No Audio on Windows 10 Technical Preview Build 10041

Page 1 of 2 12 LastLast

  1. Posts : 6
    Windows 10 Technical Preview Build 10041
       #1

    No Audio on Windows 10 Technical Preview Build 10041


    I updated my laptop this morning and my sound doesn't work anymore. My Realtek Audio Driver is updated, i think the OS is the problem. How to fix this?

    ASUS X551CA Laptop
    Intel Celeron
    2GB RAM

    P.S.
    UPDATE Audio issues in Windows 10 Technical Preview Build 10041 - Microsoft Community
      My Computer

  2. Cliff S's Avatar
    Posts : 25,649
    Win10 Pro, Win10 Pro N, Win10 Home, Windows 8.1 Pro, Ubuntu
       #2

    You said you updated the driver, was this from you manufacturers/model site? I have a colleague that fixed his problem when the windows 8 version didn't work on a whim he tried the windows 7 version and it then worked.
      My Computers


  3. Posts : 6
    Windows 10 Technical Preview Build 10041
    Thread Starter
       #3

    Cliff S said:
    You said you updated the driver, was this from you manufacturers/model site? I have a colleague that fixed his problem when the windows 8 version didn't work on a whim he tried the windows 7 version and it then worked.
    Yes,
      My Computer

  4. Cliff S's Avatar
    Posts : 25,649
    Win10 Pro, Win10 Pro N, Win10 Home, Windows 8.1 Pro, Ubuntu
       #4
      My Computers


  5. Posts : 6
    Windows 10 Technical Preview Build 10041
    Thread Starter
       #5

    Error Installing windows 7(64 bit) driver for realtek


    No Audio on Windows 10 Technical Preview Build 10041-error.jpg
      My Computer


  6. Posts : 6
    Windows 10 Technical Preview Build 10041
    Thread Starter
       #6

    Cliff S said:
    Error Installing windows 7(64 bit) driver for realtek .. Why did this error message showed up? :'(
    No Audio on Windows 10 Technical Preview Build 10041-error.jpg
      My Computer

  7. Cliff S's Avatar
    Posts : 25,649
    Win10 Pro, Win10 Pro N, Win10 Home, Windows 8.1 Pro, Ubuntu
       #7

    Ok it didn't work for you. And if I understand you correctly; you have tried the Windows 8 version from this site? I personally had no sound problems with the default driver(from clean install) or after I installed the RealTek drivers for my ASUS X54C from ASUS.
      My Computers

  8. Cliff S's Avatar
    Posts : 25,649
    Win10 Pro, Win10 Pro N, Win10 Home, Windows 8.1 Pro, Ubuntu
       #8

    I've got version 6.0.1.6710 installed and working:
      My Computers


  9. Posts : 6
    Windows 10 Technical Preview Build 10041
    Thread Starter
       #9

    Cliff S said:
    Ok it didn't work for you. And if I understand you correctly; you have tried the Windows 8 version from this site? I personally had no sound problems with the default driver(from clean install) or after I installed the RealTek drivers for my ASUS X54C from ASUS.
    Realtek Audio Driver for Windows 8.1 X64... same error... if there's no solution maybe i will go back to windows 8.1 T_T

    No Audio on Windows 10 Technical Preview Build 10041-same.jpg
      My Computer

  10. Cliff S's Avatar
    Posts : 25,649
    Win10 Pro, Win10 Pro N, Win10 Home, Windows 8.1 Pro, Ubuntu
       #10

    You could try downloading the iso and clean installing... Download Windows 10 Technical Preview
    Just down load the ISO and use 7Zip and extract it to a USB stick and boot to it(it should boot to UEFI if you one time boot to UEFI USB)
      My Computers


 
Page 1 of 2 12 LastLast

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 01:51.
Find Us




Windows 10 Forums