Page 1 of 2 12 LastLast
  1.    28 Jun 2016 #1
    Join Date : Jan 2014
    Central West NSW Australia
    Posts : 803
    7 and 10 on various machines

    Little to no audio


    Have just got my Asus G750JM ROG up to spec with 10 except that it will npot play any audio through my Logitec Z313 system. Have tried all the usaul things but the list of drivers fpr 10 OS does not have any audio ones.

    Now this system was flawless running 7 as there was only one driver - Realtek and now I am really stuck.

    The Logitec is playing perfectly though the old laptop with 7 running so any ideas please??
      My ComputerSystem Spec
  2.    28 Jun 2016 #2
    Join Date : Jun 2016
    Posts : 58
    Windows 10

    Try downloading the latest realtek driver for your laptop.

    Here:

    http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/nb/...VER6017231.zip

    Here is the link for any other drivers for your laptop (Nice laptop BTW)

    ASUSTeK Computer Inc. -Support- Driver & Tools - G750JM


    I hope I helped
      My ComputerSystem Spec
  3.    28 Jun 2016 #3
    Join Date : Jan 2014
    Central West NSW Australia
    Posts : 803
    7 and 10 on various machines
    Thread Starter

    Yep am downloading that driver as I type hopefully it works with 10 being the 7 OS one

    Yes mate it is one heck of a laptop even though she is nearly two years old although I do miss my Ivy and Sandy Bridge desktop builds it is a good substitute for them, and so easy to work on
      My ComputerSystem Spec
  4.    28 Jun 2016 #4
    Join Date : Jan 2014
    Central West NSW Australia
    Posts : 803
    7 and 10 on various machines
    Thread Starter

    No go mate I have also tried the Intel lynx point pch high definition audio controller driver but it is either hard to get (usually a mirror site which I don't like) and the Intel site have no listing for it.
      My ComputerSystem Spec
  5.    28 Jun 2016 #5
    Join Date : Jan 2014
    Central West NSW Australia
    Posts : 803
    7 and 10 on various machines
    Thread Starter

    Anyone got any ideas before I have to revert to 7 as I have tried the driver, chkdsk and sfc and the CBS logs have stuff in them but I have no idea what they are. I did ask once before and Thrash Zone and other said there were a lot of stuff to go through.

    I can put back 7 and try the driver or indeed just the sound to see what the go is but after setting this machine up for 10 I didn't want to go and reinstall all over again.

    CBS logs (2nd lot) attached.
    Little to no audio Attached Files
      My ComputerSystem Spec
  6.    28 Jun 2016 #6
    Join Date : Oct 2013
    Shasta County
    Posts : 1,073
    Win 10 Pro x64

    I'm curious what this might show John,

    System Information File - Create in Windows 10 - Windows 10 Forums

    Can you upload that.
      My ComputerSystem Spec
  7.    29 Jun 2016 #7
    Join Date : Jan 2014
    Central West NSW Australia
    Posts : 803
    7 and 10 on various machines
    Thread Starter

    Ok Derek am having all sorts of problems the ISO download I was doing got to 29% and then Edge just froze so I am back to square one.

    Now the system is telling me the files I made for you are invalid so I don't know but have a horrid feeling I am goig to have to reinstall. The ISO download failed too as a by the by.
      My ComputerSystem Spec
  8.    29 Jun 2016 #8
    Join Date : Jun 2016
    Posts : 58
    Windows 10

    Hmm. Is it a problem with the Laptop port itself? Or maybe you just simply have the volume set down on your speaker? Another possibility is that it isn't really compatible with Windows 10 yet. Here, try this when you have your pc connected to the system.

    Step 1: Right-Click the audio button usually found in the bottom right corner or in the drop down/up menu near the clock.
    Step 2: Click "Open Volume Mixer"
    Step 3: Check for stereos and see if the volume is down.

    I doubt you haven't done this but restart the PC with the speakers in and the speakers out.

    If not, try audio troubleshooting.

    Step 1: In the windows search, (press windows logo to get to it) Type in Audio
    Step 2: Click "Manage audio devices"
    Step 3: Right-Click on the speakers connected and click test. That should show if both stereo channels work.
    Step 4: Then, right click again and click "Configure"
    Step 5: Make sure you're in stereo and test again.
    Step 6: Right click on the connected speaker system AGAIN and click properties from the drop down box.
    Step 7: Click on levels in the tab section and check the volume settings.

    I hope this helped
      My ComputerSystem Spec
  9.    29 Jun 2016 #9
    Join Date : Jan 2014
    Central West NSW Australia
    Posts : 803
    7 and 10 on various machines
    Thread Starter

    Trying again Derek but I think I am heading for a reinstall
    Little to no audio Attached Files
      My ComputerSystem Spec
  10.    29 Jun 2016 #10
    Join Date : Jan 2014
    Central West NSW Australia
    Posts : 803
    7 and 10 on various machines
    Thread Starter

    Have just found the problem > Control Panel > Sound > Playback and it had the monitor set as the default audio device.

    Now this leaves me wondering why after using this machine for so long the default came to be changed??

    Mind you Derek I would still appreciate you thoughts on the files I sent (edit) because there were corrupt files mentioned in the sfc and chkdsk .



    Teen Techie you got m on the right track with your last post too - thanks
      My ComputerSystem Spec

 
Page 1 of 2 12 LastLast


Similar Threads
Thread Forum
Solved Audacity Error Initializing Audio when I have USB audio interface on
A week ago I wasusing Audacity without any problems. Then midweek (Wed/Thursday) 11/11 or 11/12I launched Audacity and received the message "Error Initializing Audio.Could not find any audio devices. You will not be able to play or record...
Drivers and Hardware
Realtek HD Audio onboard audio not displaying at all
Hello! After upgrading to windows 10 I was going through my Audio settings, I had noticed that the HD Audio from my motherboard both front and rear jacks are not displayed at all in the device manager nor the audio tab in control panel - it's as...
Drivers and Hardware
Announcing Dolby Audio for high performance audio in Microsoft Edge
Source: http://blogs.windows.com/msedgedev/2015/05/26/announcing-dolby-audio-for-high-performance-audio-in-microsoft-edge/
Windows 10 News
strange audio, missing enhancements in audio settings
hello, since ive installed windows 10 on my macbook, ive had a few driver problems. one really annoying one is sound. it works but the options in playback devices are missing such as the enhancements. i use speaker fill but the option is...
Drivers and Hardware
Realtek HD Audio audio output speaker issue on Windows 10 RTM 10240
Hello Everyone. I have a Jabra bluetooth speaker (the Solemate Mini). On Windows 8.1 I plug it in to my laptop using the 3.5mm to 3.5mm cable and then, when I watch a movie, it correctly outputs to the speaker and does not use my laptop speakers....
Drivers and Hardware
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 20:09.
Find Us
Twitter Facebook Google+ Ten Forums iOS App Ten Forums Android App



Windows 10 Forums