Windows 10: AI Suite 3 issue, the system cannot find the file specified.

Page 2 of 6 FirstFirst 1234 ... LastLast

  1. Posts : 855
    Windows 10 64 bit, 1709
    Thread Starter
       06 Jan 2018 #11

    Cliff S said: View Post
    yep:)
    Edit: Any idea why the installer isn't working for me?
      My ComputerSystem Spec


  2. Posts : 20,298
    Win10 Pro, Win10 Pro N, Win10 Home, Win10 Pro Insider Fast Ring, Windows 8.1 Pro, Ubuntu
       06 Jan 2018 #12

    Kol12 said: View Post
    Is the AI Suite cleaner supposed to run a program? I just get a window that pops open and closes very quickly.
    The first time it's used, it just says that the service is deleted or something to that extent.
    If you try it again, it does nothing.
      My ComputersSystem Spec


  3. Posts : 855
    Windows 10 64 bit, 1709
    Thread Starter
       06 Jan 2018 #13

    It happens so quickly I probably missed the notification. So it is normal for the window to open and close very quickly?
      My ComputerSystem Spec


  4. Posts : 20,298
    Win10 Pro, Win10 Pro N, Win10 Home, Win10 Pro Insider Fast Ring, Windows 8.1 Pro, Ubuntu
       06 Jan 2018 #14

    Kol12 said: View Post
    Edit: Any idea why the installer isn't working for me?
    I don't have any idea really, you probably just need to keep trouble shooting trying different things, until you get frustrated(like I do), take a break from it, come back later, and try again.

    That's basically how I find & fix problems on my PC.
    After installing the cumulative update, uninstalling AIS3 and running the service cleaner, while you're still in safe mode run Ccleaner and it's reg cleaner(yes I use the registry cleaner).
    Rebooting, then try a reinstall.
      My ComputersSystem Spec


  5. Posts : 20,298
    Win10 Pro, Win10 Pro N, Win10 Home, Win10 Pro Insider Fast Ring, Windows 8.1 Pro, Ubuntu
       06 Jan 2018 #15

    Kol12 said: View Post
    It happens so quickly I probably missed the notification. So it is normal for the window to open and close very quickly?
    yes
      My ComputersSystem Spec


  6. Posts : 855
    Windows 10 64 bit, 1709
    Thread Starter
       06 Jan 2018 #16

    Cliff S said: View Post
    I don't have any idea really, you probably just need to keep trouble shooting trying different things, until you get frustrated(like I do), take a break from it, come back later, and try again.

    That's basically how I find & fix problems on my PC.
    After installing the cumulative update, uninstalling AIS3 and running the service cleaner, while you're still in safe mode run Ccleaner and it's reg cleaner(yes I use the registry cleaner).
    Rebooting, then try a reinstall.
    That's enough for me tonight, will try this tomorrow. :)
      My ComputerSystem Spec


  7. Posts : 20,298
    Win10 Pro, Win10 Pro N, Win10 Home, Win10 Pro Insider Fast Ring, Windows 8.1 Pro, Ubuntu
       06 Jan 2018 #17

    Kol12 said: View Post
    That's enough for me tonight, will try this tomorrow. :)
    Ok goodnight, I hope you can get this resolved:)
      My ComputersSystem Spec


  • Posts : 855
    Windows 10 64 bit, 1709
    Thread Starter
       06 Jan 2018 #18

    Anyone handy with Event log errors? The AI Suite beta installer is throwing errors:

    Faulting application name: Setup.exe_unknown, version: 1.0.0.4, time stamp: 0x00000000
    Faulting module name: KERNELBASE.dll, version: 10.0.16299.15, time stamp: 0x2cd1ce3d
    Exception code: 0x0eedfade
    Fault offset: 0x001008b2
    Faulting process id: 0xaec
    Faulting application start time: 0x01d387476eb53c97
    Faulting application path: C:\Users\MyPC\Downloads\AI_Suite_III_3.00.10\Setup.exe
    Faulting module path: C:\Windows\System32\KERNELBASE.dll
    Report Id: 6b724bd1-c23d-4336-b5cc-0153b618bd43
    Faulting package full name:
    Faulting package-relative application ID:

    Faulting application name: atkexComSvc.exe, version: 1.0.0.1, time stamp: 0x5a16766f
    Faulting module name: unknown, version: 0.0.0.0, time stamp: 0x00000000
    Exception code: 0xc0000005
    Fault offset: 0x00000000
    Faulting process id: 0x1fe0
    Faulting application start time: 0x01d387477526d3ca
    Faulting application path: C:\Program Files (x86)\ASUS\AXSP\3.00.10\atkexComSvc.exe
    Faulting module path: unknown
    Report Id: 689c7b98-f830-4ddb-aa2b-0558f4127f48
    Faulting package full name:
    Faulting package-relative application ID:
      My ComputerSystem Spec

  •    07 Jan 2018 #19

    Hi Kol12,

    I get the same as you. I have never had an AI suite on my PC before but the setup after allowing to make changes does nothing and reliability monitor reveals similar errors to yours.
      My ComputerSystem Spec


  • Posts : 855
    Windows 10 64 bit, 1709
    Thread Starter
       07 Jan 2018 #20

    Hi Scotty,

    It appears that the older Z chipsets are affected with these errors. It seemed common from the similar complaints at the ROG thread. AI Suite 3 Beta Version 3.00.10 - user test/report thread

    No idea exactly what the issue is, keyword KERNELBASE.dll perhaps? I'm not sure who created the AI Suite beta, it's not Asus official is it? Hopefully Asus are onto a more official fix? AI Suite is known to cause issues with other monitoring software but I haven't had any major issues with it myself. Right now I'm confined to fan control from the Bios and it does not offer as much control as the software.

    Did you just get an Asus board recently or did you only decide to install AI Suite recently?

    Edit: I wonder if it's possible to download Fan Xpert as a separate program? Will check that out tomorrow.
      My ComputerSystem Spec


  •  
    Page 2 of 6 FirstFirst 1234 ... LastLast

    Related Threads
    BitLocker won't turn on; system can't find file (Windows 10 Pro). in AntiVirus, Firewalls and System Security
    I have a hybrid drive with three partitions. I want to encrypt the two non-system partitions. One is working, and one isn't. Pre-encryption, this is the set-up: 152399 The E drive is currently in the process of encrypting, apparently...
    Hello. I have an odd issue I was hoping someone may be able to help me with. It seems to be quite possibly the most ridiculous issue ever (as-in, it shouldn't be an issue in the first place) and I can't find a solution anywhere... The last few...
    When i try to open any document i have previously prepared and saved to any of my folders...documents, downloads etc...if the document is one i have typed i now get the message...The system cannot find the file specified...the heading says Error but...
    Killer Performance Suite Issue in Network and Sharing
    Hi guys, I have some issues regarding the latest Killer Performance Suite. Yesterday i wanted to install the latest driver from Killer Networking - Driver Downloads. The version was 1.1.56.1572. I first tried to uninstall the current driver i...
    My hosts files disappeared in my C:\Windows\System32\drivers\etc. Can some one help me to solve this?
    Our Sites
    Site Links
    About Us
    Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

    Designer Media Ltd
    All times are GMT -5. The time now is 09:08.
    Find Us