Trouble getting a capture card working


  1. Posts : 11
    Windows 10
       #1

    Trouble getting a capture card working


    I installed an Elgado 4k HD capture card and haven't been able to get any signal from the input. It is recognized in the device manager. So I open the 4k capture utility which tells me 'device is in use by other software' or if I open Streamlabs OBS and go through the steps to add a source the card just doesn't appear. I've gone through all the troubleshooting I could find as relevant on both Elgado's and Streamlabs website and haven't been able to find a solution. Help in diagnosing or getting it working is appriciated

    Build: Version 1909 18363.1379
      My Computer


  2. Posts : 494
    Win 10 Pro x64 versions
       #2

    In some cases the Elgado drivers do not install correctly. In these cases it is necessary to install the drivers manually. The link below should prove helpful

    Elgato Gaming Hardware Drivers – Elgato
      My Computer


  3. Posts : 11
    Windows 10
    Thread Starter
       #3

    Tried it, which did not work.
      My Computer


  4. Posts : 494
    Win 10 Pro x64 versions
       #4

    So do you have other software besides OBS that might use the device? I would think the utility would tell you which app is using the device. Since it does not then what use is the utility?
      My Computer


  5. Posts : 4,830
    Windows 11 Pro 64 Bit 22H2
       #5
      My Computer


  6. Posts : 11
    Windows 10
    Thread Starter
       #6

    no, Nvidia
      My Computer


 

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 01:36.
Find Us




Windows 10 Forums