Windows 10: boot loop W10 code 0xc000007b

  1.    11 Dec 2016 #1

    boot loop W10 code 0xc000007b


    Hello.
    W10 x64.
    My story begins a week ago(~).
    One day I decided to check my old gpu(gtx 660). I removed my amd gpu temporarily for a few hours. After a check I moved my amd gpu back and it was okay. Later that day (or next day or more later) after stable work, at the online tv series viewing my OS totally stuck on single video frame. After a few secs there was bsod or just restart(I cant remember) and unusual noise from the speakers. After restart I saw that loop boot: os trying to help itself and starts diagnostics with msg "computer didnt start correctly....
    [Restart][Advanced options]".
    So, ehmm...Actually, about a half a year before I did the same manipulation with my gpus and there was the same problem. BUT the problem occured just after my usual amd gpu moved back to my pc and moreover I just clicked [Restart] on that "computer didnt start correctly..." screen and my pc started to run okay.
    Now it has loop boot.

    1. I tried everything on recovery/diagnostic screen with no effect.
    2. I did "sfc /scannow /offbootdir... /offwindir..." command 5 times from my dvd and from system boot diagnostic option command line each with no success. Scanning found files but unable to heal them.
    3. Dism was a pita. The first good spell was "dism image:d:\ /cleanup-image /restorehealth /source:h:\sources\install.wim:1 /limitaccess" which I did from my dvd(where d: is my w10 hdd letter and h: is dvd. Woah it just started and did some job and afer a few minutes at 20% progress it did show an error

    "DismHost.exe - Application error
    Unknown software exception (0xc0000420) in application adress ......"
    I set /scratchdir to ext hdd with enooough space too, sure.
    Dism /scanhealth results no errors.

    Note: I have w10 and w7 both on my pc. I have 3 hdd. W7 is old and it is on my 3rd hdd while w10 is on 1st(2nd hdd is for programs in w10). I need to boot from my 3rd(w7) hdd to initialize w10 start as we talk about boot order.
    Note2: every hdd checked in Victoria and its perfect.
    Note3: I still able to boot in w7.

    Log file here http://www.filedropper.com/dism_1

    P.S.: 1)Its 0xc000007b bsod.
    2)Here are my steps with my gpus:
    -Delete amd sw
    -Switch pc off, swap gpu to gtx 660
    -Turn on, install nvidia driver
    -Checked that it works ok
    (then, I cant remember, I think I just turn pc off and placed amd gpu back)
    -Booted to w10, deleted nvidia sw and maybe with no restart installed amd sw.
    -Restarted pc
    I know there was many possible causes for an errors. But, as I mentioned before, last time I did it with no fatality. I remember it was much safer to do that on XP hehe.
    3) I cant boot into any mode even Safe mode.
    4)I did run sfc command as "sfc /scannow" with just a few secs of job and offer to restart pc to complete system recovery. So, I did it with ".../offbootdir... /offwindir" parameters.
    5) I deleted Nvidia and Amd folders from both Program files directories and Program data folder. I deleted hiberfil,pagefile and swap files also.
    6) I enabled boot logging in os boot properties. I attached my log.
    7) I attached my memory.dump file.
    boot log filedropper.com/ntbtlog
    memory dump filedropper.com/memory_7
    fresh dism log filedropper.com/dism_2
    Last edited by samsuxx; 12 Dec 2016 at 07:33.
      My ComputerSystem Spec

  2.   My ComputersSystem Spec


 

Related Threads
I cannot access my Toshiba Laptop. It keeps going into a bootloop with a BSOD error code 0xc000007b.
As the title suggests, I've been getting a Bad Image error lately with error code 0xc000007b whenever I try to download Visual Studio extensions or Windows 10 SDKs (I'm an aspiring programmer and am also taking edx's Harvardx CS intro course, CS50)....
Sorry, this is going to be kind of long. Hey, so two days ago when I went to turn off my laptop, I got a Windows update, so I let it update and all that while I went to work, and then when I came home from work, expecting my laptop to be turned...
I have a dual-boot system with Ubuntu 14.04.3 & Windows 10. Since my video cards died a while ago Iíve not been using Windows much, but a couple of months ago I started up Windows to let it run some updates. After the obligatory reboot it just went...
Hi, i am using windows 10 from 1st of august by upgrading from win7ultimate,thought of clean install at a later time. after a day,the system stuttered while watching videos through vlc,or at youtube(maybe by just by watching), after some days the...
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 06:37.
Find Us