BIOS Update issue/windows not starting


  1. Posts : 111
    Windows 10 Creators
       #1

    BIOS Update issue/windows not starting


    I have never had this issue before. I updated my Crosshair VI Hero (non-wifi) board to the 7501 bios, and it bricked the machine. Told me that there was no operating system installed. Then after eight attempts at rebooting, Windows would crash at the start screen. Now after a dozen reboot attempts, it "seems" to be stable. This is really odd. Anyone else have issues where BIOS claims there is no o/s installed, and you when you attempt to reboot, the computer just shuts down?

    Not sure where to post this, please feel free to move it as needed.
      My Computer


  2. Posts : 6
    Windows 10
       #2

    You should get back to the bios version that you had before, and see it that solves the problem.
      My Computer

  3. Samuria's Avatar
    Posts : 6,121
    windows 10
       #3

    in most cases en you up the bios you have to clear the cmos so new things can be added. Check the bios as it may have cleared its self and set disk type wrong which would give the problems
      My Computer


  4. Posts : 111
    Windows 10 Creators
    Thread Starter
       #4

    That was the strangest BIOS update I have ever done. The machine would turn OFF everytime I saved the new bios, and would not boot into an o/s. Finally it decided that it would work. I am keeping my fingers crossed.
      My Computer


 

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 19:05.
Find Us




Windows 10 Forums