Windows 10 mail app ready to go button inactive


  1. Posts : 25
    Windows 10 Pro 64bit
       #1

    Windows 10 mail app ready to go button inactive


    I used to use Windows Live Mail 2012 but up until about a week ago, it stopped syncing my hotmail account. I got an email in May or June about upgrading to a new program or something that was taking place in July I believe, but it kept working so I didn't do anything.

    Now WLM does not sync my hotmail account, so I tried using the Windows 10 mail app. I added several different email addresses, but the ready to go button always stays inactive. I googled the problem and found a solution on the MSFT website, but it does not work. What else should I try.....you do not appear to be able to uninstall the mail app.
      My Computer


  2. Posts : 25
    Windows 10 Pro 64bit
    Thread Starter
       #2

    Is it possible to uninstall the mail app and reinstall it?
      My Computer

  3. Bastet's Avatar
    Posts : 1,725
    Windows 10 Pro 64bit
       #3

    You can still use WLMail with a hotmail account using imap & smtp rather than deltasync.
    Incoming Server name:
    imap-mail.outlook.com

    Port:993
    Encryption method: SSL
    Outgoing Server name:
    smtp-mail.outlook.com

    Port:587
    Encryption method: SSL
    Usually the mail app will automatically enter the details & set up the account, you just enter your hotmail email address & password, is the problem occurring after doing this?
      My Computer


  4. Posts : 25
    Windows 10 Pro 64bit
    Thread Starter
       #4

    Doctor9fan said:
    You can still use WLMail with a hotmail account using imap & smtp rather than deltasync.
    Incoming Server name:
    imap-mail.outlook.com

    Port:993
    Encryption method: SSL
    Outgoing Server name:
    smtp-mail.outlook.com

    Port:587
    Encryption method: SSL
    Usually the mail app will automatically enter the details & set up the account, you just enter your hotmail email address & password, is the problem occurring after doing this?
    No, I never tried to continue using WLM....I am guessing that if I set the hotmail account up with the new W10 mail app with these settings it would probably work correctly.

    These settings do appear to work with WLM though so I will continue to use it. I had to delete the account then make a new one, checking the manual config checkbox. Thanks
      My Computer


 

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 13:48.
Find Us




Windows 10 Forums