1.    29 Dec 2016 #1
    Join Date : Dec 2015
    Posts : 14
    Windows 10 Pro 64-bit

    One site (Pinterest) no longer loads in Edge but it will load in IE11.


    OS: Windows 10 Pro v.1607
    Suddenly Pinterest.com fails to load in Edge; a few pins appear but then the page freezes. This same Pinterest account works fine in IE on this same computer and also loads fine in Edge on other computers. Here is what I've tried without success:

    1. Clear browser cache and cookies
    2. Delete all files in Edge recovery folder
    3. Sign in with another Pinterest user account
    4. Sign in with local account instead of Microsoft Account
    5. Removed saved password for Pinterest
    6. Reboot computer

    Edge performs perfectly with all other sites. This issue is apparently limited to this one site in this one browser on this one computer. Pinterest support suggested we use IE Of course, but I like to figure out what causes these things to happen. It may be irrelevant but this issue was first observed following a batch of Windows updates on 12/13/16. The only one that looked like a remote possibility was KB3206632, but that was a significant cumulative update that I really do not want to uninstall. Furthermore, that same update was applied to another computer which does not exhibit this issue. I'm out of ideas. Thanks in advance for any suggestions.

    Regards,
    John
      My ComputerSystem Spec
  2.    29 Dec 2016 #2
    Join Date : Aug 2016
    S/E England
    Posts : 4,166
    10 Home x64 (1709) (10 Pro on 2nd pc)

    Quote Originally Posted by jhcarver View Post
    Suddenly Pinterest.com fails to load in Edge; a few pins appear but then the page freezes. This same Pinterest account works fine in IE on this same computer and also loads fine in Edge on other computers. Here is what I've tried without success...
    You've tried all the obvious things I would have suggested, but there is one more you could have a look at, the 'Use Microsoft Compatibility List' setting. This is hidden on a 'Developer settings' page which you get to by typing about:flags in Edge's address bar. Are the 'working' Edge PCs also on 1607? If so, compare this settings page on the Edge that doesn't work with the settings for one that does and see if they are different. If only the 'non-working' Edge is on 1607, then try turning 'Use Microsoft Compatibility List' on or off and see if it makes a difference.
      My ComputersSystem Spec
  3.    29 Dec 2016 #3
    Join Date : Dec 2015
    Posts : 14
    Windows 10 Pro 64-bit
    Thread Starter

    Thanks Bree. The 'working' Edge PCs have also been updated to v.1607 and KB3206632. The developer settings shown in about:flags are identical in all PCs. I turned off 'Use Microsoft Compatibility List' but the issue persists.

    One other observation...when attempting to load Pinterest in Edge on the problem PC, the page loads a few pins but also displays a banner that says "please login to enjoy full benefits of site (or language similar to that). Subsequent attempts to login to either of our 2 accounts fails; a message appears that says "Oops, something went wrong". Cute but not helpful.
      My ComputerSystem Spec
  4.    29 Dec 2016 #4
    Join Date : Aug 2016
    S/E England
    Posts : 4,166
    10 Home x64 (1709) (10 Pro on 2nd pc)

    I don't have a Pinertest account so can't test this myself, but until someone who does comes along I have a couple of suggestions to look at. First, have you installed any extensions for Edge on the PC that doesn't work?

    Second, try using an InPrivate window in Edge (open one with Ctrl-Shift-P). This will have none of your cookies or cached pages, so you will be able to try Pinertest as if you'd never visited it before. Does this behave the same way?

    Do you have any third-party anti-virus on the 'non-working' PC? If so, can you disable it and just run with Defender?
      My ComputersSystem Spec
  5.    29 Dec 2016 #5
    Join Date : Dec 2015
    Posts : 14
    Windows 10 Pro 64-bit
    Thread Starter

    BINGO!
    There was 1 Edge extension installed...the Pin It Button. But it was turned off. I tried turning it back on...no luck. I then uninstalled it...still no luck. I thought for certain that was the cause of the problem. There is no 3rd party AV/Malware software installed.

    However, your other suggestion regarding an InPrivate window WORKED! Login was successful and the site loaded as expected. I'm not sure how to proceed from here because it still fails when opened normally in Edge. I'll try again to clear all cache and cookies.
      My ComputerSystem Spec
  6.    29 Dec 2016 #6
    Join Date : Dec 2015
    Posts : 14
    Windows 10 Pro 64-bit
    Thread Starter

    SOLVED!
    Although I had previously cleared Cached data and files, I had neglected to clear Cookies and saved website data. Doing so resolved the issue. Your suggestion to try an InPrivate window pointed me back in the right direction. I am a bit chagrined that this solution was staring me in the face from the outset. Thanks Bree for taking the time to help.

    Regards,
    John
      My ComputerSystem Spec
  7.    30 Dec 2016 #7
    Join Date : Aug 2016
    S/E England
    Posts : 4,166
    10 Home x64 (1709) (10 Pro on 2nd pc)

    Great! Glad to have helped you find the solution.
      My ComputersSystem Spec

 


Similar Threads
Thread Forum
Solved B&H Site Links Freeze IE11
I can get to (http://www.bhphotovideo.com) but clicking on any link freezes IE11 and MS Edge. Problem is with this site only. Can I assume it's this website? Any ideas?
Browsers and Email
RC4 no longer supported in Microsoft Edge and IE11 in April
Source: RC4 will no longer be supported in Microsoft Edge and IE11 beginning in April | Microsoft Edge Dev Blog
Windows 10 News
Games won't load on Wild Tangent Gaming site
Is there something with Windows 10 that is preventing the Wild Tangent Game site from being able to load games? I keep getting an error message that states "WildTangent Games App has stopped working" - the game site states that it is being caused by...
Gaming
IE11 does not want to start all web site
hay all, when open IE11 in win 10 Pro 32 bit ver.1511, it wont open all site 53667 but when i open IE11 run as admin... then works prefect. 53668
Browsers and Email
Solved My windows 10 doesn't load or loads with problems
Hello everyone I have some problems with my windows, but I don't know are they because of windows bugs or my hardware problem. Sometimes, I guess when I make changes to my applications such as installing or uninstalling or upgrading an...
General Support
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 10:47.
Find Us
Twitter Facebook Google+ Ten Forums iOS App Ten Forums Android App



Windows 10 Forums