Page 3 of 6 FirstFirst 12345 ... LastLast

  1. Joined : Jul 2016
    Posts : 48
    Windows 10 Pro
       24 Jul 2016 #21

    May b, I've tried 1803 and earlier versions too H 170 Pro for sure. The problem now is that I can't go through the F1 phase. I am redirected to the " please continue the updating process" or black screen ;
      My System SpecsSystem Spec


  2. Joined : Oct 2013
    NW Florida
    Posts : 6,775
    Windows 10 Enterprise and Pro/Windows 7 Enterprise/Linux Mint
       24 Jul 2016 #22

    Do you have an option to continue the " please continue the updating process"?
      My System SpecsSystem Spec


  3. Joined : Jul 2016
    Posts : 48
    Windows 10 Pro
       24 Jul 2016 #23

    yes I have but using the internet (which is not the case because if I hit this option being unable to load the LAN drivers—I suppose—I am sent back to the F1 sequence) OR to use the USB, BUT in this screen the USB are not shown; I've tried 3 different sticks FAT 16/32 visible once in Boot choosing device section and able to run from these bupdater.exe / Free-dos.

    By the way folks in your opinion this is out on warranty? I just read a line in the warranty certificate that makes me "smile" regarding the BIOS update procedure and the possibility to return the mobo.
      My System SpecsSystem Spec


  4. Joined : Jun 2016
    Posts : 1,386
    Win10 1607
       24 Jul 2016 #24

    Hi SB , strange , I did notice the /CSM on the Name but when I searched motherboards with the H170 Chip, Asus's Website only shows 3 H170 Boards and only one with Pro in the Name, the two websites look identical too. Maybe it is only showing current models when I search that way?

    when I Search H170 another way I still don't see a Plain H170 Pro

    https://www.asus.com/us/search/resul...t=False&Page=1

    The link to both bios's is also Identical , so hopefully Sara is Ok.
    http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/...-ASUS-1803.zip
      My System SpecsSystem Spec


  5. Joined : Oct 2013
    NW Florida
    Posts : 6,775
    Windows 10 Enterprise and Pro/Windows 7 Enterprise/Linux Mint
       24 Jul 2016 #25

    Have you tried this?

    Click image for larger version. 

Name:	z.JPG 
Views:	1 
Size:	101.1 KB 
ID:	91916

    Also, knowing Asus, yes, they will want to charge you. But, other than the hassle, them replacing the BIOS chip is not expensive. I think they quoted me something like $30 once. I didn't do it. But....
      My System SpecsSystem Spec


  6. Joined : Jun 2016
    Posts : 1,386
    Win10 1607
       24 Jul 2016 #26

    Sara said: View Post
    yes I have but using the internet (which is not the case because if I hit this option being unable to load the LAN drivers—I suppose—I am sent back to the F1 sequence) OR to use the USB, BUT in this screen the USB are not shown; I've tried 3 different sticks FAT 16/32 visible once in Boot choosing device section and able to run from these bupdater.exe / Free-dos.

    By the way folks in your opinion this is out on warranty? I just read a line in the warranty certificate that makes me "smile" regarding the BIOS update procedure and the possibility to return the mobo.

    do you have the RJ45 Lan cable plugged into the MB and Router ?

    bupdater in your pic is from 2011 so I am wondering if it is too old/incompatible with the bios file?

    Pic seems to indicate 1803 is half way done .... I have not seen that before

    do you have anymore info on the exact MB model ? I can't find a H170 Pro , what is written on the board? is there a Revision No#

    there is a H170L-Pro/CSM , a H170-Pro /CSM ,H170 Pro Gaming, etc SB maybe right , it may not be the correct Bios....
      My System SpecsSystem Spec


  7. Joined : Jul 2016
    Posts : 48
    Windows 10 Pro
       24 Jul 2016 #27

    @Kbird this is the H170 Pro and I have the RJ45 Lan cable plugged into the MB of the laptop that I am using of course with different MAC address . First I should configure the LAN (in Windows) and talk to the provider to switch me to the Desk and after that to use the connection which is impossible. More than that, It wont work, just tried after the hard reset to access that section and I am sent back to the F1 sequence. Regarding the bupdater, that was the only version that I've find on other mobo's section. But i don't think that could be a problem being from 2011 because it's working in DOS.

    @essenbe good to know, great guys yep I've tried that and receive this. some details in post #19.
    The only thing left untested (I'll do that tomorrow I hope) is to find a small USB stick ~64-512MB format FAT 16/32 prepared and see what's happen.
      My System SpecsSystem Spec


  8. Joined : Oct 2013
    NW Florida
    Posts : 6,775
    Windows 10 Enterprise and Pro/Windows 7 Enterprise/Linux Mint
       24 Jul 2016 #28

    The size of the USB stick won't matter.
      My System SpecsSystem Spec


  9. Joined : Jun 2016
    Posts : 1,386
    Win10 1607
       24 Jul 2016 #29

    Sara said: View Post
    @Kbird this is the H170 Pro and I have the RJ45 Lan cable plugged into the MB of the laptop that I am using of course with different MAC address . First I should configure the LAN (in Windows) and talk to the provider to switch me to the Desk and after that to use the connection which is impossible. More than that, It wont work, just tried after the hard reset to access that section and I am sent back to the F1 sequence

    @essenbe good to know, great guys yep I've tried that and receive this. some details in post #19.
    The only thing left untested (I'll do that tomorrow I hope) is to find a small USB stick ~64-512MB format FAT 16/32 prepared and see what's happen.
    I don't think it is the stick size either as I can use 16mb (SD card) to 16gb sticks with no problem

    Most Providers allow 2 Mac No#s , but if you have a Router , they only see the Router's mac# , so you don't need to tell them whether it is the laptop or desktop , you could have 10 computers all hooked to the router , the ISP still only sees the Router Mac#....
      My System SpecsSystem Spec


  10. Joined : Jul 2016
    Posts : 48
    Windows 10 Pro
       24 Jul 2016 #30

    Kbird said: View Post
    I don't think it is the stick size either as I can use 16mb (SD card) to 16gb sticks with no problem

    Most Providers allow 2 Mac No#s , but if you have a Router , they only see the Router's mac# , so you don't need to tell them whether it is the laptop or desktop , you could have 10 computers all hooked to the router , the ISP still only sees the Router Mac#....
    Yes I know ... unfortunately I don't have a router just the cable plugged directly.
      My System SpecsSystem Spec


 
Page 3 of 6 FirstFirst 12345 ... LastLast


Similar Threads
Thread Forum
Can't access Asus P5LD2 BIOS after Windows 10 update Threshold 2 10586
Hi Folks. Last summer I updated Windows 7 to Windows 10 Threshold 1 10240 on this old Asus P5LD2 motherboard based system I use for testing from time to time. I just updated it to Threshold 2 10586, and now I find I can't access BIOS boot settings...
General Support
My ASUS G74SX doesn't boot past the ASUS logo!
The other day, I tried to do a factory reset on my laptop, but it failed, and I could only click cancel. Now, when I booted up my computer, it goes to the ASUS logo, then a black screen, still backlit, with an underscore flashing in the upper left...
Performance & Maintenance
Solved Cannot get into bios (Asus maximus hero VII)
I am trying to get into the bios on my windows 10 system with a hero vii but whenever I restart and then hold del my screens are just black, my pc is running and nothing happens, nothing comes on the screen. If I restart and don't press anything it...
General Support
Solved Laptop doesn't boot after BIOS update
Hi guys, I recently bought a MSI laptop, and decided to update the BIOS. However after the update my laptop just doesn't boot anything, no USB, no hard drive, nothing. Can anyone help me out? I already enabled/disabled secure boot, used UEFI...
General Support
Windows 10 Loading Screen doesn't continue
I'm having a trouble of it installing on Oracle VirtualBox, I mount the iso then start. 5573 It should have a loading ring below it (Just like in Windows 8) But it only stays like that like it doesn't do anything at all. I need help :\
Installation and Setup
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 12:45.
Find Us
Twitter Facebook Google+



Windows 10 Forums