Edge can't open using built-in Admin account

Page 2 of 2 FirstFirst 12
  1. AmericanPharaoh's Avatar
    Posts : 755
    Windows 10 Home
       #11

    This is why I had suggested earlier to try a different user account. If there isn't one, create it, then try to open Edge. This step is to see if the current user account is corrupt.

    You can also try running SFC, to see if it has any effect on opening Edge.
    https://www.tenforums.com/tutorials/2...dows-10-a.html
      My Computer

  2. aardvark's Avatar
    Posts : 164
    Pro x64 Desktop v1607 14393.51, Home x64 Laptop v1607 14393.51
       #12

    3point1 said:
    @aardvark, the exact message was:
    This app can't open
    Microsoft Edge can't be opened using the Built-in Administrator account. Sign in with a different account and try again.

    @AmericanPharoah, I'll run the troubleshooter within the next hour, and post back.

    I was really asking for the original message your co-worker received when she tried to open it. IMHO, a fix to use it with the built in admin account may not fix her issue. BTW, is she normally setup as a local admin?
      My Computer

  3. Mystere's Avatar
    Posts : 3,257
    Windows 10 Pro
       #13

    3point1 said:
    @aardvark, the exact message was:
    This app can't open
    Microsoft Edge can't be opened using the Built-in Administrator account. Sign in with a different account and try again.

    @AmericanPharoah, I'll run the troubleshooter within the next hour, and post back.
    That usually means that UAC is disabled. Make sure it's not.
      My Computer

  4. 3point1's Avatar
    Posts : 81
    Win 10 ver 1909
    Thread Starter
       #14

    Mystere said:
    That usually means that UAC is disabled. Make sure it's not.
    Bingo! Thank you!
      My Computer

  5. AmericanPharaoh's Avatar
    Posts : 755
    Windows 10 Home
       #15

    Great news! Glad to see it has finally been sorted. :)

    We can considered this issue closed.
      My Computer

  6. XweAponX's Avatar
    Posts : 561
    Windows 10 Pro/Windows 7 Ultimate
       #16

    LMiller7 said:
    By design none of the modern Apps will run with an elevated Administrator account. The built in Administrator account is always elevated so is incompatible. The built in Administrator account was never designed for general use. It is unsafe to access the Internet with such an account and it has other issues as well. Create an admin level account for general use. Or better yet create and use a standard account.

    Unless you have a compelling reason to do otherwise it is best to use an OS as designed instead of looking for workarounds.
    Is this with the latest builds of Windows 10, because I'm using the original build, and my account is set as "Administrator" and I can open Edge and Tiles. I just built a new system using build 1511 I think, and I set up a local account w/Admin rights. I keep getting an error that I "Can't open edge using the built-in admin account", but I'm not IN the admin account.

    Are you saying this is by design?
      My Computer

  7. XweAponX's Avatar
    Posts : 561
    Windows 10 Pro/Windows 7 Ultimate
       #17

    Mystere said:
    That usually means that UAC is disabled. Make sure it's not.
    I have it shut off with a 3rd party app, so this is the fix? I'll try that. I also have updates shut off the same way, I think it simply shuts off wuauserv. DO I have to have updates activated as well?

    That was it, I had UAC shut off. Damn,. they won't even allow us to disable nag screens. It works when the slider is at the bottom position, but it resets to position 2
    Last edited by XweAponX; 21 Oct 2016 at 14:07.
      My Computer


 
Page 2 of 2 FirstFirst 12

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 21:38.
Find Us




Windows 10 Forums