Windows 10: Continuous audio buzzing but with sound!

  1.    23 Aug 2015 #1

    Continuous audio buzzing but with sound!


    So I just updated my Toshiba laptop from Windows 8.1 to Windows 10 and now I'm having audio problems. At first after I upgraded I had no sound. I fixed it by uninstalling and reinstalling my Realtek audio driver. Now thankfully I got my sound back, but now whenever I play audio the sound isn't clear anymore Especially when I use YouTube. I updated my Realtek audio driver from version 6.0.1.7541 to 6.0.1.7586 and I still hear the buzzing! I tried audio troubleshooting and it said the problem couldn't be identified. What do I do?
      My ComputerSystem Spec


  2. Posts : 705
    Windows 10 Pro x64
       23 Aug 2015 #2

    Hi there and welcome to the forum

    Have you checked and confirmed you are using the correct audio playback device in your audio properties?

    Have you got the speakers (and other settings) configured correctly in audio playback device?

    Have you also checked to confirm whether running the driver in combination with Toshiba Audio Enhancement stops the speakers buzzing?

    Have you tried an earlier driver version? For instance 6.0.1.7023 for example.
      My ComputerSystem Spec

  3.    24 Aug 2015 #3

    WhyMe said: View Post
    Hi there and welcome to the forum

    Have you checked and confirmed you are using the correct audio playback device in your audio properties?

    Have you got the speakers (and other settings) configured correctly in audio playback device?

    Have you also checked to confirm whether running the driver in combination with Toshiba Audio Enhancement stops the speakers buzzing?

    Have you tried an earlier driver version? For instance 6.0.1.7023 for example.
    Thanks for welcoming me

    Yeah, I am pretty sure I'm using the correct audio playback device and I did get my speaker and other settings configured. I have tried earlier versions of my driver and I still heard the buzzing.

    Now with the Toshiba Audio Enhancement, for some reason I can't find ver 1.0.2.8 on my PC even though it says I have it installed, so I'm using ver 2.0.15.6. I turned on Audio Filtering and Speaker Audio Enhancement and that didn't help either...
      My ComputerSystem Spec

  4.    08 Jan 2016 #4

    Norio said: View Post
    So I just updated my Toshiba laptop from Windows 8.1 to Windows 10 and now I'm having audio problems. At first after I upgraded I had no sound. I fixed it by uninstalling and reinstalling my Realtek audio driver. Now thankfully I got my sound back, but now whenever I play audio the sound isn't clear anymore Especially when I use YouTube. I updated my Realtek audio driver from version 6.0.1.7541 to 6.0.1.7586 and I still hear the buzzing! I tried audio troubleshooting and it said the problem couldn't be identified. What do I do?
    My Toshiba had similar problems and I tried every suggestion I could trawl from the net - nothing worked!
    My laptop has nVidia/Intel graphics and Realtek sound, and the continual buzz and lag on video was driving me nuts. This was no problem in Windows 7, I even reverted for a while and the issues went away.
    Anyway, yesterday I was hunting on the Intel forum and someone mentioned the Intel Display Audio. This is to produce HD sound when the HDMI port is used to connect another device. In my case, it is connecting a Samsung monitor, with NO speakers. I decided to disable the Intel Display Audio in Device Manager (note, disable, not uninstall), and BINGO, buzzing gone, lag gone, stutter gone. I guess plugging-in the monitor told the system to use the Display Audio, but it was conflicting with the Realtek system sound. I really hope this helps someone.
      My ComputerSystem Spec


 

Related Threads
I'm going around in circles on this one. I just upgraded my ASUS Laptop from Win 8.1 to Win 10 X64. (It has Via HD Audio) Initially, sound worked but the microphone didn't. I fussed with many settings but nothing seemed to work. I...
So I just installed windows 10 on my Asus N55SL (previously running windows 7), for the most part it works great however I am having trouble getting sound to play. I have tried installing the latest realtek HD audio drivers but thishas not helped at...
Every time I reboot it seems I lose my audio on my sound blaster x-fi titanium pci express sound card. Also; it seems like every time I turn my audio controller off for awhile then back on; i get at high pitched hum sound and then when i try and...
I have no Sound/Audio in Drivers and Hardware
I installed Windows 10 today, but since installing it, i have had no sound/audio. The only sound driver I have is NVIDIA High Definition Audio, but it cannot be selected as "default device".
Yesterday my audio worked fine on both my speakers on my laptop (Dell Inspiron/N5110) and headphones. Then all of a sudden they stopped working. I have made sure that all the volumes are not muted. I did a troubleshoot on playing audio and it said...
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 18:22.
Find Us