Windows 10: Sound loss after upgrade

  1.    18 Feb 2018 #1

    Sound loss after upgrade


    I have a home built gaming pc running windows 10 32 bit and never had any issues, I decided to upgrade to 64 bit as it was compatible allowing me to insert more memory. On doing so I lost all USB usage and no sound. I rectified the USB issue but the sound is a no go. The pc states the best drivers are installed I only have motherboard built in sound with additional USB & Sound port installed on the front. I have done all the usual through device manager etc etc and windows update says no more updates available at present. I have even checked the BIOS settings.

    Does any one have a clue )Cheers Tim)
      My ComputerSystem Spec


  2. Posts : 3,479
    64bit Win 10 Pro ver 1803 Build 17134.165 and W10 Insider Build 17713
       18 Feb 2018 #2

    Hello and welcome to TenForums,

    I would try installing the Win 7 64bit audio driver provided by the MB manufacturer and see if this will work.
      My ComputersSystem Spec


 

Related Threads
I've recently started experiencing a strange problem involving my Roland Duo-Capture Ex audio interface losing sound after a small period of time of it being on. The device itself will stay on and powered, as well as it being still visible under...
Upgrade Killed My Sound ! in Drivers and Hardware
I just ran that Windows Upgrade thing on my system disk to see if it would fix a problem I've got. It didn't. And now there's no sound at all. It's win10, of course and the mobo is an Asus H170 pro using the onboard sound. What do you...
I'm not sure if I'm posting this thread on the right part of the board but here goes. Currently I am experiencing a weird audio/video playback that that seems to cascade into game executable not being able to open (process will appear, but use...
Greetings all, Does anyone know what happened to the SOUND RECORDER program that was in the previous versions of Windows? I was previously on Windows 7 and upgraded to 10 when the notifications came out last month. In W7 I was able to open...
From hours of searching, this seems to be a common problem with Win 10, tho' I've only just experienced it after the November 3 Gb "upgrade ?". I have a 5 year old Dell Studio XPS 435MT and the Dell support pages were useless. The solution might...
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 17:01.
Find Us