Windows 10 Anniversary update problems, not recognizing external hdd

Page 8 of 9 FirstFirst ... 6789 LastLast

  1. Posts : 9
    W10
       #71

    Wynona said:
    Anthorama and Progenitor, are these two externals the exact same?

    Yeah, you both have to post "full" specs of the external WD drive to check. Then we can check with the Feedback app to see if others are having the problem with those same drives.
    I have a USB 3 Western Digital with 500gb capacity
    Windows 10 Anniversary update problems, not recognizing external hdd-sans-titre.png
      My Computer


  2. Posts : 9
    win 10
       #72

    Wynona said:
    Anthorama and Progenitor, are these two externals the exact same?

    Yeah, you both have to post "full" specs of the external WD drive to check. Then we can check with the Feedback app to see if others are having the problem with those same drives.
    how do i get full specs?
    shud i also post the p/n and s/n numbers on the back of the drive? Attachment 103850
      My Computer

  3. Wynona's Avatar
    Posts : 28,122
    Windows 10 20H2 Build 19042.928
       #73

    progenitor04 said:
    how do i get full specs?
    It should be on the box it came in. Or the literature included with it.
      My Computer


  4. Posts : 9
    win 10
       #74

    Wynona said:
    It should be on the box it came in. Or the literature included with it.
    i threw that stuff away years ago
      My Computer


  5. Posts : 9
    win 10
       #75

    Windows 10 Anniversary update problems, not recognizing external hdd-2016_09_30_21_20_192.png
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Windows 10 Anniversary update problems, not recognizing external hdd-2016_09_30_21_19_521.png  
      My Computer


  6. Posts : 9
    win 10
       #76

    update:: i reset my pc thinking itd go back to previous builds that was a mistake.. still same issue
    Last edited by progenitor04; 14 Oct 2016 at 12:35.
      My Computer


  7. Posts : 191
    Windows XP, 10; Knoppix [Debian] linux
       #77

    Steve C said:
    That's reassuring but I've seen no official confirmation on the forum that this bug has been fixed.
    +1

    I held off on installing the AU for a long time for fear of this issue as I use multiple external devices to backup and transport files between several PC's, most of which are now updated to Win10.

    I keep checking these threads, and those on the MS Community Forums for the promised announcement that these issues are believed to be resolved, but find none. Example:

    http://answers.microsoft.com/en-us/w...on=14720421474

    I keep checking the bug fixes listed in each of the humongous cumulative updates released so far, but find no documentation which specifically and explicitly addresses this issue.

    Yet I keep reading in this, and other threads here, that the issue (causing NTFS partitions on external, and sometimes internal drives to be reported as "RAW") is presumed to have been patched. Has it? Pointer please ... or status report? Anyone?
    Last edited by mike s; 14 Oct 2016 at 07:35.
      My Computer


  8. Posts : 9
    win 10
       #78

    new build jus came out hopefully it fixes theses issues
      My Computer

  9. Steve C's Avatar
    Posts : 6,371
    Windows 10 Pro 64 bit
       #79

    mike s said:
    +1

    I held off on installing the AU for a long time for fear of this issue as I use multiple external devices to backup and transport files between several PC's, most of which are now updated to Win10.

    I keep checking these threads, and those on the MS Community Forums for the promised announcement that these issues are believed to be resolved, but find none. Example:

    http://answers.microsoft.com/en-us/w...on=14720421474

    I keep checking the bug fixes listed in each of the humongous cumulative updates released so far, but find no documentation which specifically and explicitly addresses this issue.

    Yet I keep reading in this, and other threads here, that the issue (causing NTFS partitions on external, and sometimes internal drives to be reported as "RAW") is presumed to have been patched. Has it? Pointer please ... or status report? Anyone?
    I'm in the same boat. See my post at Is the Anniversary Update Missing Drives Problem Solved?. I'm not inclined to try the AU and waste my time sorting out problems until I see clear confirmation that this bug has been fixed.
      My Computers


  10. Posts : 3
    Windows 10 v1607 build 14393
       #80

    Rolling back from v1607 to v1511 scares me -- a can of worms perhaps. But after multiple troubleshooting and driver checks, etc. for my Samsung SSD T1 not being recognized, I forgot to remove it before a reboot, and it was recognized and fully functional. A fluke? No. It works every time, on my HP laptop and Dell PC. Just plug it in and startup. Fortunately it's the only Windows 10 glitch that I have run into on the laptop and PC, so you can understand my reticence.
      My Computer


 
Page 8 of 9 FirstFirst ... 6789 LastLast

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 14:53.
Find Us




Windows 10 Forums