Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
  1.    19 Aug 2015 #11
    Join Date : Jul 2015
    Posts : 17
    Windows 10 & Linux Mint 17.2

    Quote Originally Posted by lvgandhi View Post
    Mine is also ASUS S400CA. With new driver mic not working.
    I tried old method of uninstalling all drivers and rebooing. Then also mic is not working.
    Now more problem than solution.
    I had trouble with it not showing, I just reinstalled the driver over again and it worked. I had to do that twice I just finally did a clean install from W10 and it happened to me but it was an easy fix!
      My ComputerSystem Spec
  2.    20 Aug 2015 #12
    Join Date : Aug 2015
    Posts : 2
    Windows 10

    Quote Originally Posted by lvgandhi View Post
    Mine is also ASUS S400CA. With new driver mic not working.
    I tried old method of uninstalling all drivers and rebooing. Then also mic is not working.
    Now more problem than solution.
    It seems that VIA's site is updated. The following driver fixed things for me on my Asus S400C.

    VIA Drivers and Support Packages Download
      My ComputerSystem Spec
  3.    20 Aug 2015 #13
    Join Date : Aug 2015
    Posts : 6
    Windows 10 Pro

    Quote Originally Posted by nnavidson View Post
    It seems that VIA's site is updated. The following driver fixed things for me on my Asus S400C.

    http://download.viatech.com/DriverDownloadSubmitAjaxSvl

    The link that you provided won't work, possibly because you selected all the options and then proceeded and copied & pasted the link here. So it is showing an error.

    Here is the link that will work. Just select Windows 10 from the drop-down menu.

    VIA Drivers and Support Packages Download
      My ComputerSystem Spec
  4.    20 Aug 2015 #14
    Join Date : Jun 2015
    Posts : 282
    windows 10 (x64) Home 1709

    has any one installed new one( in S400CA) and mic works.
    How to find which VIA chip we have?
      My ComputerSystem Spec
  5.    20 Aug 2015 #15
    Join Date : Aug 2015
    Posts : 6
    Windows 10 Pro

    Quote Originally Posted by lvgandhi View Post
    has any one installed new one( in S400CA) and mic works.
    How to find which VIA chip we have?
    Just google your Motherboard model, and go to the manufacturer's website, their, go to specifications and you'll see the VIA Audio model number!
      My ComputerSystem Spec
  6.    20 Aug 2015 #16
    Join Date : Aug 2015
    Padua, Veneto
    Posts : 29
    Windows 10 Home 64bit

    Quote Originally Posted by lvgandhi View Post
    has any one installed new one( in S400CA) and mic works.
    How to find which VIA chip we have?
    Yes, I've installed, and now mic works, and also automatic switch between internal speakers and headset plugged in the jack. The VIA Check software doesn't works, so when a headset is plugged no one pop-up window appears, but everything works now.
      My ComputersSystem Spec
  7.    20 Aug 2015 #17
    Join Date : Jun 2015
    Posts : 282
    windows 10 (x64) Home 1709

    Quote Originally Posted by tulving View Post
    Yes, I've installed, and now mic works, and also automatic switch between internal speakers and headset plugged in the jack. The VIA Check software doesn't works, so when a headset is plugged no one pop-up window appears, but everything works now.
    Is your machine S400CA?
    How did you you proceed in installing new driver?
      My ComputerSystem Spec
  8.    20 Aug 2015 #18
    Join Date : Aug 2015
    Padua, Veneto
    Posts : 29
    Windows 10 Home 64bit

    Quote Originally Posted by lvgandhi View Post
    Is your machine S400CA?
    How did you you proceed in installing new driver?
    Yes it is, if you click on "My System Specs" you can see I've a Asus VivoBook S400CA, the one with Intel Core i3 and 4GB of ram (I've upgraded with other 4GB), and a mechanical hard disk of 500 Gb.
    First I've unistalled the VIA componets on Input/output devices and the VIA HD Audio on Audio/Video/Play controllers, and VIA Platform from apps. Then, without rebooting, I've installed the new VIA package driver.
    Then rebooted, and rebooted again just to be sure Windows 10 doesn't overwrite/change something.
    Don't go to see which driver you have on the VIA input/output devices or in Audio/Video/Play controllers, because an alert that hardware has changed appears, and then it mess up again (mic doesn't work), and you need to do again all the procedure to fix it.
    Hope also on your pc it will fix your issue.
      My ComputersSystem Spec
  9.    21 Aug 2015 #19
    Join Date : Aug 2015
    Posts : 1
    Windows 10 64

    VIA HD Audio Problem


    Quote Originally Posted by Tomas View Post
    It fixed the problem, thank you
    I have had the same problem, I download the new VIA driver package yesterday and it worked, for a while, then about noon today, just out of the blue Windows 10 decides to just uninstall the VIA drivers and replaced them with Windows 10 Audio drivers (I'm reading a story on ESPN, the screen go blank for 10 seconds and blam) and I had gone back to having headphones as the default output device even though my headphone are unplugged and are on the other side of the room. I went into device manager and deleted the Windows Audio drivers and reinstalled the the VIA drivers, after a restart the Via drivers are back and everything is working as expected, for now.

    http://download.viatech.com/DriverDownloadSubmitAjaxSvl
      My ComputerSystem Spec
  10.    22 Aug 2015 #20
    Join Date : Aug 2015
    Posts : 1
    windows 10

    Quote Originally Posted by erpster4 View Post
    can you guys with VIA audio try this big driver package recently posted online? the zip file is almost 300Mb in size. VIA doesn't have that posted on the VIA downloads site and their web site does not even list Windows 10 on there.
    Not working on my laptop asus g75v i have via audion, you need to switch between the speaker and headset, it's not automatically switch between this two.
      My ComputerSystem Spec

 
Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast


Similar Threads
Thread Forum
internal speakers and headphones not working
Hello everyone I upgraded to windows 10 yesterday, and since i did my internal speakers and my headphones are not working anymore. I have a microphone called blue yeti wich can be used as an output. It's the only output that works for me. If i go...
Drivers and Hardware
Labtop speakers and headphones not working(microphone output does)
Hello everyone I upgraded to windows 10 yesterday and now i don't have any sound left. My internal labtop speakers don't get recognized and so are my headphones. i have a microphone(blue yeti) wich chan be used as a output, and it is the only one...
Drivers and Hardware
Having to manually switch from speakers to headphones in settings!
Since the upgrade I have found an annoying problem ( probably driver related ). When I plug anything in the cases front Audio Jack, it does not switch automatically. I have to keep manually changing where audio comes out through using "play back...
Drivers and Hardware
Audio sound not working on speakers/or headphones. No sound
Yesterday my audio worked fine on both my speakers on my laptop (Dell Inspiron/N5110) and headphones. Then all of a sudden they stopped working. I have made sure that all the volumes are not muted. I did a troubleshoot on playing audio and it said...
Software and Apps
Solved Sound coming from both speakers + headphones
Hello, I'm having an issue with my sound, when I have my headphones plugged in both my speakers and the headphones generate sound but I only want the headphones to generate sound. It is simple plug and play headphones. Would anyone know...
Drivers and Hardware
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 04:39.
Find Us
Twitter Facebook Google+ Ten Forums iOS App Ten Forums Android App



Windows 10 Forums