Windows 10: system_service_exception - netio-sys Always when computer is idle

  1.    15 Sep 2016 #1

    system_service_exception - netio-sys Always when computer is idle


    Hello, guys!
    Ive been getting BSOD for around a week and I notice it only happens if I leave the computer idle for around 10~20 minutes, it won't happen at all while I'm using it.
    I'm running a Z800 HP Workstation. Attached are the log files.
    Thank you in advance!
    system_service_exception - netio-sys Always when computer is idle Attached Files
    Last edited by tiojr; 21 Oct 2016 at 20:16.
      My ComputerSystem Spec

  2. axe0's Avatar
    Posts : 11,222
    Windows 10 Pro
       17 Sep 2016 #2

    Hi tiojr,

    Do you have a program callled 'Legendas'?

    If you are using a program like Ccleaner please stop using it while troubleshooting.
    This because programs like Ccleaner remove dump files that are needed to troubleshoot.
    Or configure Ccleaner to not remove dump files:
      My ComputersSystem Spec

  3.    21 Oct 2016 #3

    axe0 said: View Post
    Hi tiojr,

    Do you have a program callled 'Legendas'?

    If you are using a program like Ccleaner please stop using it while troubleshooting.
    This because programs like Ccleaner remove dump files that are needed to troubleshoot.
    Or configure Ccleaner to not remove dump files:
    Hello! I am sorry for the delay, it just happened that the crashes had stopped all of a suden.
    But now they are back and happening every few hours/minutes, it's just terrible...
    Well, I do have a program with that name! And I have also stopped using CCleanner for a while and have uptated the attached file on the first post with a new log file.
    Thanks for your help!
      My ComputerSystem Spec

  4. axe0's Avatar
    Posts : 11,222
    Windows 10 Pro
       22 Oct 2016 #4

    Please uninstall the program with the name 'Legendas'
      My ComputersSystem Spec

  5.    22 Oct 2016 #5

    axe0 said: View Post
    Please uninstall the program with the name 'Legendas'
    Just did it. So it was the problem? Well, its just a simple video subtitle fetcher
    Anyway, thank you very much!
      My ComputerSystem Spec

  6.    23 Oct 2016 #6

    Well, I uninstalled it and I still got a BSOD...
    I am attaching a new log file if you don't mind checking it
    Thank you again!
    system_service_exception - netio-sys Always when computer is idle Attached Files
      My ComputerSystem Spec

  7. axe0's Avatar
    Posts : 11,222
    Windows 10 Pro
       23 Oct 2016 #7

    Please remove / disable items from the startup in taskmanager
    These programs could interfere with the boot process giving you trouble and increase the boot time.


    Please remove the USB network adapter temporary while troubleshooting.
      My ComputersSystem Spec


 

Related Threads
Solved System_service_exception (netio.sys) in BSOD Crashes and Debugging
Getting these blue screens in Win 10 Pro usually while streaming from online.tivo.com, which streams content locally from my Tivo Roamio OTA to Chrome. I don't know what is going on. Everything is updated. This is a multi boot PC with Win 8.1...
BSOD System_service_exception netio.sys in BSOD Crashes and Debugging
I've been having this issue of BSOD these days while uploading files. Hope you can help me.
System_service_exception (netio.sys) in BSOD Crashes and Debugging
I'm getting System_service_exception (netio.sys) blue screen error every day. I can't figure out what was the issue of that. I contacted Microsoft technical assistant also. Please help me to solve this issue asap.
SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION (Netio.SYS) in BSOD Crashes and Debugging
Hi, I've recently (last Tuesday) bought a new laptop and it came with windows 10 preinstalled. Unfortunately I've experienced several BSOD's since then all showing the message in the title of this thread. I'm not sure if this has anything to do...
Solved system_service_exception (netio.sys) in BSOD Crashes and Debugging
Getting this BSOD while using a tool that records some "human" actions from the browser (chrome v.48) on Windows 10 Updated my network adapters drivers (ethernet + Wireless) and those of the Nvidia GTX 960M installed: problem still occurs. Zip...
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 20:33.
Find Us
Twitter Facebook Google+ Ten Forums iOS App Ten Forums Android App



Windows 10 Forums