Picture On Startup Not Showing After Update Solved

Page 1 of 2 12 LastLast

  1. Posts : 1
    Windows 10 home version
       #1

    Picture On Startup Not Showing After Update


    On my Toshiba notebook PC (Model C55-A5302), after an automatic update was pushed down last week, the "Do You Like What You See?" picture does not show - just black screen with "Do You Like?" question displayed. I have to advance to the login screen, at which point the picture displays, but then it's too late to answer the stupid question!

    Very frustrating!

    How do I get the picture to show when it's supposed to?

    Alternately, how do I just get rid of the whole picture quiz thing?
      My ComputerSystem Spec

  2. Brink's Avatar
    Posts : 37,990
    64-bit Windows 10 Pro build 18865
       #2

    Hello tpelle, and welcome to Ten Forums. :)

    It sounds like you may have "Windows Spotlight" set as your lock screen background. You could change your lock screen background to be a picture with the Get fun facts, tips, and more from Windows and Cortana on your lock screen option turned off to get rid of the question.

    https://www.tenforums.com/tutorials/5...dows-10-a.html
      My ComputersSystem Spec

  3.    #3

    I have the same problem as topicstarter stated


    Brink said: View Post
    Hello tpelle, and welcome to Ten Forums. :)

    It sounds like you may have "Windows Spotlight" set as your lock screen background. You could change your lock screen background to be a picture with the Get fun facts, tips, and more from Windows and Cortana on your lock screen option turned off to get rid of the question.

    https://www.tenforums.com/tutorials/5...dows-10-a.html
    No sir, that's not right.
    We have black screen which shows all the text with all the fun facts and tips and question about whether we like the picture or not only without the picture. Picture shows when we click on any place on screen it appears with account picture and password field. We need to get things as they were before - which means the picture should be visible.
      My ComputerSystem Spec

  4. Brink's Avatar
    Posts : 37,990
    64-bit Windows 10 Pro build 18865
       #4

    Hello Fusionl, and welcome to Ten Forums. :)

    The screen that you see after clicking on the "lock" screen to dismiss it is the "sign-in" screen instead.

    As a test, what happens when you change your lock screen background to a picture as in the tutorial I posted? Does the selected picture show on your lock screen afterwards?
      My ComputersSystem Spec

  5.    #5

    I decided to switch to slide show. Nothing's changed - black "lock" screen and background picture on "sign-in" screen.
      My ComputerSystem Spec

  6. Brink's Avatar
    Posts : 37,990
    64-bit Windows 10 Pro build 18865
       #6

    In that case, double check to see if this below may be the issue.

    https://www.tenforums.com/tutorials/6...dows-10-a.html

    If you turn on Show lock screen background picture on the sign-in screen, then you will need to make sure that you have Animate windows when minimizing and maximizing checked in your visual effects settings to prevent the lock screen background from not displaying properly.
      My ComputersSystem Spec

  7.    #7

    Brink said: View Post
    In that case, double check to see if this below may be the issue.

    https://www.tenforums.com/tutorials/6...dows-10-a.html
    It worked. Problem's solved!
    Thanks a lot!
      My ComputerSystem Spec

  8. Brink's Avatar
    Posts : 37,990
    64-bit Windows 10 Pro build 18865
       #8

    You're most welcome. I'm glad it could help. :)
      My ComputersSystem Spec

  9.    #9

    My Windows 7 is connected via HDMI to my Element flat screen and today, something completely out of my control happened: the picture isn't coming in. In other words, on my HDMI inputs are nothing but HDMI cables, and my computer is no exception. The tv somehow doesn't pick up the picture that is supposed to show, not even the startup screen comes up. All there is is the message "No signal", as if the computer wasn't connected. What should be done?
      My ComputerSystem Spec

  10. f14tomcat's Avatar
    Posts : 40,549
    Triple boot - Win 10 Pro, Win 10 Pro Insider (2) - (and a sprinkling of VMs)
       #10

    ColSomeone said: View Post
    My Windows 7 is connected via HDMI to my Element flat screen and today, something completely out of my control happened: the picture isn't coming in. In other words, on my HDMI inputs are nothing but HDMI cables, and my computer is no exception. The tv somehow doesn't pick up the picture that is supposed to show, not even the startup screen comes up. All there is is the message "No signal", as if the computer wasn't connected. What should be done?
    I'd like to be able to give some input, but I haven't used Windows 7 in years. Someone may come along that has Windows 7 hooked to a TV, and give some help. Or, you could try posting your problem in our Sister site, SevenForums.

    Windows 7 Help Forums
      My ComputersSystem Spec


 
Page 1 of 2 12 LastLast

Related Threads
Ever since the anniversary update, my windows have gone through a heap of trouble. I used to have an image that would show up on the screen before I log in which I made myself. However now it plays a stupid old default image from windows itself....
Not that this is an earth shattering*problem (grin) but I was wondering if anyone has had a problem with their local account picture not showing up on their Welsome screen in Windows 10, 1607? I am the only person that uses my* desktop PC and...
Somehow during my tweaking of win10 to match my preferred setup (so it's just like all the previous windows versions in other words), I added the uber-admin account to the login screen. No clue how it got there, but it was, and it didn't need to be...
My personal account picture shows up when I sign in/out but not at windows startup welcome screen. FYI, I'm using netplwiz to enable auto-log in. I don't want to reset my Windows 10.
Hey guys, So i ran the netplwiz command in order to remove the option of requiring a password on login every time the computer boots, but now its showing my account picture twice on the welcome screen during login. It's not really a big issue...
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 03:07.
Find Us