1. Joined : Apr 2016
    Posts : 5
    Windows 10
       13 Jul 2016 #1

    Mouse freezing/stops, and "Last USB device malfunctioned" error.


    Hi

    This error i'm having seems very common (seen videos and such) but I can't seem to get this problem fixed.

    Everything was running fine, until last Sunday. Then the mouse started to have this problem - It doesn't matter what USB port it's in or anything, and tried the device manager tricks and that isn't either.

    I have a Cougar E-Sports gaming mouse. Has anyone got a workaround for this problem, it's driving me nuts!

    Thanks!
      My System SpecsSystem Spec


  2. Joined : May 2015
    Central IL
    Posts : 3,059
    EL Capitan
       13 Jul 2016 #2

    Reinstall the USB drivers.
      My System SpecsSystem Spec


  3. Joined : Apr 2016
    Posts : 5
    Windows 10
       16 Jul 2016 #3

    Tried that, not worked so far - still trying!
      My System SpecsSystem Spec


  4. Joined : Apr 2016
    Posts : 5
    Windows 10
       16 Jul 2016 #4

    Tried reinstalling the USB drivers, made no difference. What else can I try? Still stutters and freezes along the screen. Losing hope.
      My System SpecsSystem Spec


  5. Joined : May 2015
    Central IL
    Posts : 3,059
    EL Capitan
       16 Jul 2016 #5

    Is there any associated software that is for that mouse that you installed on your computer? Is it just freezing in the web browser or on the desktop, games, file explorer?
      My System SpecsSystem Spec


  6. Joined : Apr 2016
    Posts : 5
    Windows 10
       23 Jul 2016 #6

    More info.

    In device manager the mouse appears as "unknown USB device (device descriptor request failed). It's a code 43.

    When I plug the mouse in now it immediately fails (USB malfunctioned).

    I've seen a lot of videos on youtube, but nothing seems to be working to right it again.

    From device manager:
    Windows has stopped this device because it has reported problems. (Code 43)


    A request for the USB device descriptor failed.



    On software: there is a Cougar UIX software, but I uninstalled it. When trying to reinstall, it says there's no device, even though it's connected.

    Also what's odd is this:
    it says the driver file is C:\Windows\SysWow64\drivers\AiChargerPlus.sys (from ASUSTek) who are the motherboard manufacturer, I have an ASUS Sabretooth) but should that driver be there?
      My System SpecsSystem Spec


 


Similar Threads
Thread Forum
"add new bluetooth device" vs "join personal area network"
i don't know if i am missing something or it is a bug on w10. i click "add new bluetooth device" and then i can pair a lumia, ok. i can see my phone in "join personal area network" window. if i try to pair the phone from "join personal area...
Network and Sharing
AES2501B Device - "Device Disconnected" sound every ten seconds or so
Since installing Windows 10 I've been bothered by "Device Disconnected" sounds about every 10 seconds or so. I just turned off the sound until I could investigate further. I found that the AES2501B fingerprint reader device is the culprit as...
Drivers and Hardware
Solved "Error (0x800F081F) - DISM Unable to find source" & "sfc /scannow"
I have upgraded 5 machines and clean installed 3 machines. Experienced an issue with one machine with continuous corruption problems After the 3rd attempt I discovered that even with a Clean Install of Win 10 I get unrepairable errors - Sorry...
General Support
Solved Error code 0XC000021a "Keyboard & Mouse stopped working"
My win 10 computer has just started giving me the above error code. I can log in using mouse & keyboard, but when I get to the start screen I get the above error code 0XC000021a. I have tried several times to do a fix, like shutting off the...
Drivers and Hardware
Mouse & Keyboard Center/"STOP 0xC000021A" error
Tried booting 3 times with same result. Dual booting 10TP with 8.1 Pro. 10TP boots, I log in fine, and about 20 seconds in it states that MS Mouse & Keyboard Center has failed. It writes a report to send. Then about 10/15 seconds later I get a blue...
Software and Apps
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 20:46.
Find Us
Twitter Facebook Google+



Windows 10 Forums