Sound vanished!

Page 2 of 2 FirstFirst 12
  1.    13 Oct 2018 #11

    Ben Myers said: View Post
    Try a newer Realtek driver.

    Realtek

    Ben
    OK that resolved the speaker issue.

    Would still like to know though why it is I can not get the AMD part working again as loved the set up on those as headphones I could have at 12% and then the speakers I could set at 100% as I could then scroll wheel the volume in VLC but not the speakers and headphones the same level either all the way up or both set at 12.

    But at least both are working again!!!

    Windows just needs to stop messing with some things it wasn't broken until their update GRRRRR

    If it ain't broken don't mess with it and break it!!!
      My ComputerSystem Spec

  2.    13 Oct 2018 #12

    You can always uninstall the update, but there is no guarantee that you will get the old sound system back. If you want to try looking for another driver, click "Update driver", "Browse my computer for driver software", then instead of clicking the "Browse" button, select "Let me pick from a list of available drivers on my computer" and see if an Intel driver shows up. If not, take another look at the HP site and see if there is an Intel sound driver.

    Ben
      My ComputerSystem Spec

  3.    13 Oct 2018 #13

    Ben Myers said: View Post
    You can always uninstall the update, but there is no guarantee that you will get the old sound system back. If you want to try looking for another driver, click "Update driver", "Browse my computer for driver software", then instead of clicking the "Browse" button, select "Let me pick from a list of available drivers on my computer" and see if an Intel driver shows up. If not, take another look at the HP site and see if there is an Intel sound driver.

    Ben
    yeah at this point though probably just best to get use to the new set up (not so new as same as my old laptop) rather then risk losing it all again!!
      My ComputerSystem Spec


 
Page 2 of 2 FirstFirst 12

Related Threads
Hello there, As in the title: I have lost sound after latest Windows 10 update, which happened yesterday (23rd June 2017) - I am using Creative Sound Blaster Z sound card. I have tried reinstalling the drivers, then reinstalling the device, then...
Greetings all, Does anyone know what happened to the SOUND RECORDER program that was in the previous versions of Windows? I was previously on Windows 7 and upgraded to 10 when the notifications came out last month. In W7 I was able to open...
Hey guys, I'm having a weird issue with switching between my onboard audio and my Sound Blaster Z. Whenever I set the latter to be the default device, I get what sounds like a sound repeated over and over, echoing endlessly. The reason I...
Hi, I just bought this sound card and installed drivers for Windows 10. (and a crapton of bloatware with UI of Win XP media player...) Everything works well except one thing: when I change the sound (or mute) I don't see Windows 10 volume bar. I...
When I first went from W8.1 to W10, everything worked except the sound. Now after several updates, the icon speaker in task bar has an x by it, and when I hover mouse over icon the message states that "no audio output device is installed." When I...
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 03:54.
Find Us