Page 1 of 2 12 LastLast
  1.    05 Jun 2015 #1
    Join Date : Jun 2015
    Posts : 10
    win7 ultimate

    System_THread_Exception_Not_Handled


    Hello, I'm runing Win7 Ultimate and whenever I try to install win10 it starts loading the circle below the logo and then after few seconds it says "System_Thread_Exception_not_handled and it restarts by itself, I wanna do clean installation, but it just won't let me and i cant find many information about this one on the internet.. Help is appreciated :/
    btw my laptop has 2 cpu's 1,66 ghz each, 2 gb ram, hd gprahics 3400
      My ComputerSystem Spec
  2.    05 Jun 2015 #2
    Join Date : Oct 2013
    Wolves, England
    Posts : 1,634
    W7 Pro x64 | W10 IP x64 | Linux Mint VM
      My ComputerSystem Spec
  3.    05 Jun 2015 #3
    Join Date : Jun 2015
    Posts : 10
    win7 ultimate
    Thread Starter

    Yes, but there isnt any bump file, because im runing windows 7 atm... I am basically trying to install it from a USB device
      My ComputerSystem Spec
  4.    05 Jun 2015 #4
    Join Date : Oct 2013
    Wolves, England
    Posts : 1,634
    W7 Pro x64 | W10 IP x64 | Linux Mint VM

    You're trying to perform a clean install or upgrade install while booted into W7?
      My ComputerSystem Spec
  5.    05 Jun 2015 #5
    Join Date : Jun 2015
    Posts : 10
    win7 ultimate
    Thread Starter

    Quote Originally Posted by Boozad View Post
    You're trying to perform a clean install or upgrade install while booted into W7?
    Clean install. From a USB ( Sorry for the late reply)
      My ComputerSystem Spec
  6.    05 Jun 2015 #6
    Join Date : Oct 2013
    Wolves, England
    Posts : 1,634
    W7 Pro x64 | W10 IP x64 | Linux Mint VM

    Strange, a 0x10000007E is usually down to a device driver. What media are you trying to install from? And are you installing over W7 or alongside it?
      My ComputerSystem Spec
  7.    05 Jun 2015 #7
    Join Date : Jun 2015
    Posts : 10
    win7 ultimate
    Thread Starter

    Quote Originally Posted by Boozad View Post
    Strange, a 0x10000007E is usually down to a device driver. What media are you trying to install from? And are you installing over W7 or alongside it?
    I dont think that was the error, I thin kit was ssmth like 0x00006xx? By media you mean the device i'm using? USB flash drive, using the .iso file from the official website. And what do you mean by installing over W7 or alongside it?
      My ComputerSystem Spec
  8.    05 Jun 2015 #8
    Join Date : Oct 2013
    Wolves, England
    Posts : 1,634
    W7 Pro x64 | W10 IP x64 | Linux Mint VM

    If you could get the exact code it may be useful. Try creating the USB installer again, it's possible it is corrupt.

    I meant are you wiping your drive and having 10 as your only OS or are you trying to create a dual boot?
      My ComputerSystem Spec
  9.    05 Jun 2015 #9
    Join Date : Jun 2015
    Posts : 10
    win7 ultimate
    Thread Starter

    Quote Originally Posted by Boozad View Post
    If you could get the exact code it may be useful. Try creating the USB installer again, it's possible it is corrupt.

    I meant are you wiping your drive and having 10 as your only OS or are you trying to create a dual boot?
    I am trying to make ti as a primary OS, I tried 2 different USB drives, same thing with both. I will tell you the exact code in a moment.
      My ComputerSystem Spec
  10.    05 Jun 2015 #10
    Join Date : Oct 2013
    Wolves, England
    Posts : 1,634
    W7 Pro x64 | W10 IP x64 | Linux Mint VM

    It's possible that your system doesn't meet the requirements for W10. Have you received the W10 upgrade notification on your W7 system yet?
      My ComputerSystem Spec

 
Page 1 of 2 12 LastLast


Similar Threads
Thread Forum
New install of build 10074 failed: system_thread_exception_not_handled
I was running 10049 on my laptop as a KVM guest. I hadn't gotten to see Spartan/Edge, so I wanted to upgrade. Windows update failed to install 10074, so I figured I'd just download the iso and install on a new VM. Unfortunately, I get the error...
Installation and Upgrade
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 16:58.
Find Us
Twitter Facebook Google+ Ten Forums iOS App Ten Forums Android App



Windows 10 Forums