USB issue or at least that is what i think it is


  1. Posts : 14
    windows 10 pro 64 bit
       #1

    USB issue or at least that is what i think it is


    So, i bought myself a new Guitar modeller, the Atomic Amplifire, i downloaded the software and then it says please plug in your device, i do that but it does not ever connect

    When i look under Windows settings i see under "Other devices" my Atomic Amplifie so i know Windows see's the device but if i look under Device manager i cannot see it (unsure if this is the problem)

    Tried plugging into every single one of my 6 USB ports on my PC but no joy with any of them
    Im running WIndows 10 latest released build not Beta

    So i borrowed my dads laptop, installed the same software, tells me to plug in device and boom it works perfectly

    There must be some setting or service or something that is not working on my PC i imagine

    Any suggestions on settings or services or whatever i can check to troubleshoot this, i really don't want to be borrowing his laptop every time i want to create a patch or download an update

    I know my USB ports are working as firstly the AmpliFire shows up under other devices from the main settings page, and my other devices all work, Windows even does the install thing when it was first plugged in and told me device installed successfully

    Would really really like to resolve this

    Windows 1909 build 18363.628
      My Computer

  2. oscer1's Avatar
    Posts : 526
    win 10
       #2

    Hi can you post a screen shot of device manager?
      My Computer


  3. Posts : 14
    windows 10 pro 64 bit
    Thread Starter
       #3

    USB issue or at least that is what i think it is-device-manager-forumn-2020-02-12-081823.jpg
      My Computer

  4. coolmistry's Avatar
    Posts : 172
    Windows 10 Home 64 Bits 2004 Latest Version
       #4

    Have you try reinstall the software again while you leave plug in to USB?
    If still problem so maybe you can find useful member forum can help to solve!
    Here you will find helpful from there > Atomic Amps Forum
      My Computer


  5. Posts : 14
    windows 10 pro 64 bit
    Thread Starter
       #5

    coolmistry said:
    Have you try reinstall the software again while you leave plug in to USB?
    If still problem so maybe you can find useful member forum can help to solve!
    Here you will find helpful from there > Atomic Amps Forum
    Thanks for trying to help but i have already done that, Atomic Amps replied the software works as it should, and i know it works as on my fathers laptop it works perfectly
    On my PC which is Windows 10 it does not, this entire OS is a disaster, never in all my history of windows OS have i run into so many problems
      My Computer

  6. coolmistry's Avatar
    Posts : 172
    Windows 10 Home 64 Bits 2004 Latest Version
       #6

    Let me try help you! Can you try uninstall the Atomic Driver with a tick box 'Delete the driver software for this device' in your device Manager and then restart your Windows?
    I sure your Software may corrupt will not work!
    Try again reinstall to test again!
    Let us know if problem still there so we try carry on from this
      My Computer


 

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 07:04.
Find Us




Windows 10 Forums