Windows 10: Error with sound and video Solved

Page 2 of 2 FirstFirst 12
  1.    21 Oct 2015 #11

    What does "recent" mean in your case?

    What audio/video hardware do you have? And from when are the according drivers?
      My ComputerSystem Spec

  2.    22 Oct 2015 #12

    My video card is an AMD Radeon HD 5700 series. The latest version of the driver for that is either March 8th or August 3rd of this year (because my box uses either US or AU/NZ/UK date formats, depending on its mood of the day). Probably August because it has to be a Win10 driver.

    The sound is the onboard sound for my mainboard, which is an ASUS M4A89GTD PRO/USB3. I've never used anything except for onboard for any machines I've owned. The latest driver on that (which is listed as AMD High Definition Audio Device) is from (probably) June 9th of this year.

    For comparison, the problem only started within the last two, maybe three weeks.
      My ComputerSystem Spec

  3.    22 Oct 2015 #13

    BlackOwl said: View Post
    My video card is an AMD Radeon HD 5700 series. The latest version of the driver for that is either March 8th or August 3rd of this year (because my box uses either US or AU/NZ/UK date formats, depending on its mood of the day). Probably August because it has to be a Win10 driver.

    The sound is the onboard sound for my mainboard, which is an ASUS M4A89GTD PRO/USB3. I've never used anything except for onboard for any machines I've owned. The latest driver on that (which is listed as AMD High Definition Audio Device) is from (probably) June 9th of this year.

    For comparison, the problem only started within the last two, maybe three weeks.
    My brother has that AMD GPU and he has had some bad experience with it and its drivers. Maybe do a fresh reinstall of the drivers. There was a tool for that, not sure I remember the name but probably someone else will. It's really common.
      My ComputerSystem Spec

  4.    22 Oct 2015 #14

    The AMD Radeon HD 5700 video card is a few years old, but there should be drivers for it, which are compatible with Windows 10. For the sound chip, I don't know. I actually never had issues with sound; most of the machines I see have a Realtek sound chip inside them. These chips are just working...
      My ComputerSystem Spec

  5.    22 Oct 2015 #15

    Is your BIOS up to date?

    Look what it's displayed at ASUS support site...

    M4A89GTD PRO/USB3 | Motherboards | ASUS EspaƱa

    M4A89GTD PRO/USB3 BIOS 3029
    Fixed HDMI Audio function can not work.
    There is also a 3030 beta bios meant for improving system stability. I am not saying you must update your bios. Remember that doing that can be a tricky business.
      My ComputerSystem Spec

  6.    29 Oct 2015 #16

    So I have been very busy over the last little while, which is why I haven't replied, but it appears a recent Windows update fixed it. One day last week the problem was there, then it wasn't this week, so I suspect the update fixed it.

    Incidentally:

    eLPuSHeR said: View Post
    I am not saying you must update your bios. Remember that doing that can be a tricky business.
    Yus yus, I've done that before and fried my (ex-)laptop's motherboard in the process I've tried to avoid doing it again ever since.

    Thank you all for the suggestions, but it looks like this one's done and dusted for now.
      My ComputerSystem Spec


 
Page 2 of 2 FirstFirst 12

Related Threads
Hi, i've got hooked to my television my computer trough HDMI in my Asus radeon R9 280x The problem is the following.. when i was under Windows 7 everything was working just fine and now .. I've got 2 screens plugged into my computer: 1:...
Hello tenforums members, I upgraded my Lenovo U310 laptop from Windows 8.1 to Windows 10 a week ago. Everything seems to have upgraded successfully. The only problem that I can find is that none of the video streaming from Windows 10 apps can be...
I upgraded to w10 from w7 today and everything has ran smoothly other than the netflix app. It plays only sound and then if I search to a different point in the video an error message says "There is a problem with windows media element that is...
Solved Sound and Video Problems in Drivers and Hardware
Been a day since I installed it and I can't for the life of figure out how to enable sound. I've done most of the basic checks that I could think of - Tried to troubleshoot, tried to update drivers via Device Manager, Enabled Windows Audio via...
Sound & Video in General Support
I have no sound and can't play utube videos . Apart from that everything else seems to be working ok .:(:(:( Build 9860
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 04:28.
Find Us