Page 2 of 2 FirstFirst 12

  1. Joined : Aug 2015
    I'm in the ghetto
    Posts : 705
    Windows 10 Pro x64
       06 Sep 2015 #11

    Please see edit in last post

    And please post a screenshot of playback devices dialog
      My System SpecsSystem Spec


  2. Joined : Sep 2015
    Posts : 7
    windows 10
       06 Sep 2015 #12

    WhyMe said: View Post
    Please see edit in last post

    And please post a screenshot of playback devices dialog
    Now I have only headphone sound - the internal speakers are not working at all, even tho I think I have them set as the default device. I will try to get a screenshot in here ... & no I have not tested the HDMI cable - it was working just fine last week, & has been great for 2 years now.
    Click image for larger version. 

Name:	playback.jpg 
Views:	10 
Size:	44.8 KB 
ID:	36200
      My System SpecsSystem Spec


  3. Joined : Aug 2015
    I'm in the ghetto
    Posts : 705
    Windows 10 Pro x64
       07 Sep 2015 #13

    Hello again

    I hope your speakers are working again from a cold boot. We haven't changed anything that would cause that, so it is a bit random.

    Back to your problem on-topic now.

    I thought I'd randomly pick an external PVR with HDMI to see if there were any new software releases, drivers or firmware that could effect your audio when connected to your Omni

    • I chose the Hauppauge HD PVR 2 as it was the first model I came across.
    • The capture software had a recent update from a couple of weeks ago which included a "bug fix for loss of pass through audio"
    • Their latest driver also specifically included Win10 connectivity
    • I could not find any new firmware for the product

    What PVR are you using?
    Have you checked for driver / software / firmware updates for your PVR devices.

    Edit: Something else I forgot. Go to your Windows Power Options and disable "Fast Startup". With this enabled, it appears Windows can complete it's boot before all devices and drivers are properly loaded and detected. Disabling solves a lot of seemingly random issues.
    Last edited by WhyMe; 07 Sep 2015 at 12:48.
      My System SpecsSystem Spec


  4. Joined : Sep 2015
    Posts : 7
    windows 10
       07 Sep 2015 #14

    After 2 system restores, the sound to the internal speakers has returned. It seems to me that there are some settings in the playback devices screen that determine whether I get sound via headphones or internal speakers. I'm just not sure yet which ones do exactly what. I have now set a restore point so I can get back to internal speaker sound if I lose that a 3rd time. Seems like it is a registry setting & once changed there is no changing back except by system restore. It seems that the playback drivers do not understand what the OMNI 27 ports are supposed to be doing, as I don't think I should ever lose internal speaker sound just because I use the headphones. I expected the internal speakers to resume after unplugging the headphones, but no, without the headphones the system had no sound out at all. Thanks to system restore to get internal speakers back on, but where are the settings to actually control all the playback devices sensibly ?
    All this did nothing for my original difficulty, there is still no sound via the PVR. The PVR is supplied by our local phone company & it seems to be a CISCO CIS430, & I have no control over it's software or firmware as I do not own it - it is supplied & maintained by the phone company. I will try changing the windows fast start up & see what that does ... thanks !!
      My System SpecsSystem Spec


 
Page 2 of 2 FirstFirst 12


Similar Threads
Thread Forum
Solved Problem with my HDMI (Sound) from my video card. Any pros?
Hi, i've got hooked to my television my computer trough HDMI in my Asus radeon R9 280x The problem is the following.. when i was under Windows 7 everything was working just fine and now .. I've got 2 screens plugged into my computer: 1:...
Graphic Cards
Missing sound schemes?
I have no alternative sound schemes on my win 10 installation. Is this normal at this stage? There are folders there for cityscape, delta and others but nothing in the folders. It's a clean install after upgrade. Thanks if anybody can enlighten...
Customization
Just updated to 10, no sound coming from HDMI TV any more.
Hi everyone, I just updated my PC to windows 10 and now I'm not getting any sound from my HDMI connected TV. Picture is working fine and have tried as many solutions as i could find. I've restarted, tried a new HDMI cable and used different...
General Support
Start-up sound missing
Start up sound has been restored via Windows Update KB3081424.
General Support
Solved HDMI sound missing
So far I've managed to screw the HDMI sound option from the volume menu and the sound control panel. I was trying to switch between to the motherboard sound option from the GPU card HDMI sound option and clicked on disable on the mixer panel from...
Drivers and Hardware
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 14:26.
Find Us
Twitter Facebook Google+



Windows 10 Forums