clean install of Windows 10, everything had been running OK for the first few days then I started experiencing a few issues. When working in a program (mostly excel) you click on the drop down arrow and it is empty, or you click on exit and the save dialogue box is empty. Using the Windows key + X the list is blank. See the attached screen captures. There are still boot issues where it stops halfway through the boot sequence.

    Could this be the Graphics Card causing the issue.

    Kevin


    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Windows + X keyboard short cut.jpg   Excel.jpg  
      My ComputerSystem Spec

  5.    23 Aug 2016 #15

    possibly but I am still thinking the SSD is the issue and has corrupted again , run CHKDSK again , and see if it has errors again....

    another possibly is that the SSD is running on incompatible Storage drivers and is also slowly corrupting the drive data. Eg I had this issue with the Intel ICH10 Sata Controller and the Win10 Supplied version 13 driver ....no issues with the ver.11 or 12 Drivers though.

    if the SSD is under warranty try RMAing it

    KB.
      My ComputerSystem Spec

  6.    23 Aug 2016 #16

    Hi Kbird

    The CHKDSK seems OK, see attachment.

    What is "RMAing"
    Windows Boot up Issue Attached Files
      My ComputerSystem Spec

  7.    23 Aug 2016 #17

    Hi

    Same errors as last time , one I wasn't familiar with but looks like it was common in XP, but no MFT (master fat table) errors this time , how may times have you run it ?

    Google

    A RMA = Return Materials/Merchandise Authorisation or getting a new SSD under Warranty. I would call Dell and talk to them , it looks like a fairly new system ? Even if their warranty is up the HDD/SSD warranty maybe longer , you specs don't give that info.

    KB
      My ComputerSystem Spec

  8.    23 Aug 2016 #18

    Please back up EVERYTHING important on the drive if you haven't already, pics, docs etc etc to an external , as you maybe seeing the beginning of the End .
      My ComputerSystem Spec

  9.    23 Aug 2016 #19

    Kbird

    My apologies, the system on my profile is my laptop. The issue pertains to my PC. The spec of that is as follows.

    System: Self build
    OS: Windows 10 Pro
    Mother Board: Asus X99-A/USB 3.1
    CPU: Intel Core i7-5820K 3.3GHz 6-Core Processor
    Memory: Corsair Vengeance LPX 32GB DDR4-2666
    Graphics Card: Gigabyte GeForce GTX 970 4GB
    PSU: EVGA SuperNOVA NEX 750W
    Hard Drive: Samsung SSD 850 PRO 256GB

    3 Other HD for Storeage
    USB Storeage drive

    So it could be the SSD then?

    Kevin
      My ComputerSystem Spec

  10.    24 Aug 2016 #20

    Kbird said: View Post
    Hi

    Same errors as last time , one I wasn't familiar with but looks like it was common in XP, but no MFT (master fat table) errors this time , how may times have you run it ?

    Google

    A RMA = Return Materials/Merchandise Authorisation or getting a new SSD under Warranty. I would call Dell and talk to them , it looks like a fairly new system ? Even if their warranty is up the HDD/SSD warranty maybe longer , you specs don't give that info.

    KB
    Twice I run CHKDSK
      My ComputerSystem Spec


 
Page 2 of 6 FirstFirst 1234 ... LastLast

Related Threads
Asus P8Z77 V Deluxe mobo. Seasonic 1050W modular PSU i7 2700k Noctua NH D14 air cooler Corsair Vengeance RAM 1600 (mobo - native is 1333mhz) Sometimes, when I access my BIOS, on the first page I see, it will show UEFI boot disk in the boot...
Hi, Not sure if this is the right forum or not.. If not, please point me in the right direction and accept my apology! Sorry if this is long, but I want to give adequate back story.. My issue is that I had a Win10 Enterprise insider preview...
I just upgraded my computer from the original Windows 10 to version 1511 today. I have an ASUS M5A99FX PRO R2.0. When Windows boots up, it used to be the ASUS logo and the dots spinning at the bottom would work correctly, like the screen would fade,...
Hi guys, in my previous posts I had mentioned that I rolled back to Win 7 due to some issues mainly slow boot. I upgraded back today and the issue still remains. I have tried many of the fixes given online but with little success. In BIOS...
Windows 10 boot Issue in General Support
I upgraded to windows 10 and everything was running fine for a little while, then within the last week or so I shut down my computer and turned it back on...but it wouldn't boot. First it seemed not even to go to the MOBO splash screen, but then I...
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 05:43.
Find Us