Page 1 of 2 12 LastLast
  1.    12 Apr 2016 #1
    Join Date : Apr 2016
    Posts : 7
    Windows 10

    Blackscreen and no reaction at all


    Hi,

    I have a big problem with my PC.
    At the moment it is not possible to use my pc. Directly after login the screen went black and even pressing the "Num" key dosn't make changes on the keyboard. Normally it should change the LED for the numpad but that didn't work.
    i have to restart the pc with long pressing the powerbutton.

    The hardware ist checkt several times. And in the Windows-Safe-Mode it will run.
    I think there is a problem with the ATI driver.

    If I cleaning the ATI driver and reinstall the newest one, the problem returns.

    I need my pc for my Mastertheses but at the moment I'm at a point to throw this pc outside the window.

    Maybe you can help me.

    Thanks and greetings.
    P.S.: I found the ERROR in the Windows problemreport.

    LKD_0x141_Tdr:6_IMAGE_atikmpag.sys
      My ComputerSystem Spec
  2.    12 Apr 2016 #2
    Join Date : Jun 2015
    Posts : 12,683
    Windows 10 Pro

    Given your description it is possible that your GPU has become faulty/failing, it sounds like it at least.
      My ComputersSystem Spec
  3.    12 Apr 2016 #3
    Join Date : Apr 2016
    Posts : 7
    Windows 10
    Thread Starter

    I have had tested the gpu from the supplier, and he said that everything is fine.
      My ComputerSystem Spec
  4.    12 Apr 2016 #4
    Join Date : Jun 2015
    Posts : 12,683
    Windows 10 Pro

    A question, what PSU do you have?
      My ComputersSystem Spec
  5.    12 Apr 2016 #5
    Join Date : Mar 2016
    Posts : 111
    W10

    Hi and Welcome,

    In de msinfo file i can find hardware thats being marked as troublesome:
    Code:
    Microsoft Hyper-V - Busanbieter für virtuelle Computer    ROOT\VMBUS\0000    Das Gerät funktioniert nicht ordnungsgemäß, da Windows die für das Gerät erforderlichen Treiber nicht laden kann.
    Microsoft Hyper-V-Virtualisierungsinfrastrukturtreiber    ROOT\VID\0000    Das Gerät funktioniert nicht ordnungsgemäß, da Windows die für das Gerät erforderlichen Treiber nicht laden kann.
    Microsoft Hyper-V-Server für virtuelle Datenträger    ROOT\STORVSP\0000    Das Gerät funktioniert nicht ordnungsgemäß, da Windows die für das Gerät erforderlichen Treiber nicht laden kann.
    If i understand the few words of german (i also speak a Germanic language, so words do look a like) its saying that the device is not functioning correctly or that it can't load something (i'm guessing the drivers).

    I'm not saying this is the cause, but its at the very least worth looking into.
    Do you actively use Hyper-V ?

    Your dumpfiles point to ati drivers.
    Code:
    STACK_TEXT:  
    ffffd000`a07d6f68 fffff801`e6e3e75c : 00000000`000000ea ffffe001`fca8a840 00000000`00000000 00000000`00000000 : nt!KeBugCheckEx
    ffffd000`a07d6f70 fffff801`e6e3e81e : ffffd000`a07d7048 fffff801`ea23ca48 ffffd000`a07d7048 ffffd000`a07d7110 : dxgkrnl!TdrTimedOperationBugcheckOnTimeout+0x24
    ffffd000`a07d6fe0 fffff801`ea1e5fb3 : ffffe001`fa449000 ffffd000`a07d7141 ffffd000`a07d7110 fffff801`ea23ca34 : dxgkrnl!TdrTimedOperationDelay+0xbe
    ffffd000`a07d7020 ffffe001`fa449000 : ffffd000`a07d7141 ffffd000`a07d7110 fffff801`ea23ca34 00000000`01312d00 : atikmdag+0x45fb3
    ffffd000`a07d7028 ffffd000`a07d7141 : ffffd000`a07d7110 fffff801`ea23ca34 00000000`01312d00 fffff800`529e0028 : 0xffffe001`fa449000
    ffffd000`a07d7030 ffffd000`a07d7110 : fffff801`ea23ca34 00000000`01312d00 fffff800`529e0028 fffff801`ea1e5f87 : 0xffffd000`a07d7141
    ffffd000`a07d7038 fffff801`ea23ca34 : 00000000`01312d00 fffff800`529e0028 fffff801`ea1e5f87 00000000`00000101 : 0xffffd000`a07d7110
    ffffd000`a07d7040 00000000`01312d00 : fffff800`529e0028 fffff801`ea1e5f87 00000000`00000101 00000000`00000080 : atikmdag+0x9ca34
    ffffd000`a07d7048 fffff800`529e0028 : fffff801`ea1e5f87 00000000`00000101 00000000`00000080 00000000`00020d4b : 0x1312d00
    ffffd000`a07d7050 fffff801`ea1e5f87 : 00000000`00000101 00000000`00000080 00000000`00020d4b ffff34e9`41c2cf2a : nt!_NULL_IMPORT_DESCRIPTOR <PERF> (nt+0x7c2028)
    ffffd000`a07d7058 00000000`00000101 : 00000000`00000080 00000000`00020d4b ffff34e9`41c2cf2a 00000000`00000000 : atikmdag+0x45f87
    ffffd000`a07d7060 00000000`00000080 : 00000000`00020d4b ffff34e9`41c2cf2a 00000000`00000000 00000000`00000001 : 0x101
    ffffd000`a07d7068 00000000`00020d4b : ffff34e9`41c2cf2a 00000000`00000000 00000000`00000001 ffffe001`fa449000 : 0x80
    ffffd000`a07d7070 ffff34e9`41c2cf2a : 00000000`00000000 00000000`00000001 ffffe001`fa449000 ffffd000`a07d7130 : 0x20d4b
    ffffd000`a07d7078 00000000`00000000 : 00000000`00000001 ffffe001`fa449000 ffffd000`a07d7130 fffff801`ea1df5ae : 0xffff34e9`41c2cf2a


    When you re-installed the driver, did you use DDU to do this? If not, try to use DDU (run is in safemode, the tool will ask you to do this for you) and later on reinstall your drivers. Download them from

    R9290X-DC2OC-4GD5 | Graphics Cards | ASUS Global


    I say this because in the dxdiag.txt it says:

    [code]
    ---------------
    Display Devices
    ---------------
    Card name: Microsoft Basic Display Driver
    Manufacturer:
    Chip type:
    DAC type:
    Device Type: Display-Only Device
    Device Key: Enum\ROOT\BASICDISPLAY
    Display Memory: 4061 MB
    Dedicated Memory: 0 MB
    Shared Memory: 4061 MB
    Current Mode: 1024 x 768 (32 bit) (64Hz)


    it does not say "ATI ..." So the installation might have gone wrong.
      My ComputerSystem Spec
  6.    12 Apr 2016 #6
    Join Date : Mar 2016
    Posts : 111
    W10

    Quote Originally Posted by axe0 View Post
    Given your description it is possible that your GPU has become faulty/failing, it sounds like it at least.
    Hi Axe0,

    I've looked at the CPU specs, it has no GPU Module

    Intel Processor E3-1230 v3 (8M Cache, 3.30 GHz) Specifications


    Graphics Specifications
    Processor Graphics ‡ None

    So it could mean that the GPU is not at fault right ?

    edit:

    further explanation: if GPU would be defect, shouldn't he be having more visible troubles ? Like flickering lines eg.
      My ComputerSystem Spec
  7.    12 Apr 2016 #7
    Join Date : Apr 2016
    Posts : 7
    Windows 10
    Thread Starter

    @axe0: The PSU is a Thermalteke wit h850W, I think this should be enough
    @zztemp: No at the moment I didn't use Hyper-V, I will deactivate it.
    And yes I had used DDU, but I will do it again and install the driver.
    Hope this will help
      My ComputerSystem Spec
  8.    12 Apr 2016 #8
    Join Date : Apr 2016
    Posts : 7
    Windows 10
    Thread Starter

    OK the PC boots and I'm in Windows. Dxdiag now say that i is a ATI Radeon. Maybe it was the hyper v.
    I will test the system later, because now I eat something and go to the cinema, Batman vs Superman
    Thx for your help and I hope the problem is solved.
      My ComputerSystem Spec
  9.    12 Apr 2016 #9
    Join Date : Jun 2015
    Posts : 12,683
    Windows 10 Pro

    Quote Originally Posted by zztemp View Post
    Hi Axe0,

    I've looked at the CPU specs, it has no GPU Module

    Intel Processor E3-1230 v3 (8M Cache, 3.30 GHz) Specifications


    Graphics Specifications
    Processor Graphics ‡ None

    So it could mean that the GPU is not at fault right ?

    edit:

    further explanation: if GPU would be defect, shouldn't he be having more visible troubles ? Like flickering lines eg.
    You can find the GPU in the msinfo32.nfo file, I cannot read german but it is straight forward to me since I've gone through it numerous of times.
    Attachment 74454

    further explanation: if GPU would be defect, shouldn't he be having more visible troubles ? Like flickering lines eg.
    A GPU defect can cause various of display problems, it doesn't have to be only a flickering but it could also be a black screen after some time.

    I say this because in the dxdiag.txt it says:

    [code]
    ---------------
    Display Devices
    ---------------
    Card name: Microsoft Basic Display Driver
    Manufacturer:
    Chip type:
    DAC type:
    Device Type: Display-Only Device
    Device Key: Enum\ROOT\BASICDISPLAY
    Display Memory: 4061 MB
    Dedicated Memory: 0 MB
    Shared Memory: 4061 MB
    Current Mode: 1024 x 768 (32 bit) (64Hz)


    it does not say "ATI ..." So the installation might have gone wrong.
    If I understand the description of the problem correct, the OP had used the DM Log Collector in safe mode, in normal mode couldn't because of the display problem. Running the DM Log Collector in safe mode changes some data in the files.
      My ComputersSystem Spec
  10.    12 Apr 2016 #10
    Join Date : Apr 2016
    Posts : 7
    Windows 10
    Thread Starter

    Hi,

    I hoped that the problem is gone, but it hits me again.

    But now I have done es Log in normal mode.

    Maybe you see now more information...

    Thx for you time and help
      My ComputerSystem Spec

 
Page 1 of 2 12 LastLast


Similar Threads
Thread Forum
Blackscreen issue with windows 10
I encounterd a blackscreen upgrading my HP pavilion 17 to windows 10 a while ago. i suspect, but cannot be certain, that the issue was not there to begin with, because I had read reviews about the problem and therefore kind of anticipated it. If it...
General Support
Solved Windows 10 not rebooting after blackscreen
Have been using Windows 10 for about a week without any major issues. Today while in IE screen went black for a couple seconds, then returned to IE, but cursor didn't respond. Then screen went black and stayed black with "DVI", "HDMI", and "VGA"...
General Support
Slow reaction switching from keyboard to touchpad
Since upgrading to Windows 10 there is an annoying delay between switching from keyboard to touchpad and vice versa (a delay of about 3-4 seconds). It only happened after installing the windows 10 upgrade.
Drivers and Hardware
Solved Blackscreen at startup
I have a Samsung laptop. I am running Windows 10 Pro 64x. First, I have 2 drivers installed but I don't get why. Here's my problem. When I start my laptop, the Windows logo appear with the loading circle for about 5 second. After that,...
Drivers and Hardware
Cant Acces Win 10 blackscreen no cursor.
Hi Guys yesterday my pc was fine and today i get a black screen with out a cursor and if i wait like 9 min i get a blue screen with IRQL Not Less Or Equal I have 4 hard disks in my pc, 1 scretch disks SSD, 1 Windows 10 SSD, 1 4TB hard drive...
Drivers and Hardware
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 18:14.
Find Us
Twitter Facebook Google+ Ten Forums iOS App Ten Forums Android App



Windows 10 Forums