WD My Book World Edition (White)

Page 1 of 2 12 LastLast

  1. Posts : 100
    Win 10 Pro
       #1

    WD My Book World Edition (White)


    After building a PC with win 10, i've not had my WD my book world edition used for a good while, decided to plug it in and install the drivers etc.

    Plugged it into a switch and it's not being recognised at all, even downloaded the WD cd with the drivers and the detection tool doesn't see it either.
      My Computer


  2. Posts : 27,419
    Windows 10 Pro x64 Version 21H1
       #2

    Hi bjproc

    Are your status LED's for the port showing a proper connection.

    Have you tried different cable / port?

    Can you plug directly into router?

    Assume when you power on you hear drive spinning up.
      My Computer


  3. Posts : 100
    Win 10 Pro
    Thread Starter
       #3

    hi Ken,

    the LED light is fully lit up.

    I've just ordered a male/male usb cable so it's connected by it (as well the the ethernet cable) just to see if it recognises it.

    hopefully get it in a few days and i'll report back to see whether is does anything to help it
      My Computer


  4. Posts : 8,612
    Mac OS Catalina
       #4

    You do not need to install any extra software or drivers to connect to that drive. If it is not work, it is possible that it is dead.
      My Computer


  5. Posts : 27,419
    Windows 10 Pro x64 Version 21H1
       #5

    Did you try connecting to router directly?
      My Computer


  6. Posts : 100
    Win 10 Pro
    Thread Starter
       #6

    Caledon Ken said:
    Did you try connecting to router directly?
    Hi Ken, yes, just done that, i can now see it in My Network, wonder how it's not seeing it through the switch?
      My Computer


  7. Posts : 100
    Win 10 Pro
    Thread Starter
       #7

    bro67 said:
    You do not need to install any extra software or drivers to connect to that drive. If it is not work, it is possible that it is dead.
    when i last installed it, i'm sure i did have to install drivers
      My Computer


  8. Posts : 27,419
    Windows 10 Pro x64 Version 21H1
       #8

    Excellent news.

    Long shot. Might power off switch and router, plug back into switch and power everything up.

    Switch might just be going bad.
      My Computer


  9. Posts : 100
    Win 10 Pro
    Thread Starter
       #9

    thats Ken,

    I'll try that tomorrow
      My Computer


  10. Posts : 100
    Win 10 Pro
    Thread Starter
       #10

    Caledon Ken said:
    Excellent news.

    Long shot. Might power off switch and router, plug back into switch and power everything up.

    Switch might just be going bad.
    Hi Ken,

    Got my male usb cable today, so i moved the NAS to it's original place, turned off the power to my switch & router, connected it all up and that's it now showing in my computer.

    Thanks for your help with this
      My Computer


 

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 09:22.
Find Us




Windows 10 Forums