1.    26 Aug 2017 #1
    Join Date : Aug 2015
    Posts : 70
    windows 10

    WLMail error message: misspelled "smtp".....


    [Win10; Dell Desktop; Firefox; (lost my Word2003); Thunderbird; WLMail soon to be killed!)]

    Error Message is showing “smtp”
    misspelled as smpt, but I went over ALL of my settings and haven’t found any misspelled as smpt. Half an hour earlier, I had sent out somethings without any problem. I haven't made any changes or deletions. Here it is:

    "The host 'smpt.rcn.com' could not be found. Please verify that you have entered the server name correctly.

    Subject 'Re: NYC International Folk Dance Tues and Sun'
    Server: 'smpt.rcn.com'
    Windows Live Mail Error ID: 0x800CCC0D
    Protocol: SMTP
    Port: 25
    Secure(SSL): No
    Socket Error: 11001"

    Thanks so much for any help...

    P.S. Now, I get the same thing in Tbird, because I have the same server, and as soon as I complete the setup I'll get rid of WLMail for good!
    Last edited by Adela; 26 Aug 2017 at 23:37. Reason: Clarify descritpion.
      My ComputerSystem Spec
  2.    27 Aug 2017 #2
    Join Date : Oct 2016
    Caledon, Ontario, Canada
    Posts : 4,035
    Windows 10 Pro Build 1703

    Hi Adele.

    If you start a new email in Thunderbird are you able to send it?

    If not click on Tools, Account settings, bottom of left hand column, SMTP servers.

    I assume you only have one, correct. If you click edit does it check out. If more than one check both. It may have created a default.

    Ken
      My ComputerSystem Spec
  3.    27 Aug 2017 #3
    Join Date : Aug 2015
    Posts : 70
    windows 10
    Thread Starter

    Thanks Ken, I go to my WLMail when I have problems with Thunderbird and vice versa... until I finish that blessed Tbird setting-up and keep only TB.

    But I just did go to TB to test sending out a message and....this time it did get sent out, before I had a chance to apply your instructions! I knew there weren't any misspellings of that word. What a crazy machine lol! I'll keep your instructions in case it happens again. Thank you very much! Adela

    P.S. I said "blessed" Tbird settings because I can't do the transfer from WLMail to it, of the address book and all files, folders, pictures, etc. I believe I should start a new thread.
      My ComputerSystem Spec
  4.    27 Aug 2017 #4
    Join Date : Oct 2016
    Caledon, Ontario, Canada
    Posts : 4,035
    Windows 10 Pro Build 1703

    Yes I would start new thread on exporting contents.

    I asked about new message because I wanted to be sure that the information or misdirection wasn't in bedded in the message headers, the message you showed us was a reply.

    You should be able to go to tools, account settings at any time.


    Ken
      My ComputerSystem Spec
  5.    27 Aug 2017 #5
    Join Date : Aug 2015
    Posts : 70
    windows 10
    Thread Starter

    Yes, I will start a new thread, and thanks.

    "I asked about new message because I wanted to be sure that the information or misdirection wasn't in bedded in the message headers, the message you showed us was a reply."

    Ken, I'm sorry I don't quite understand this. Shall I send another email from TBird, a new one to see the headers? Please let me know how? Thanx again!
      My ComputerSystem Spec
  6.    27 Aug 2017 #6
    Join Date : Aug 2015
    Posts : 70
    windows 10
    Thread Starter

    Hi again, I understand now, and I sent an email to myself as a test, but where do I see the headers to find out whether it's embedded?
      My ComputerSystem Spec
  7.    27 Aug 2017 #7
    Join Date : Oct 2016
    Caledon, Ontario, Canada
    Posts : 4,035
    Windows 10 Pro Build 1703

    In Thunderbird its under view. I thought maybe the message had tried to be sent with wrong SMTP although as I now think about it TBird should be sending with what ever you have listed, not what message has. I wouldn't worry about it. If you can send mail then you should be good to go from this point forward with TBird and you have it set up correctly.

    Note if the problems you are having are replies or new messages.

    Did you also check server settings in Live?
      My ComputerSystem Spec
  8.    27 Aug 2017 #8
    Join Date : Aug 2015
    Posts : 70
    windows 10
    Thread Starter

    It's good to know where headers are in TBird. I did find find them and it showed "normal". But as you say, if the messages get sent out then no problem. BTW, I did check all settings in both email programs and they were correct which is why I was so puzzled. Thanks.
      My ComputerSystem Spec

 


Similar Threads
Thread Forum
Administrator account name is misspelled
I got it repaired, All... Went into netplwiz, checked the properties on my main account and the user name was misspelled. Corrected the spelling and everything is fine now...
General Support
Networking DCH and SMTP can they work together?
Hello all. As you can see I am new here and I know little to very little about networking, etc. I use Comcast as my internet provider but have NO email account that I use with them. I am trying several email encryption programs and they are asking...
Network and Sharing
Solved error message during user account signin critical error
Hello whenever I sign in to my user account I get a blue window with a critical error message......saying Start menu and cortana aren't working ( I have cortana turns off in options anyway ) then it says we will try and fix it next time you sign...
User Accounts and Family Safety
Clicking links in WLMail messages gives a 'Server execution failed' er
Couldn't fit it all in 'Title', so just to clarify - Since upgrading to Windows 10, clicking on a link in a WLM 2012 message results in a 'Server execution failed' error message (after about 15 seconds of nothing happening!). Above the error...
Browsers and Email
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 09:10.
Find Us
Twitter Facebook Google+ Ten Forums iOS App Ten Forums Android App



Windows 10 Forums