Windows 10: I have no Sound/Audio

  1.    07 Aug 2015 #1

    I have no Sound/Audio


    I installed Windows 10 today, but since installing it, i have had no sound/audio. The only sound driver I have is NVIDIA High Definition Audio, but it cannot be selected as "default device".
      My ComputerSystem Spec

  2.    07 Aug 2015 #2

    cr00mz said: View Post
    I installed Windows 10 today, but since installing it, i have had no sound/audio. The only sound driver I have is NVIDIA High Definition Audio, but it cannot be selected as "default device".
    It appears that you didn't receive drivers for your sound device. (I believe that the nVidia drivers are only useful when you are using a digital interface like HDMI or DP to a monitor that supports sound through those connections.)

    The common onboard sound is from Realtek, but Windows usually install drivers for that.

    Do you have any idea what sort of sound hardware your system has? Failing that, you could supply the make and model of the PC, or the motherboard (if it's a white box or homebuilt PC).
      My ComputerSystem Spec

  3.    09 Aug 2015 #3

    This is the motherboard i have

    ASUS P5Q SE2, P45, Socket-775

      My ComputerSystem Spec

  4.    09 Aug 2015 #4

    Check this:
    https://www.asus.com/Motherboards/P5Q_SE2/HelpDesk/

    You could also from Control Panel, Uninstall a Program and uninstall the video driver and reboot to let Windows detect and install the various drivers.
      My ComputerSystem Spec

  5.    18 Aug 2015 #5

    Hey sorry for the late reply.

    The sound works now, I dont know why though. Before Windows 10 (that is, windows 7) i had realtek audio drivers, in the device manager. Now there is no Realtek sound driver, only the NVIDIA i mentioned and a VIA HD Audio. I have VIA HD as default and i receive sound. Has been working for a week or so hopefully it will continue to work.
      My ComputerSystem Spec

  6.    18 Aug 2015 #6

    Mark this issue as resolved to help others.
      My ComputerSystem Spec

  7.    18 Aug 2015 #7

    VIA and Realtec are mutually exclusive, you can't use same drivers.
      My ComputerSystem Spec


 

Related Threads
So I just installed windows 10 on my Asus N55SL (previously running windows 7), for the most part it works great however I am having trouble getting sound to play. I have tried installing the latest realtek HD audio drivers but thishas not helped at...
Source: http://blogs.windows.com/msedgedev/2015/05/26/announcing-dolby-audio-for-high-performance-audio-in-microsoft-edge/
hello, since ive installed windows 10 on my macbook, ive had a few driver problems. one really annoying one is sound. it works but the options in playback devices are missing such as the enhancements. i use speaker fill but the option is...
My installation of W10 went smoothly until I realized I had no sound on my Toshiba U238 X64 running Coextant HD audio. Windows 10 updated drivers, etc. but I have no sound. Trouble shooting doesn't help and device Manager shows no problem. Love to...
Hello Everyone. I have a Jabra bluetooth speaker (the Solemate Mini). On Windows 8.1 I plug it in to my laptop using the 3.5mm to 3.5mm cable and then, when I watch a movie, it correctly outputs to the speaker and does not use my laptop speakers....
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 05:46.
Find Us