Windows 10: Outlook (Win 10 build in) stopped sending and reciving - 0x80072efd


  1. Posts : 15
    Windows 10Pro 64bit
       06 May 2016 #1

    Outlook (Win 10 build in) stopped sending and reciving - 0x80072efd


    I cant crack this, my Windows 10 mail (outlook) worked fine yesterday, but today its not sending and reciving my mail.
    I tried to check my mail account (Hotmail and Gmail) in my browser and its working as it should there.

    After a while i had this error popup, (see screenshot below) and i tried to google some solutions, but none worked. I also ran sfc /scannow but it found nothing and it did not help.

    Click image for larger version. 

Name:	email-error.JPG 
Views:	21 
Size:	30.8 KB 
ID:	78439

    Does anyone know a solution to this?

    Thanks in advance

    Jim
      My ComputerSystem Spec


  2. Posts : 15
    Windows 10Pro 64bit
    Thread Starter
       12 May 2016 #2

    Today it gives me a new error (0x80070003) I suspect that they are related.
    Click image for larger version. 

Name:	winmail2.JPG 
Views:	10 
Size:	29.8 KB 
ID:	79330
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails 2016_05_12_09_26_371.png  
      My ComputerSystem Spec


  3. Posts : 15
    Windows 10Pro 64bit
    Thread Starter
       12 May 2016 #3

    i tired this : http://answers.microsoft.com/en-us/w...1552121?auth=1 but it did not work
      My ComputerSystem Spec


  4. Posts : 4,771
    windows 10 Home threshold2
       12 May 2016 #4

    No guarantees. Give this a try.................
    Do a system restore.
    Pick a date you did NOT have this problem as your restore point.

    System Restore Windows 10
      My ComputerSystem Spec


 

Related Threads
After installing Windows 10 everything looks good but Outlook does not send emails they just sit in the outbox. Account settings look ok and server message is received when tested. Solved by running sfc /scannow then Office diagnostics. Thanks...
Hi All, Since upgrading to Win 10 last week, I have not been able to send emails from Gmail in Outlook 2013. It was fine in Win 8.1. My email settings are IMAP Outgoing server requires authentication - is ticked
Hi Outlook 2010 wont send mail after the upgrade. I have deleted all accounts and reinstalled them but I still have the same problem. The mail just sits in the outbox. error 0x800CCC13 Any help would be greatly appreciated, Many thanks
Hi, I upgraded to windows 10 and outlook isnt sending emails. It isnt an issue with our ISP this has been checked. This is really a pain as i need outlook for work! can anyone help me please?
Sending emails via Outlook in Browsers and Email
Outlook appeared at first to be working perfectly until I tried to send an email. It will not leave the outbox and I get the following message. Sending' reported error (0x800CCC13) : 'Cannot connect to the network. Verify your network connection or...
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 00:50.
Find Us