Primary SSD disappears after sleep or shutdown

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

  1. Posts : 426
    Windows 11 pro X64 latest
       #11

    firmware updates for ssd?
    -https://www.transcend-info.com/Support/Software-10/
      My Computers


  2. Posts : 27
    Windows10
    Thread Starter
       #12

    Is it matter if i do the firmware update from Windows 7 system ? or is it better that i do this in windows 10 ?
      My Computers


  3. Posts : 426
    Windows 11 pro X64 latest
       #13

    It is the same!
    SSD Scope supports the following operating systems*:

    • Microsoft Windows 7
    • Microsoft Windows 8
    • Microsoft Windows 8.1
    • Microsoft Windows 10

    *Administrator privileges required.
      My Computers


  4. Posts : 27
    Windows10
    Thread Starter
       #14

    Okay , thanks. I am gonna try it
      My Computers


  5. Posts : 27
    Windows10
    Thread Starter
       #15

    I put the ssd in a system with windows 7 , installed Transcend SSD Scope.
    The Firmware update show that i have the latest version.
    Performance and Scan come with good results, Wear out Indicator is 95%( good as new).

    What else can i do ?
      My Computers


  6. Posts : 13,557
    Windows10
       #16

    Try turning off fast start from power menus?
      My Computer


  7. Posts : 26,338
    Win11 Pro, Win10 Pro N, Win10 Home, Windows 8.1 Pro, Ubuntu
       #17

    I had a similar problem once, and it was because the data cable from motherboards SATA port to the disk pushed one of my disks pins back a bit, and the connection was bad.

    I had to take the disk apart and slide the pin forward.

    Primary SSD disappears after sleep or shutdown-image-002.png
      My Computers


  8. Posts : 27
    Windows10
    Thread Starter
       #18

    The pins seems to be in place.
      My Computers


  9. Posts : 26,338
    Win11 Pro, Win10 Pro N, Win10 Home, Windows 8.1 Pro, Ubuntu
       #19

    kobib said:
    The pins seems to be in place.

    Well that's good news at least(believe me)
      My Computers


  10. Posts : 27
    Windows10
    Thread Starter
       #20

    cereberus said:
    Try turning off fast start from power menus?
    I tried with and without fast boot.

    I think it somehow connected to UEFI Configuration
      My Computers


 

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 04:03.
Find Us




Windows 10 Forums