Windows 10: The driver \Driver\WUDFRd failed to load for the device ROOT\PARAGONBL

  1.    28 Dec 2015 #1

    The driver \Driver\WUDFRd failed to load for the device ROOT\PARAGONBL


    Hi there!
    I'm in a desperate need of help.
    This is the situation (sorry for my bad English as always...).
    • Yesterday I left my PC running with a download in progress through MiPony.
    • I told the program MiPony (for the first time) to shut down the PC at the end of the download.
    • Until then the PC had no problem.
    • Before going to bed I checked the PC and I saw that it was off
    • This morning I turned on the PC and I glimpsed a sign that it was starting a scan (the only letter I saw was I:\) but I could not stop it.
    • The PC is turned on regularly. Only half an hour later I found out that an entire 3TB HDD in 4 partitions had disappeared
    • I did some search and found this error: The driver \Driver\WUDFRd failed to load for the device ROOT\PARAGONBLOCKDEVICE\0000.
    • I tried to reboot but same situation (no scan and normal situation) but NO drive.
    • I checked the event log (attached) and I see the problem started after 4 different event regarding my network connection (It's a week that I have to reset the modem \ router several times a day)
      Event[18423]: Log Name: System
      Source: e1iexpress
      Date: 2015-12-27T15:04:05.437
      Event ID: 27
      Task: N/A
      Level: Warning
      Opcode: N/A
      Keyword: Classic
      User: N/A
      User Name: N/A
      Computer: Lio-BigBear
      Description:
      Intel(R) 82579V Gigabit Network Connection
      Network link is disconnected.




      Event[18424]:
      Log Name: System
      Source: e1iexpress
      Date: 2015-12-27T15:04:08.507
      Event ID: 32
      Task: N/A
      Level: Information
      Opcode: N/A
      Keyword: Classic
      User: N/A
      User Name: N/A
      Computer: Lio-BigBear
      Description:
      Intel(R) 82579V Gigabit Network Connection
      Network link has been established at 1Gbps full duplex.




      Event[18425]:
      Log Name: System
      Source: Microsoft-Windows-DNS-Client
      Date: 2015-12-27T15:04:21.903
      Event ID: 1014
      Task: N/A
      Level: Warning
      Opcode: Info
      Keyword: N/A
      User: S-1-5-20
      User Name: NT AUTHORITY\NETWORK SERVICE
      Computer: Lio-BigBear
      Description:
      Name resolution for the name by3302.storage.live.com timed out after none of the configured DNS servers responded.


      Event[18426]:
      Log Name: System
      Source: Service Control Manager
      Date: 2015-12-27T16:23:08.002
      Event ID: 7040
      Task: N/A
      Level: Information
      Opcode: N/A
      Keyword: Classic
      User: S-1-5-18
      User Name: NT AUTHORITY\SYSTEM
      Computer: Lio-BigBear
      Description:
      The start type of the Background Intelligent Transfer Service service was changed from demand start to auto start.


      Event[18427]:
      Log Name: System
      Source: Service Control Manager
      Date: 2015-12-27T17:23:08.230
      Event ID: 7040
      Task: N/A
      Level: Information
      Opcode: N/A
      Keyword: Classic
      User: S-1-5-18
      User Name: NT AUTHORITY\SYSTEM
      Computer: Lio-BigBear
      Description:
      The start type of the Background Intelligent Transfer Service service was changed from auto start to demand start.


      Event[18428]:
      Log Name: System
      Source: Service Control Manager
      Date: 2015-12-27T19:01:14.768
      Event ID: 7040
      Task: N/A
      Level: Information
      Opcode: N/A
      Keyword: Classic
      User: S-1-5-18
      User Name: NT AUTHORITY\SYSTEM
      Computer: Lio-BigBear
      Description:
      The start type of the Background Intelligent Transfer Service service was changed from demand start to auto start.
    • And here you go with the disk error:
      Event[18429]: Log Name: System
      Source: disk
      Date: 2015-12-27T19:01:53.786
      Event ID: 7
      Task: N/A
      Level: Error
      Opcode: N/A
      Keyword: Classic
      User: N/A
      User Name: N/A
      Computer: Lio-BigBear
      Description:
      The device, \Device\Harddisk3\DR3, has a bad block.


      Event[18430]:
      Log Name: System
      Source: disk
      Date: 2015-12-27T19:01:56.746
      Event ID: 7
      Task: N/A
      Level: Error
      Opcode: N/A
      Keyword: Classic
      User: N/A
      User Name: N/A
      Computer: Lio-BigBear
      Description:
      The device, \Device\Harddisk3\DR3, has a bad block.


      Event[18431]:
      Log Name: System
      Source: disk
      Date: 2015-12-27T19:02:05.646
      Event ID: 7
      Task: N/A
      Level: Error
      Opcode: N/A
      Keyword: Classic
      User: N/A
      User Name: N/A
      Computer: Lio-BigBear
      Description:
      The device, \Device\Harddisk3\DR3, has a bad block.


      Event[18432]:
      Log Name: System
      Source: disk
      Date: 2015-12-27T19:02:09.776
      Event ID: 7
      Task: N/A
      Level: Error
      Opcode: N/A
      Keyword: Classic
      User: N/A
      User Name: N/A
      Computer: Lio-BigBear
      Description:
      The device, \Device\Harddisk3\DR3, has a bad block.


      Event[18433]:
      Log Name: System
      Source: storahci
      Date: 2015-12-27T19:02:39.778
      Event ID: 129
      Task: N/A
      Level: Warning
      Opcode: N/A
      Keyword: Classic
      User: N/A
      User Name: N/A
      Computer: Lio-BigBear
      Description:
      Reset to device, \Device\RaidPort0, was issued.
    • I did not see any visible warning but I noticed that the download was stopped. I had thought of a problem online, but certainly not a problem on my disk.
    • but the errrore says:
      [QUOTE] WUDFRd failed to load for the device ROOT \ PARAGONBLOCKDEVICE \ 0000. [/ QUOTE]
      and I have the Paragon HDD Manager 15 installed and the Paragon KB HERE states:


      [QUOTE] [ISSUE] WINDOWS EVENT VIEWER LISTS AN ERROR "THE DRIVERS \ DRIVERS \ WUDFRD FAILED TO LOAD THE DEVICE FOR ROOT \ PARAGONBLOCKDEVICE \ 0000"


      This warning is completely normal and does not signify any problems or loss in functionality. Unfortunately it's anche unavoidable in the current versions (generation 14 at the time of this writing). [/ QUOTE]

      This drive is a Seagate Barracuda 3TB 7200RPM SATA3 64MB Cache Internal Hard Drive 3.5in (Part #: ST3000DM001).

      Please I don't know what I have now to do.
      Please give a hand to an old lady!!
      I might change the HDD connector on the mother board or try it on a different PC?
      Or see if the HDD is in the BIOS.
      THANKS!!
    Last edited by Lio; 28 Dec 2015 at 12:45. Reason: Forgot the attachement
      My ComputerSystem Spec

  2.    28 Dec 2015 #2

    I was just looking in the Device Manager for my drive problem and noticed a new entry called "User-mode block device" containing a device named "Block device mounter" which reports that "This device is working properly" and then:

    Device ROOT\PARAGONBLOCKDEVICE\0000 was configured.

    Driver Name: oem50.inf
    Class Guid: {54F3637B-4777-4F96-970C-6BFA5477B542}
    Driver Date: 07/14/2015
    Driver Version: 1.0.0.1
    Driver Provider: Paragon Software Group
    Driver Section: blockmounter
    Driver Rank: 0xFF0000
    Matching Device Id: WUDF\ParagonBlockDev
    Outranked Drivers:
    Device Updated: true
    and seems to be my error, but I cannot understand.
      My ComputerSystem Spec

  3.    31 Dec 2015 #3

    anyone can help? Or is the wrong place to ask because is not strictly Blue screen?
      My ComputerSystem Spec


 

Related Threads
At Windows 10 startup this Warning appears in my Event Log as Event ID: 219. The driver \Driver\WudfRd failed to load for the device SWD\WPDBUSENUM\{a1c931b2-3b00-11e5-9c14-806e6f6e6963}#0000000008100000. I know why this happens. The device...
Hello all I am having issues after fresh install of win 10 help would be appreciated on this fix please if you can point me in the right direction for updated device drivers for this error I have no idea how to repair this screenshots attached below...
Hi, I'm been having issues a looong time with different sorts of BSOD's but I've been able to cook it down to this last one after replacing both graphics card and Logitech headset. Latest error which occuring at least once per day: The...
I recently upgraded my desktop PC from Windows 8.1 x64 Pro to Windows 10 x64 Pro. I have a Logitech BT mouse (model M-RCQ142) and a Belkin F8T016 BT USB dongle, and never had any problems with this combination on Win 8.1. With Win 10, the BT mouse...
My touchpad on my Toshiba laptop suddenly stopped working upon opening it yesterday morning. I initially tried rebooting which doesn't work. In device manager it has an exclamation point for the driver. The error message tends to vary, but all have...
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 02:04.
Find Us