Windows 10: Startup problem Solved

  1. DW7EZV's Avatar
    Posts : 19
    Microsoft Windows 10 Pro 64-bit 14393.693
       23 May 2016 #1

    Startup problem


    When i press power on the cpu fan and power led only work. No hdd led, no beep and no monitor display.

    Please help me, my work is pending.

    Pc specs...
    Asus p8h61m le
    4gb ram
    1tb hdd
    I5 cpu
      My System SpecsSystem Spec

  2.    23 May 2016 #2

    Hello, the first concern will be the data on your disk. Do you have backups?
    Do you use disk imaging?

    If not, you need to find out if the data is accessible. There are two basic possibilities.

    a. Boot up your PC using a live boot disk or USB device- if it will. We don't know if your laptop has developed a serious fault.

    You can download and use the boot disk kindly provided by a forum member- at the top of the Software and Apps section.
    See if you can boot from that and access your HDD.

    b. Remove your HDD from your laptop, put it in case and connect it as a USB device to another PC.

    Once you have found a way to access your hard disk, make a copy of all essential data if you have not yet started to back up routinely.

    Then check the SMART parameters for the disk to see if it is healthy. (If you don't know what that means, a search engine will readily help you). A program called Crystaldiskinfo (free) is one of the many that will show you SMART parameters.

    Please post back with your results.

    We need to know you can access your HDD, and that it is viable before proceeding and attempting repairs.

    It would also help if you can tell us the history.
    For example: 'My laptop was working fine yesterday but today when I turned it on it doesn't work' or 'I just dropped my laptop and now it doesn't work' etc...
      My System SpecsSystem Spec

  3. DW7EZV's Avatar
    Posts : 19
    Microsoft Windows 10 Pro 64-bit 14393.693
       23 May 2016 #3

    1st, its a desktop. Kindly please read again my issue. Thanks!

    History: normal use - browsing, watch/listen movie/music, playing crossfire and bluestacks for coc. No heavy use such as rendering.

    Then it suddenly shuts down. I power it on again then an hr past it shuts down again power it again then some minute past shuts down again

    I clean my system unit. Remove plenty of dustweb and power it on...boom! Only the cpu fan spins and power led is on. No monitor display, no beep sound, hdd led not blinking.
      My System SpecsSystem Spec

  4.    23 May 2016 #4

    Thanks for the history. Could it be you've disturbed some cabling?

    I can't necessarily tell without looking up your PC model whether it's a desktop or a laptop. Sorry. I don't carry a mental list of such things, and you didn't mention desktop or laptop. Please forgive my assumption.
      My System SpecsSystem Spec

  5. DW7EZV's Avatar
    Posts : 19
    Microsoft Windows 10 Pro 64-bit 14393.693
       23 May 2016 #5

    Cables are okay.

    From what i know, post will beep whether it has problems or not.

    Please everyone, help me through this. Got some important docs to send from my pc.
      My System SpecsSystem Spec

  6. DW7EZV's Avatar
    Posts : 19
    Microsoft Windows 10 Pro 64-bit 14393.693
       23 May 2016 #6

    LOL! I just scratch the RAM w/ a pencil eraser. It worked
      My System SpecsSystem Spec

  7.    23 May 2016 #7

    Wow- you erased the problem! Hope it was an anti-static rubber..
      My System SpecsSystem Spec


 

Related Threads
Hello I'm writing this from my mobile and have some difficulty searching the forum for my issue. I hope someone can point me in the right direction. I have a toshiba satellite c660 laptop (this pre dates Windows 10 officially supported...
Windows 10 startup problem in General Support
Hi all, i really hope you can help me out. I was running w 8.1 on my Acer E-15 Start laptop, i kept getting popups asking me to download w10 for free. Eventually i did. It worked ok for about 1 week, then when i switched my laptop on, it went from...
Shutdown/startup problem in General Support
I have kind of a weird problem that went back to the Windows 8 days as well When I shutdown from my desktop, I have no problems when I start up again. (I'm the administrator if that makes a difference). When my wife shuts down from her desktop...
Windows 10 startup log in problem in User Accounts and Family Safety
When i start my windows 10 a ghost user other than me appears and i click on me the only user type password and login this user i am not able to see in settings or anywhere else to delete i tried ms technical chat and reinstalled win 10 but problem...
No matter what I do the volume setting is always lowered at startup. I hope there's a setting somewhere that I'm missing. Could it be a Realtek setting/problem? Any ideas?
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 03:09.
Find Us
Twitter Facebook Google+ Ten Forums iOS App Ten Forums Android App



Windows 10 Forums