1.    03 Nov 2015 #1
    Join Date : Nov 2015
    Posts : 1
    Microsoft Windows

    How do I, fix "No Audio Output Device is Installed" Problem.


    So, i have Windows 10, i'm barley learning about Computer's and such, but i plugged in my headphones and then all of a sudden i see "No Audio Output Device is Installed." I unplugged my headphones to see if that would fix the problem but of course it didn't. I don't know what to do i tried doing something else where i had to change my files to classic but i didn't see any General tab. If you could help that would be greatly appreciated!

    Please help!
      My ComputerSystem Spec
  2.    04 Nov 2015 #2
    Join Date : Jan 2015
    UK, Midlands
    Posts : 10,514
    Win 10 Pro (1703)

    Hi, do you hear normal system sounds from your built-in speakers? (Or any other sound?)

    I have the same message but only for programs from Ashampoo and Audacity > v2.03 on my 32 bit Win 10 upgraded from Win 8,1 - when the programs worked.

    But if I clean install 64 bit Win 10, I have no problems with those programs and my sound card at all.

    Please complete your system specs.. (see System Specs - Fill in at Ten Forums - Windows 10 Forums)
    and you'll need to say what sort of headphones you are using.
    Did you upgrade or clean install? are you using a 32 bit or 64 bit OS?

    Please also post the sound card driver version installed (to confirm this is installed):
    Win key + X, Device Manager, Sound, Video and Game Controllers, right click on your sound card, properties, driver.
      My ComputerSystem Spec
  3.    04 Nov 2015 #3
    Join Date : Jul 2015
    Poole Dorset UK
    Posts : 2,556
    Windows 10 x64 Home Version(1709) Build16299.19

    Have you tried to do a restart as that can help sometimes
      My ComputerSystem Spec
  4.    05 Nov 2015 #4
    Join Date : Sep 2015
    Posts : 2,312
    Windows 10 Pro 64-bit 1706 (CU build 15063.674)

    If the problem is only in specific applications, then it is a matter of configuration. Go to Ashampoo (WinAmp, whatever) settings and make sure the output is set to Speakers related to your card.
      My ComputerSystem Spec
  5.    05 Nov 2015 #5
    Join Date : Jan 2015
    UK, Midlands
    Posts : 10,514
    Win 10 Pro (1703)

    Quote Originally Posted by spapakons View Post
    If the problem is only in specific applications, then it is a matter of configuration. Go to Ashampoo (WinAmp, whatever) settings and make sure the output is set to Speakers related to your card.
    I think we need to wait for a reply from PleaseHelpNeedH - who hasn't told us if they ever heard any sound. (My comment about Ashampoo etc was purely illustrative).
      My ComputerSystem Spec

 


Similar Threads
Thread Forum
Problem with No Audio Output Device is Installed in Windows 10
I recently reset my windows 10 then I got problem my laptop can't produce sound so I can't hear sound from it the speaker logo in the task bar have x mark and when clicked it opens troubleshooter then windows can't find the trouble. I also uninstall...
Drivers and Hardware
Windows 10, No Audio Output Device Is Installed
Hi Guys, currently i'm using a Asus A43 laptop and had upgraded Windows 10 few days ago. But somehow. i dont know how but some how, the audio is not detected. Things I tried: 1.) Reinstalled the realtek driver ( R279, 7553) 2.) Restart the...
Drivers and Hardware
No Audio Output Device installed after resetting windows 10
I have upgraded my laptop Asus k43s from windows 7 to windows 10. Everything went fine but then I decided to reset the laptop to have a fresh start. After resetting, my sound button has a red x mark on it saying that "No audio output device is...
Drivers and Hardware
No Audio Output Device is installed. No Realtek Device in DevManager
i have my ASUS X555LD for almost a year now, so as far as date is concerned my laptop shouldn't be too old to suffer such illness. So it came with Win8.1 x64 of course and just recently, as soon as Windows 10 was released, i upgraded quickly. but...
Drivers and Hardware
Solved Windows 10 Enterprise - "No audio output devices are installed" issue
Hi everybody, I've upgraded my ASUS U36SG from Windows 8.1 Professional to Windows 10 Enterprise. Everything went fine unless the issue "no audio output devices are installed", I've tried almost all the solutions you guys provided for that...
Drivers and Hardware
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 21:50.
Find Us
Twitter Facebook Google+ Ten Forums iOS App Ten Forums Android App



Windows 10 Forums