Windows 10: Windows 10 BSOD: SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION asmtxhci.sys


  1. Posts : 3
    Windows 10 Home version:1511 OS build:10586.164
       10 Mar 2016 #1

    Windows 10 BSOD: SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION asmtxhci.sys


    Windows automatically updated last night and this morning I get BSOD with the message SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION asmtxhci.sys after starting up and logging in to any of my accounts. This doesn't happen in safe mode. Any ideas what I should do?

    Here's my log

    Attachment 68639

    Thanks!
      My ComputerSystem Spec


  2. Posts : 1,643
    Microsoft Windows 10 Home
       10 Mar 2016 #2

    It is ASMedia USB3 driver that is causing the issue.
    Code:
    BugCheck 3B, {c0000005, fffff800992ae064, ffffd00023723fc0, 0}
    
    *** WARNING: Unable to verify timestamp for asmtxhci.sys
    *** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for asmtxhci.sys
    *** WARNING: Unable to verify timestamp for asmthub3.sys
    *** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for asmthub3.sys
    Probably caused by : asmtxhci.sys ( asmtxhci+1e064 )
    
    Followup:     MachineOwner
    ---------
    The motherboard does not list any ASMedia USB3 driver for download.
    P8Z77-V LK | Motherboards | ASUS Global

    But it contains the chipset drivers there.

    I would suggest you to .....
    First, download both the IME and Chipset drivers listed under Chipset.
    Next, let us see the USB configuration of the board .... So there are four Intel USB3 ports there. Use those for now.. Dont use the ASMedia ports till ASUS release some drivers for it.

    See how it goes. Let us know.
      My ComputerSystem Spec


  3. Posts : 3
    Windows 10 Home version:1511 OS build:10586.164
    Thread Starter
       10 Mar 2016 #3

    Thanks for the quick reply! I can't get to my system right now but I'll let you know how I get on...
      My ComputerSystem Spec


  4. Posts : 3
    Windows 10 Home version:1511 OS build:10586.164
    Thread Starter
       10 Mar 2016 #4

    I thought I'd give the ASMedia USB3 Windows 8 64bit driver a go and it has worked! Thanks for identifying the problem for me!
      My ComputerSystem Spec


  5. Posts : 1,643
    Microsoft Windows 10 Home
       10 Mar 2016 #5

    edwinm said: View Post
    I thought I'd give the ASMedia USB3 Windows 8 64bit driver a go and it has worked! Thanks for identifying the problem for me!
    Well, if that worked then it is good. Let us know for any further issue, if any.
      My ComputerSystem Spec


 

Related Threads
SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION and other BSOD in BSOD Crashes and Debugging
Dear all, I am trying to identify which drivers are causing these crashes. Could anyone give me hand or explain the method to identify the bug and understand which driver is missing? I have posted here the relevant files. Microsoft OneDrive -...
BSOD System_Service_Exception. Please Help! in BSOD Crashes and Debugging
Hi, I'm looking to get some help a BSOD that just popped up again today. First, a little background. Specs: Intel Core i7-4790, EVGA GeForce GTX 950, Cooler Master HAF 912 - System Build - PCPartPicker I built this machine about 3 weeks...
BSOD System_Service_Exception (3b) in BSOD Crashes and Debugging
Been getting this particular BSOD on a near constant basis when running high'ish memory dependent games. After a fair amount of trying to fix it up with sfc, driver verifier and removing near anything I can think of that caused the bug, based on...
Solved BSOD System_Service_Exception Ks.sys in BSOD Crashes and Debugging
Hello, I recently clean installed Windows 10. After reinstalling the drivers and software somewhere along the way my connection went down and wouldn't go back up. In the reboot process it froze, so I had to do a force shutdown. As soon as...
BSOD: WIndows 10 SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION in BSOD Crashes and Debugging
Firstly, I would like to say sorry if my English is not enough. My laptop runs windows 10 pro, and a while ago when I just browsing my laptop got BSOD that the code said SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION *(nettion.sys)/(netio.sys)* I forgot the last part....
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 19:40.
Find Us