1.    01 Oct 2015 #1
    Join Date : Oct 2015
    Posts : 2
    Windows 10 64-bit

    Must reinstall Ethernet Adapter Driver after every restart


    I recently upgraded directly from Windows 8.1 64-bit to Windows 10 and I am having some problem with my Ethernet Adapter. My Ethernet Adapter is a Killer e2200 Gigabit Ethernet Controller, which is built in to my motherboard (MSI Z87M GAMING). When I first installed Windows 10, I found both a software suite and just the drivers themselves on the Killer website. I first tried the whole suite, but it didn't really work very well, felt unnecessary, and basically didn't seem to actually install any drivers. I then used the actual .inf file for my Ethernet Adapter to install manually. I uninstalled the driver and software, and then installed the driver manually through Device Manager by saying "have disk" and navigating to the folder and selecting the .inf file I downloaded. This works, but I have to repeat the process of uninstalling and reinstalling the driver every time I restart Windows.

    There are additional variables that could also contribute to the problem. I am using one of those adapters that plug into the electrical outlet to extend the Ethernet line to reach my basement. I don't know if this really should have any effect on my problems, but I figured I should mention it. The product is made by TP-LINK. I also have VPN software on my computer, and part of running the VPN software is having it install a "TAP-Win32 Adapter V9" driver under Network adapters in Device Manager. This could be contributing to my problems, but I do need to have access to my VPN.

    As a side note, I did not experience this problem at all under Windows 8.1 using the driver install disc that came with my motherboard.
      My ComputerSystem Spec
  2.    01 Oct 2015 #2
    Join Date : Mar 2015
    Posts : 83
    windows 7

    I also have the E2200. I have a Gigabyte Z97 motherboard. As you can see I also have a VPN tap driver installed.
    The latest driver is from the Gigabyte site. But the driver that was on the motherboard disk also worked just fine on Win 10. I am having no problems so not sure what's going on for you.
    Jim
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Ashampoo_Snap_2015.10.01_07h54m39s_001_.jpg  
      My ComputerSystem Spec
  3.    01 Oct 2015 #3
    Join Date : Oct 2015
    Posts : 2
    Windows 10 64-bit
    Thread Starter

    Quote Originally Posted by otisdog View Post
    I also have the E2200. I have a Gigabyte Z97 motherboard. As you can see I also have a VPN tap driver installed.
    The latest driver is from the Gigabyte site. But the driver that was on the motherboard disk also worked just fine on Win 10. I am having no problems so not sure what's going on for you.
    Jim
    Thanks for your reply. Here is my driver information:

    Click image for larger version. 

Name:	Image 055.png 
Views:	12 
Size:	15.7 KB 
ID:	40495
      My ComputerSystem Spec

 


Similar Threads
Thread Forum
Solved Realtek Ethernet not showing in adapter settings. And more.
Hi, people. Edit: In post #16, you'll find that the solution is to do a re-install of Windows. Feel free to try all the other methods we've tried. Best of luck. TL;DR Messed around with the drivers, now the ethernet device doesn't show up in...
Drivers and Hardware
IP configuration not valid - interference from ethernet adapter?
Hi guys, I have a self built desktop that I only connect to the internet with using WiFi. But lately the connection on this PC is very intermittent and this is the only device in my house with this problem (so it's not the modem/router?). My PC has...
Network and Sharing
Ethernet adapter hardware or software/driver issue?
I'm currently getting a strange issue with the on-board ethernet adapter on my older secondary system I use in the living room that I use for mainly just desktop apps. Before upgrading to Windows 10 pro x64 yesterday I was running Windows 7...
Network and Sharing
Windows 10 Pro Ethernet Adapter Does Not Retain DHCP Settings
The laptop computer is attached to a corporate domain. The DNS servers are providing DHCP settings. After logging onto the network, there is NO IPV4 address assigned despite DHCP enabled. Using ipconfig command, the setting is an obscure IP...
Network and Sharing
Solved Ethernet Adapter Speed variating
Hi guys, this is a standalone addition to another post i have. Anyways, this is weird. Windows 10 seems to have ****ed up my Network Intel driver. So on Windows 8.1, my adapter took in 1GBps, now on Windows 10 (with the correct driver!), it only...
Network and Sharing
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 19:25.
Find Us
Twitter Facebook Google+ Ten Forums iOS App Ten Forums Android App



Windows 10 Forums