Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

  1. Joined : Oct 2014
    Posts : 230
    10
       10 Dec 2014 #11

    Thanks Saltgrass!!!
      My System SpecsSystem Spec


  2. Joined : Dec 2014
    Posts : 10
    windows 10 tech preview
       11 Dec 2014 #12

    Saltgrass said: View Post
    So you folks have determined KB3020114 does not help in this area?

    Explorer.exe continuously crashes after you upgrade to Windows Server Technical Preview or Windows 10 Technical Preview

    There is even a workaround out now for KB3020114 since some folks were having problems installing it, if you check the insiders site.

    Edit: I also notice you have a bonjour driver from 2011, mdnsNSP.dll. If you are running Apple stuff, are there any updates?

    I had to try doing a clean install since 9879 would Blue Screen my system, and although it did not help, you can do that now.
    this update was already installed on my system.
      My System SpecsSystem Spec


  3. Joined : Dec 2014
    Posts : 10
    windows 10 tech preview
       11 Dec 2014 #13

    usasma said: View Post
    Nice download site! One of the best that I've seen - no fuss, just a simple download. Thanks!
    I don't see any specific solutions in this. I'd try seeing if there are any known issues at the Toshiba forums. You also may want to try the nVidia forums - but be sure that they know this is a Toshiba laptop (due to the Intel/nVidia driver issues).

    If it says that you have a newer version, try uninstalling the newer version before trying to install the one from Toshiba.

    As you are using the standard Windows drivers - I have to wonder if there's something missing from them.
    Most laptops require custom modified drivers to let the 2 different cards work together (that's why we suggest getting your video drivers from Toshiba rather than Intel/nVidia. It may be that the drivers from Windows Update won't properly take care of the problem either.

    For example, my Samsung laptop has Intel and AMD graphics cards - and the AMD driver has to be signed by Intel in order for it to work on my system. If I use the AMD driver from the AMD site - my AMD graphics card won't be enabled.


    If not that, then I suspect that there's either a problem with the Intel graphics card - or that the system isn't compatible w/Win10.
    Reinstalling another OS (Win7 would be best IMO) and seeing if the Intel card works without problems should tell you which one it is.


    Regardless, the problems are:
    - crashing with the nVidia driver
    - no sign of the Intel graphics card
    I just don't think that these are just coincidental - I think that solving one will also involve solving the other.


    If using the method to update the BIOS inside of Windows, it could be that the system just won't recognize the OS - so it won't install it (as it can't decide on exactly how to do it). If that's the case, when you try another OS you should be able to update it. If not, then I'd have to suspect a lower level problem (such as a motheroard issue).


    Here's the output of the explorer dump. I don't see anything significant in it.
    Code:
    Microsoft (R) Windows Debugger Version 6.3.9600.16384 AMD64
    Copyright (c) Microsoft Corporation. All rights reserved.
    
    
    Loading Dump File [C:\Users\John\Downloads\explorer\explorer.DMP]
    User Mini Dump File with Full Memory: Only application data is available
    
    
    ************* Symbol Path validation summary **************
    Response                         Time (ms)     Location
    Deferred                                       SRV*c:\symbols*http://msdl.microsoft.com/download/symbols
    Deferred                                       srv*c:\SymcachePublic*http://ctxsym.citrix.com/symbolsad/symbols
    Symbol search path is: SRV*c:\symbols*http://msdl.microsoft.com/download/symbols;srv*c:\SymcachePublic*http://ctxsym.citrix.com/symbolsad/symbols
    Executable search path is: 
    Windows 8 Version 9879 MP (8 procs) Free x64
    Product: WinNt, suite: SingleUserTS
    Built by: 6.4.9879.0 (fbl_release.141103-1722)
    Machine Name:
    Debug session time: Tue Dec  9 19:32:18.000 2014 (UTC - 5:00)
    System Uptime: 1 days 0:34:29.540
    Process Uptime: 0 days 0:00:02.000
    ................................................................
    ................................................................
    ................................................................
    .......
    Loading unloaded module list
    ..
    user32!NtUserWaitMessage+0xa:
    00007ff8`8e6f058a c3              ret
    0:000> !analyze -v
    *******************************************************************************
    *                                                                             *
    *                        Exception Analysis                                   *
    *                                                                             *
    *******************************************************************************
    
    *** ERROR: Symbol file could not be found.  Defaulted to export symbols for sppc.dll - 
    *** ERROR: Symbol file could not be found.  Defaulted to export symbols for nvwgf2umx.dll - 
    *** The OS name list needs to be updated! Unknown Windows version: 6.4 ***
    
    FAULTING_IP: 
    +7ed089d130
    00000000`00000000 ??              ???
    
    EXCEPTION_RECORD:  ffffffffffffffff -- (.exr 0xffffffffffffffff)
    ExceptionAddress: 0000000000000000
       ExceptionCode: 80000003 (Break instruction exception)
      ExceptionFlags: 00000000
    NumberParameters: 0
    
    CONTEXT:  0000000000000000 -- (.cxr 0x0;r)
    rax=0000000080004001 rbx=00000000028c4100 rcx=00000000028bc750
    rdx=5555555555555555 rsi=00007ff88ccdccb0 rdi=00000000028bc750
    rip=00007ff88e6f058a rsp=000000000035fa28 rbp=000000000035faa0
     r8=00007ff88d53a620  r9=000000000035f078 r10=0000000000000003
    r11=0000000080004001 r12=0000000000000000 r13=0000000000000000
    r14=0000000000000000 r15=0000000000000001
    iopl=0         nv up ei pl zr na po nc
    cs=0033  ss=002b  ds=002b  es=002b  fs=0053  gs=002b             efl=00000246
    user32!NtUserWaitMessage+0xa:
    00007ff8`8e6f058a c3              ret
    
    FAULTING_THREAD:  0000000000001e68
    
    DEFAULT_BUCKET_ID:  STATUS_BREAKPOINT
    
    PROCESS_NAME:  explorer.exe
    
    ERROR_CODE: (NTSTATUS) 0x80000003 - {EXCEPTION}  Breakpoint  A breakpoint has been reached.
    
    EXCEPTION_CODE: (HRESULT) 0x80000003 (2147483651) - One or more arguments are invalid
    
    NTGLOBALFLAG:  0
    
    APPLICATION_VERIFIER_FLAGS:  0
    
    APP:  explorer.exe
    
    ANALYSIS_VERSION: 6.3.9600.16384 (debuggers(dbg).130821-1623) amd64fre
    
    PRIMARY_PROBLEM_CLASS:  STATUS_BREAKPOINT
    
    BUGCHECK_STR:  APPLICATION_FAULT_STATUS_BREAKPOINT
    
    LAST_CONTROL_TRANSFER:  from 00007ff88ce65fb5 to 00007ff88e6f058a
    
    STACK_TEXT:  
    00000000`0035fa28 00007ff8`8ce65fb5 : 00000000`028c4100 00000000`0035faa0 00007ff8`8ccdccb0 00000000`00000210 : user32!NtUserWaitMessage+0xa
    00000000`0035fa30 00007ff8`8ce652f9 : 00000000`00000000 00000000`028bc750 00000000`028bc750 00000000`00000001 : shell32!CDesktopBrowser::_MessageLoop+0x61
    00000000`0035fac0 00007ff6`11612e7c : 00000000`00002000 00000000`0000063e 00007ff8`7bd872d0 00000000`028bc750 : shell32!SHDesktopMessageLoop+0x39
    00000000`0035faf0 00007ff6`1166b614 : 00007ff6`11795710 00007ff6`11795710 00000000`0000001f 00000000`00000001 : explorer!wWinMain+0x6ec
    00000000`0035fe10 00007ff8`8ca4a6e2 : 00007ff6`1166b6c0 00007ff6`1142f000 00007ff6`1142f000 00000000`00000000 : explorer!Microsoft::WRL::ComPtr<CMarshaledInterface::CMarshalStream>::~ComPtr<CMarshaledInterface::CMarshalStream>+0x318
    00000000`0035fee0 00007ff8`8f1cc9a4 : 00007ff8`8ca4a6c0 00000000`00000000 00000000`00000000 00000000`00000000 : kernel32!BaseThreadInitThunk+0x22
    00000000`0035ff10 00000000`00000000 : 00000000`00000000 00000000`00000000 00000000`00000000 00000000`00000000 : ntdll!RtlUserThreadStart+0x34
    
    
    STACK_COMMAND:  ~0s; .ecxr ; kb
    
    FOLLOWUP_IP: 
    shell32!CDesktopBrowser::_MessageLoop+61
    00007ff8`8ce65fb5 ebd2            jmp     shell32!CDesktopBrowser::_MessageLoop+0x35 (00007ff8`8ce65f89)
    
    SYMBOL_STACK_INDEX:  1
    
    SYMBOL_NAME:  shell32!CDesktopBrowser::_MessageLoop+61
    
    FOLLOWUP_NAME:  MachineOwner
    
    MODULE_NAME: shell32
    
    IMAGE_NAME:  shell32.dll
    
    DEBUG_FLR_IMAGE_TIMESTAMP:  54740818
    
    FAILURE_BUCKET_ID:  STATUS_BREAKPOINT_80000003_shell32.dll!CDesktopBrowser::_MessageLoop
    
    BUCKET_ID:  APPLICATION_FAULT_STATUS_BREAKPOINT_shell32!CDesktopBrowser::_MessageLoop+61
    
    ANALYSIS_SOURCE:  UM
    
    FAILURE_ID_HASH_STRING:  um:status_breakpoint_80000003_shell32.dll!cdesktopbrowser::_messageloop
    
    FAILURE_ID_HASH:  {b4729fe5-4bd8-cefc-0fc2-c7f1764c9f16}
    
    Followup: MachineOwner
    ---------
    
    0:000> .cxr 0x0;r
    rax=0000000080004001 rbx=00000000028c4100 rcx=00000000028bc750
    rdx=5555555555555555 rsi=00007ff88ccdccb0 rdi=00000000028bc750
    rip=00007ff88e6f058a rsp=000000000035fa28 rbp=000000000035faa0
     r8=00007ff88d53a620  r9=000000000035f078 r10=0000000000000003
    r11=0000000080004001 r12=0000000000000000 r13=0000000000000000
    r14=0000000000000000 r15=0000000000000001
    iopl=0         nv up ei pl zr na po nc
    cs=0033  ss=002b  ds=002b  es=002b  fs=0053  gs=002b             efl=00000246
    user32!NtUserWaitMessage+0xa:
    00007ff8`8e6f058a c3              ret
    0:000> !analyze -v
    *******************************************************************************
    *                                                                             *
    *                        Exception Analysis                                   *
    *                                                                             *
    *******************************************************************************
    
    *** The OS name list needs to be updated! Unknown Windows version: 6.4 ***
    
    FAULTING_IP: 
    +7ed089d130
    00000000`00000000 ??              ???
    
    EXCEPTION_RECORD:  ffffffffffffffff -- (.exr 0xffffffffffffffff)
    ExceptionAddress: 0000000000000000
       ExceptionCode: 80000003 (Break instruction exception)
      ExceptionFlags: 00000000
    NumberParameters: 0
    
    CONTEXT:  0000000000000000 -- (.cxr 0x0;r)
    rax=0000000080004001 rbx=00000000028c4100 rcx=00000000028bc750
    rdx=5555555555555555 rsi=00007ff88ccdccb0 rdi=00000000028bc750
    rip=00007ff88e6f058a rsp=000000000035fa28 rbp=000000000035faa0
     r8=00007ff88d53a620  r9=000000000035f078 r10=0000000000000003
    r11=0000000080004001 r12=0000000000000000 r13=0000000000000000
    r14=0000000000000000 r15=0000000000000001
    iopl=0         nv up ei pl zr na po nc
    cs=0033  ss=002b  ds=002b  es=002b  fs=0053  gs=002b             efl=00000246
    user32!NtUserWaitMessage+0xa:
    00007ff8`8e6f058a c3              ret
    
    FAULTING_THREAD:  0000000000001e68
    
    DEFAULT_BUCKET_ID:  STATUS_BREAKPOINT
    
    PROCESS_NAME:  explorer.exe
    
    ERROR_CODE: (NTSTATUS) 0x80000003 - {EXCEPTION}  Breakpoint  A breakpoint has been reached.
    
    EXCEPTION_CODE: (HRESULT) 0x80000003 (2147483651) - One or more arguments are invalid
    
    NTGLOBALFLAG:  0
    
    APPLICATION_VERIFIER_FLAGS:  0
    
    APP:  explorer.exe
    
    ANALYSIS_VERSION: 6.3.9600.16384 (debuggers(dbg).130821-1623) amd64fre
    
    PRIMARY_PROBLEM_CLASS:  STATUS_BREAKPOINT
    
    BUGCHECK_STR:  APPLICATION_FAULT_STATUS_BREAKPOINT
    
    LAST_CONTROL_TRANSFER:  from 00007ff88ce65fb5 to 00007ff88e6f058a
    
    STACK_TEXT:  
    00000000`0035fa28 00007ff8`8ce65fb5 : 00000000`028c4100 00000000`0035faa0 00007ff8`8ccdccb0 00000000`00000210 : user32!NtUserWaitMessage+0xa
    00000000`0035fa30 00007ff8`8ce652f9 : 00000000`00000000 00000000`028bc750 00000000`028bc750 00000000`00000001 : shell32!CDesktopBrowser::_MessageLoop+0x61
    00000000`0035fac0 00007ff6`11612e7c : 00000000`00002000 00000000`0000063e 00007ff8`7bd872d0 00000000`028bc750 : shell32!SHDesktopMessageLoop+0x39
    00000000`0035faf0 00007ff6`1166b614 : 00007ff6`11795710 00007ff6`11795710 00000000`0000001f 00000000`00000001 : explorer!wWinMain+0x6ec
    00000000`0035fe10 00007ff8`8ca4a6e2 : 00007ff6`1166b6c0 00007ff6`1142f000 00007ff6`1142f000 00000000`00000000 : explorer!Microsoft::WRL::ComPtr<CMarshaledInterface::CMarshalStream>::~ComPtr<CMarshaledInterface::CMarshalStream>+0x318
    00000000`0035fee0 00007ff8`8f1cc9a4 : 00007ff8`8ca4a6c0 00000000`00000000 00000000`00000000 00000000`00000000 : kernel32!BaseThreadInitThunk+0x22
    00000000`0035ff10 00000000`00000000 : 00000000`00000000 00000000`00000000 00000000`00000000 00000000`00000000 : ntdll!RtlUserThreadStart+0x34
    
    
    STACK_COMMAND:  ~0s; .ecxr ; kb
    
    FOLLOWUP_IP: 
    shell32!CDesktopBrowser::_MessageLoop+61
    00007ff8`8ce65fb5 ebd2            jmp     shell32!CDesktopBrowser::_MessageLoop+0x35 (00007ff8`8ce65f89)
    
    SYMBOL_STACK_INDEX:  1
    
    SYMBOL_NAME:  shell32!CDesktopBrowser::_MessageLoop+61
    
    FOLLOWUP_NAME:  MachineOwner
    
    MODULE_NAME: shell32
    
    IMAGE_NAME:  shell32.dll
    
    DEBUG_FLR_IMAGE_TIMESTAMP:  54740818
    
    FAILURE_BUCKET_ID:  STATUS_BREAKPOINT_80000003_shell32.dll!CDesktopBrowser::_MessageLoop
    
    BUCKET_ID:  APPLICATION_FAULT_STATUS_BREAKPOINT_shell32!CDesktopBrowser::_MessageLoop+61
    
    ANALYSIS_SOURCE:  UM
    
    FAILURE_ID_HASH_STRING:  um:status_breakpoint_80000003_shell32.dll!cdesktopbrowser::_messageloop
    
    FAILURE_ID_HASH:  {b4729fe5-4bd8-cefc-0fc2-c7f1764c9f16}
    
    Followup: MachineOwner
    ---------
    i installed the nvidia drivers from toshiba and got bluescreened. my last chance will be to try to get these new bios updates from toshiba to work.
      My System SpecsSystem Spec


  4. Joined : Oct 2014
    Posts : 230
    10
       11 Dec 2014 #14

    Did you uninstall the older drivers (from Windows Update) first?
      My System SpecsSystem Spec


  5. Joined : Dec 2014
    Posts : 10
    windows 10 tech preview
       12 Dec 2014 #15

    i did a factory reset to windows 8.1 but cant find any drivers for my toshiba a665-s6070 on the toshiba site. so the system is basically half functional.
      My System SpecsSystem Spec


  6. Joined : Oct 2014
    Posts : 230
    10
       13 Dec 2014 #16

    Post a copy of the MSINFO32 and Systeminfo reports and we'll see about fixing the drivers individually.
    MSINFO32:
    Please go to Start and type in "msinfo32.exe" (without the quotes) and press Enter
    Save the report as an .nfo file, then zip up the .nfo file and upload/attach the .zip file with your next post.
    Also, save a copy as a .txt file and include it also (it's much more difficult to read, but we have greater success in getting the info from it).

    If you're having difficulties with the format, please open an elevated (Run as administrator) Command Prompt and type (or copy/paste) "msinfo32 /nfo %USERPROFILE%\Desktop\TEST.NFO" (without the quotes) and press Enter. Then navigate to Desktop to retrieve the TEST.NFO file. If you have difficulties with making this work, please post back. Then zip up the .nfo file and upload/attach the .zip file with your next post.

    systeminfo:
    Please open an elevated (Run as administrator) Command Prompt and type (or copy/paste) "systeminfo.exe >%USERPROFILE%\Desktop\systeminfo.txt" (without the quotes) and press Enter. Then navigate to Desktop to retrieve the syteminfo.txt file. If you have difficulties with making this work, please post back. Then zip up the .txt file and upload/attach the .zip file with your next post.
    For now, use this link: Satellite A665-S6070 Support | Toshiba
    Click on the "Drivers and Updates" link that's just to the right of "Support Highlights"
    Then scroll down the left side of the page and select Win8.1 and install that driver
    Then select Windows 8 and install the drivers from there.
      My System SpecsSystem Spec


  7. Joined : Dec 2014
    Posts : 10
    windows 10 tech preview
       13 Dec 2014 #17

    usasma said: View Post
    Post a copy of the MSINFO32 and Systeminfo reports and we'll see about fixing the drivers individually.
    MSINFO32:
    Please go to Start and type in "msinfo32.exe" (without the quotes) and press Enter
    Save the report as an .nfo file, then zip up the .nfo file and upload/attach the .zip file with your next post.
    Also, save a copy as a .txt file and include it also (it's much more difficult to read, but we have greater success in getting the info from it).

    If you're having difficulties with the format, please open an elevated (Run as administrator) Command Prompt and type (or copy/paste) "msinfo32 /nfo %USERPROFILE%\Desktop\TEST.NFO" (without the quotes) and press Enter. Then navigate to Desktop to retrieve the TEST.NFO file. If you have difficulties with making this work, please post back. Then zip up the .nfo file and upload/attach the .zip file with your next post.

    systeminfo:
    Please open an elevated (Run as administrator) Command Prompt and type (or copy/paste) "systeminfo.exe >%USERPROFILE%\Desktop\systeminfo.txt" (without the quotes) and press Enter. Then navigate to Desktop to retrieve the syteminfo.txt file. If you have difficulties with making this work, please post back. Then zip up the .txt file and upload/attach the .zip file with your next post.
    For now, use this link: Satellite A665-S6070 Support | Toshiba
    Click on the "Drivers and Updates" link that's just to the right of "Support Highlights"
    Then scroll down the left side of the page and select Win8.1 and install that driver
    Then select Windows 8 and install the drivers from there.
    aparently that had a hiccup in their site because i couldnt reach that section before.
    Last edited by ashtreylil; 13 Dec 2014 at 21:25.
      My System SpecsSystem Spec


  8. Joined : Oct 2014
    Posts : 230
    10
       14 Dec 2014 #18

    MSINFO32 doesn't report any problems with any of your devices (the Components...Problem Devices section of the report)
      My System SpecsSystem Spec


  9. Joined : Dec 2014
    Posts : 10
    windows 10 tech preview
       14 Dec 2014 #19

    usasma said: View Post
    MSINFO32 doesn't report any problems with any of your devices (the Components...Problem Devices section of the report)
    i noticed after i posted the report that windows update installed the drivers for me. as of now the system is stable and i have no issues anymore so thread solved ^u^
      My System SpecsSystem Spec


  10. Joined : Oct 2014
    Posts : 230
    10
       15 Dec 2014 #20

    Glad to hear it.
    Thanks for letting us know!
      My System SpecsSystem Spec


 
Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast


Similar Threads
Thread Forum
Build 10130 - explorer.exe crash on shutdown or restart
Hi All, I've updated to build 10130 and now every time I restart or shutdown the laptop I'm getting this error. I've tried searching but haven't seen other examples of a similar issue. Has anyone experienced this and been able to fix it? I did...
Windows Insider
Solved Explorer crash/restart loop build 9926
Hi All I have a Dell 9150 (yes, it's pretty old!) on which I have been running all of the various W10-64 releases. Up to 9926 I have not had major issues, other than Office 2010 outlook and Word throwing CRT errors on launch. 9926 installed...
Windows Insider
How to fix sfc /scannow error caused by recent update, I presume :)
Hi friends, By the way after the recent update, I am having issues with Network Properties, and I see the reason mentioned here, but for your kind attention my sfc /scannow results found corrupted files that cant be fixed. How to fix that. Any help...
Performance & Maintenance
Windows 10 clean install caused Repair Loop Error
Hi everyone, Win 7 user here, wanting to dual boot with Windows 10 preview (on a different partition). So I made a Win 10 usb boot disc, and it installed it fine. Played around with the new Windows for a few mins, whilst it downloaded an...
Installation and Setup
update causes explorer.exe loop
so the latest update has caused my machine to open and close windows explorer every second or so. this renders the machine nearly unusable as the loop causes clicks to not be registered or cleared sometimes. i know that this is the update because i...
Windows Updates and Activation
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 21:11.
Find Us
Twitter Facebook Google+



Windows 10 Forums