Can't Send Attachment in Word 2016 Through Thunderbird -- Help


  1. Posts : 646
    10
       #1

    Can't Send Attachment in Word 2016 Through Thunderbird -- Help


    I cant send mail as an open attachement in word 2016 through thunderbird. When I try to, Word gives an error.

    So just to give you steps into the problem:
    1. I open up the doc.
    2. While its still open, in Word I go to File>Share>Email>Send As Attachment.
    3. TB loads in the background.
    4. I get this message in Word: "Word couldn't send mail because of mapi failure: attachment not found"

    Just to let you know, I have no problem sending this as a PDF when I choose the "Send as PDF" option in Word. How do I fix it so that I'm able to send as Word attactment through TB?




    ** PLEASE DO NOT SAY THIS IS A THUNDERBIRD ISSUE. I'VE SEEN MANY PEOPLE COMPLAIN ABOUT THE SAME ISSUE AND IT HAS NOTHING TO DO WITH THUNDERBIRD. ITS PURELY A WORD ISSUE.***
      My Computer


  2. Posts : 27,662
    Windows 10 Pro x64 Version 21H1
       #2

    Have you tried starting Word with no add ins to see if any of them are causing issue?

    http://www.dummies.com/software/micr...016-safe-mode/


    Ken
      My Computer


  3. Posts : 4,176
    Windows 10 Pro x64 Latest RP
       #3

    It could also be a website issue, due to the issues in recent years with word macro viruses some company mail servers are set-up to reject DOC & DOCx documents as well as things like DOTx and even XLSx. some are also set to not even send out a failure message (spammers often use the refusal message to show an address is "Live" and concentrate other methods

    It's unlikely in your case but may be worth a check
      My Computers


  4. Posts : 1,652
    Windows 10 Pro x64
       #4

    This used to be a common known issue with 3rd party clients and older versions of Office (not sure about 2016). Some documentation I have come across points to modifying a MAPI registry entry as a fix.

    Have a look at these to see if anything helps:
    https://support.microsoft.com/en-us/...e-2007-program

    Customize the 2007 Office system to work with a non-Microsoft e-mail application
      My Computers


  5. Posts : 646
    10
    Thread Starter
       #5

    Golden said:
    This used to be a common known issue with 3rd party clients and older versions of Office (not sure about 2016). Some documentation I have come across points to modifying a MAPI registry entry as a fix.

    Have a look at these to see if anything helps:
    https://support.microsoft.com/en-us/...e-2007-program

    Customize the 2007 Office system to work with a non-Microsoft e-mail application
    Hey golden.. appreciate the help dude.
      My Computer


 

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 09:33.
Find Us




Windows 10 Forums