Windows 10: 4TB Green failed then PC not boot. Solved

  1.    23 Jun 2016 #1

    4TB Green failed then PC not boot.


    Hey guys I have a 4TB WD Green less than 12 months old fail the other day, was browsing on it and then it said drive not recognized, so I rebooted and then another drive (Seagate 2TB) said the same thing.

    I rebooted again with the 4TB inserted (the 2TB drive removed), rebooted and then it said I had no boot disc. The 2TB drive works fine but as soon as I put in the 4TB drive (does not work as an external as well), I get the "no boot disc" etc.

    Check on the boot order and my Samsung SSD 850, is not in the boot order when the 4TB HDD is plugged in.

    Any ideas?

    Will RMA it in a few weeks when I have the money.
      My System SpecsSystem Spec

  2.    24 Jun 2016 #2

    Hello?
      My System SpecsSystem Spec

  3.    24 Jun 2016 #3

    No really sure but sounds like the bad drive is effecting the Bios Boot Order somehow , eg the Controller is getting messed up trying to identify the drives.

    If you can't boot with the 4GB not connected , then you may have more than one bad drive?
      My System SpecsSystem Spec

  4.    24 Jun 2016 #4

    I was think that, but I am also having other drives "fall over" until I reboot. My games drives "disconnects" sometimes as well as my external drive until I reboot.

    This all started about 3 days ago out of the blue. I just hope I don't have to replace the mobo due to a failing SATA connector.
      My System SpecsSystem Spec

  5.    24 Jun 2016 #5

    it is possible it is the Controller going bad , test the externals on another comp. if you can, perhaps it's not them that needs RMAing?
      My System SpecsSystem Spec

  6.    25 Jun 2016 #6

    Will check externals on another comp when housemate gets home from work, it disconnects mostly when windows refreshes itself.

    Hopefully its not the sata controller going bad, I am waiting for a pcie 4 port sata card to arrive (not for another 3 weeks or so!).

    I am using a 1155 mobo and they are not that easy to get locally here in Western Australia for a decent price.
      My System SpecsSystem Spec

  7.    28 Jun 2016 #7

    Update: I am replacing my PSU tomorrow or thursday as now I lose all drives except C: when I plug in my GPU (GTX760) even does it on an old GT210, so hopefully that sorts out the problem, otherwise new mobo it is.
      My System SpecsSystem Spec

  8.    29 Jun 2016 #8

    Replaced the PSU just now and everything seems to be working well! touch wood.
      My System SpecsSystem Spec


 

Related Threads
So my computer has been kinda laggy and running slowly so I figured I would do a clean reset of Windows 10. It noted that it would take hours, which was fine. However about an hour into it, it said there was an error resetting. It then restarted the...
Please help. Recently, I decided to do a factory reset, to cleanly wipe my drive, with the exception of Windows. When the reset was about 30% through, the reset failed. Now, when I try and use my laptop, it only gets to the ASUS logo, then goes to a...
Several weeks ago I upped to windows 10 on a dual boot system running windows 7 and XP. Win7 and XP are on different partitions. Over the last week, the XP would not boot unless it was directed to the last successful configuration. I attempted...
Greetings everyone, I have a dell inspiron 7000 and recently reinstalled windows 10 into my laptop after I received a system thread exception not handled error with a bootable usb. After painstakingly spending a whole day (10 hours) I succeeded in...
Windows failed to start. A recent hardware of software change might be the cause. To fix the problem: 1.Insert your Windows installation disc and restart the computer. 2.Choose your language settings, and then click "Next". 3.Click "Repair your...
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 02:46.
Find Us
Twitter Facebook Google+ Ten Forums iOS App Ten Forums Android App



Windows 10 Forums