New Installation to AMD Raid Half Fails


  1. Posts : 17
    windows 10
       #1

    New Installation to AMD Raid Half Fails


    I have 4 ssd's all paired to first raid & then do install to win 10 but AMD bios only sees two all else sees 4.

    Following the tutorials I did the following on an older AMD FX-8350 processor with Sabertooth 990FX R2.0 MB:
    attempted to make a raid of all 4 but the Raid MB only see 2
    the install using a flash drive prepared from the download now a day old from the MS site went well.
    you appreciate the install saw my raid of 2 drives + the 2 I could not raid.
    The machine is now super fast and snappy about as good as an I7-6700. Thanks Forums!

    Here is what I tried on the 2 Intel SSD drives that AMD Raid not see:
    diskpart and the clean command - nothing else in diskpart.
    used windows diskmanagement , put them to GPT and formatted them to NTFS.
    the final windows 10 sees them as empty drives and they seem fine the only issue is AMD raid not see them.

    What to do?
      My Computer


  2. Posts : 17
    windows 10
    Thread Starter
       #2

    More info from Person with Problem


    Roe5685 said:
    I have 4 ssd's all paired to first raid & then do install to win 10 but AMD bios only sees two all else sees 4.

    Following the tutorials I did the following on an older AMD FX-8350 processor with Sabertooth 990FX R2.0 MB:
    attempted to make a raid of all 4 but the Raid MB only see 2
    the install using a flash drive prepared from the download now a day old from the MS site went well.
    you appreciate the install saw my raid of 2 drives + the 2 I could not raid.
    The machine is now super fast and snappy about as good as an I7-6700. Thanks Forums!

    Here is what I tried on the 2 Intel SSD drives that AMD Raid not see:
    diskpart and the clean command - nothing else in diskpart.
    used windows diskmanagement , put them to GPT and formatted them to NTFS.
    the final windows 10 sees them as empty drives and they seem fine the only issue is AMD raid not see them.

    What to do?
    New info is I bought two more ssd drives. The raid configuration facility saw these so It now saw 4 out of the six drives.
    I was able to make a raid 0 out of the 2 original ( of the original 4 ) + the two drives just purchased.
    So I have my 4 member SSD drive.
      My Computer


  3. Posts : 17
    windows 10
    Thread Starter
       #3

    The end result was that the two intel ssd's that raid set up did not see but everything else saw and they were usable were defective.
    I got my AMD Computer up and running by taking the two faulty SSD's out and putting in two new Intel SSDs to make the quadric raid.
    I then took the two faulty SSD's to an Intel machine and was able to create a windows 10 installation using them as a raid pair.
    HOWEVER the machine would do little more than boot up and would then crash proving the SSDs were defective.
    The conclusion is that SSDs may appear to work but with AMD you cannot make a raid and in Intel you cannot make a usable Win10 installation on them.
    This has been marked solved.
      My Computer


 

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 02:59.
Find Us




Windows 10 Forums