Windows 10: USB Devices keep disconnecting

  1.    17 Mar 2018 #1

    USB Devices keep disconnecting


    Hello , I have a problem with my USB devices. All devices keep disconnecting for like 1-3 seconds. This problem appeared after i reinstalled Windows.
    I tried a lot of fixes but it didnt work. ( tried windows 7/8.1/10 , update drivers , disable power management shuting down my usb ports from Power Settings )
    I tried to update the latest chipset from motherboard official site ( MSI ). I have a really old mobo msi g31tm-p21.

    Back then , i had a problem in Device Manager. 3-4 Universal Host Controlers were showed with an exclamation mark ( Windows has stopped this device because it has reported problems. (code 43) ). They disapeared after i installed the chipset but the problem still persist even tho there are no more exclamation marks. Imgur: The magic of the Internet

    Any ideas how to solve this ?
      My ComputerSystem Spec

  2.    17 Mar 2018 #2

    Over on answers.microsoft.com, a Windows Insider MVP recommends trying a repair install to see if this fixes your issue. It seems like a recent Windows 10 update has borked USB capabilities on many PCs (perhaps including yours). If this works, you can apply updates one at a time until your USB problem recurs. Then you can uninstall that problem update and block it from being reapplied. Hopefully, when the 1803 upgrade emerges in the next month or so, it won't have that problem and you can sidestep the issue by upgrading.
    HTH,
    --Ed--

    Related links:
    1. MS answers post "usb ports not working after updating the windows 10"
    2. TenForums tutorial: "Repair Install Windows 10 with an In-place Upgrade"
    3. TenForums tutorial: "Hide or show Windows Updates in Windows 10"
      My ComputersSystem Spec

  3.    18 Mar 2018 #3

    Tried , didnt worked , USB's keep disconnecting with/without the updates.
    After restarting the PC exclamation marks reapeared.

    Imgur: The magic of the Internet
      My ComputerSystem Spec

  4.    18 Mar 2018 #4

    Just a thought......have you re-installed the USB drivers from MSI for your board.......
      My ComputersSystem Spec

  5.    18 Mar 2018 #5

    kipper said: View Post
    Just a thought......have you re-installed the USB drivers from MSI for your board.......
    If you are talking about the chipset , yes i downloaded it from MSI website.
      My ComputerSystem Spec

  6.    18 Mar 2018 #6

    rava said: View Post
    If you are talking about the chipset , yes i downloaded it from MSI website.
    Most if not all manufactuers will also offer USB drivers based on your OS.......see the example for my board manufactuer.....

    Click image for larger version. 

Name:	2018-03-18_4-48-28.png 
Views:	2 
Size:	94.2 KB 
ID:	181341
      My ComputersSystem Spec

  7.    20 Mar 2018 #7

    this motherboard is old , so i don't have that feature. (MSI g31tm-p21).
    I tried to find the drivers even with a program Driver Booster but no results.
      My ComputerSystem Spec

  8.    20 Mar 2018 #8

    You could try using the Wayback Machine, then visiting the MSI website at around the time your motherboard was released, or a year or two after that. Chances are pretty good you'd be able to get drivers that way. Here's a great tutorial on that very topic: "How to Use the Internet Archive's Wayback Machine."
    HTH,
    --Ed--
      My ComputersSystem Spec


 

Related Threads
Hello everyone, Laptop Samsung NP300V5A. Sound stops working about a month after Win 10 upgrade. No changes done at the time. Audio devices show up under Device Manager, but not under Playback/Recording Devices. Same for Realtek Sound Manager...
Hello everyone! Lately I've been experiencing a problem with my network adapter (and other USB devices along with it) disconnecting and reconnecting. And before anyone asks yes, I've searched whole internet upside down for answers and tried every...
Hey guys. I'm not quite sure how to explain my issue in a way that is most helpful, but for some reason, my USB devices keep disconnecting/reconnecting..in some instances my USB connection for my Samsung Galaxy S6 Edge and my Microsoft SideWinder...
When going into my Microsoft account, then under 'Devices', there are 4 devices linked. The number of devices is correct, but that's it. All other data is incorrect, or outdated. I have 2 'real' PC's and 2 VM's using 1 single retail Windows 10...
Hi there Not sure whats happening here but getting multiple displays for the same devices !!!! Any fix, or is system Broken. 83419 Cheers jimbo
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 03:55.
Find Us