1. Joined : Aug 2015
    Posts : 3
    Windows 10 Pro
       10 Aug 2015 #1

    No audio devices detected


    So, after upgrading to Windows 10, my computer no longer detects any audio devices.

    Device manager only detects nvidia hd audio
    Playback devices only detects nvidia hd audio

    After installing realtek drivers, realtek is nowhere to be found - no icon in system tray, no realtek device in device manager etc.

    USB headphones work fine, just dont have any support for rear panel audio jacks, have disconnected front panel audi connector, installed fress win10 copy, still nothing
      My System SpecsSystem Spec


  2. Joined : Jan 2014
    Inverness
    Posts : 728
    Win 10
       10 Aug 2015 #2

    First step, reinstall the Intel motherboard chipset drivers. Then restart the PC and check after Windows has started to see if the generic, basic function, High Definition Audio Driver is installed for the sound. If it is and the sound works you can then reinstall the Realtek drivers (if Windows doesn't install that instead of the HD Audio).

    USB headphones work as they do not use the PC audio, they take digital data and do the audio conversion inside the headset.
      My System SpecsSystem Spec


  3. Joined : Aug 2015
    Posts : 3
    Windows 10 Pro
       10 Aug 2015 #3

    Installed chipset drivers, rebooted, absolutely no change whatsoever
      My System SpecsSystem Spec


  4. Joined : Aug 2015
    Posts : 3
    Windows 10 Pro
       10 Aug 2015 #4

    Under sound, video and game controllers the only device present is Nvidia HD audio

    If I go under system devices there are two hd audio controllers present, one being the nvidia one..

    Have tried updating, uninstalling, reinstalling the other one, all to no avail
      My System SpecsSystem Spec


  5. Joined : Jan 2014
    Inverness
    Posts : 728
    Win 10
       10 Aug 2015 #5

    I have another user, on the Windows 7 forum, that upgraded to Win 10 and lost audio. They went back to Win 7 but still lost, similar to yours. Unfortunately the next step for that user is a clean Win 7 install. I hate to tell you that too, but something to consider.
      My System SpecsSystem Spec


 


Similar Threads
Thread Forum
Announcing Dolby Audio for high performance audio in Microsoft Edge
Source: http://blogs.windows.com/msedgedev/2015/05/26/announcing-dolby-audio-for-high-performance-audio-in-microsoft-edge/
Windows 10 News
Intel Driver Update Utility says no devices detected for my product
I have an Asus G771JW notebook. Did a clean install of Win 10(after upgrading from 8.1) now whenever I try and search for Intel drivers, it says it can't detect any devices. When I go to manually search for drivers, I'm only offered desktop board...
Drivers and Hardware
Audio on connected Bluetooth devices
I'm having a weird problem that I can't figure out and it's driving me nuts. All that I'm attempting to do is to listen to the podcasts that I have on my Android smart phone through the speakers on my computer via Bluetooth. This worked in Win 8,...
Drivers and Hardware
strange audio, missing enhancements in audio settings
hello, since ive installed windows 10 on my macbook, ive had a few driver problems. one really annoying one is sound. it works but the options in playback devices are missing such as the enhancements. i use speaker fill but the option is...
Drivers and Hardware
Realtek HD Audio audio output speaker issue on Windows 10 RTM 10240
Hello Everyone. I have a Jabra bluetooth speaker (the Solemate Mini). On Windows 8.1 I plug it in to my laptop using the 3.5mm to 3.5mm cable and then, when I watch a movie, it correctly outputs to the speaker and does not use my laptop speakers....
Drivers and Hardware
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 00:03.
Find Us
Twitter Facebook Google+



Windows 10 Forums