Windows 10: No sound from Youtube or Vimeo but sound ok in some other sites -

  1.    19 Mar 2016 #1

    No sound from Youtube or Vimeo but sound ok in some other sites -


    Need some help please. We installed Windows 10 a couple of months ago and everything was working fine. Suddenly, we noticed that no sound is coming from some videos we're watching. Mainly sites like YouTube, Facebook. We thought of refreshing Windows 10 setup but aren't sure about the 'apps' that'll need to be re-installed. Some of our apps are pre-installed when we bought the computer. We are not very tech-smart but can do some simple fixes.
    Is there any other way of fixing this sound problem? Perhaps there is a Microsoft update we are missing? Our computer is set to update automatically though.
    Or, is it because YouTube changed their sound system that is now incompatible with Windows 10? We can hear the sound in some other videos, however, coming from other websites. It's kind of sporadic. But, those from YouTube is consistently without a sound.
    Thank you. Appreciate any help.
      My ComputerSystem Spec

  2.    22 Mar 2016 #2

    Is the sound issue just when using the Edge browser? Have you tried using Chrome or Firefox to see if the sound plays correctly?
      My ComputerSystem Spec

  3.    22 Mar 2016 #3

    cflusflwfl said: View Post
    Is the sound issue just when using the Edge browser? Have you tried using Chrome or Firefox to see if the sound plays correctly?
    When using Edge, there is sound from certain sites such as some of the MSN videos and ESPN. When using Firefox, there is no sound at all from any sites. The PC uses 64-bit OS and has Windows 10 Pro ver 1511. Thanks.
      My ComputerSystem Spec


  4. Posts : 2,554
    Windows 10 Home x64: 1607 Redstone (1) Build 14393.1198
       22 Mar 2016 #4

    Have you downloaded and installed Adobe flash player that works in Windows 10
    As that will enable you tube to work

    Make sure you get it from their site otherwise you could end up with stuff you don't wont

    Adobe Flash Player Install for all versions
      My ComputerSystem Spec


  5. Posts : 4,765
    windows 10 Home threshold2
       22 Mar 2016 #5

    Toto said: View Post
    Suddenly, we noticed that no sound is coming from some videos we're watching.
    How long ago is "suddenly" ?
    Can you recall a date when you were able to have sound watching you-tube ?
    If yes, do a system restore. Pick a date when you did have sound in you-tube as your restore point.
    System Restore Windows 10
      My ComputerSystem Spec

  6.    22 Mar 2016 #6

    davidhk said: View Post
    How long ago is "suddenly" ?
    Can you recall a date when you were able to have sound watching you-tube ?
    If yes, do a system restore. Pick a date when you did have sound in you-tube as your restore point.
    System Restore Windows 10
    We thought of System Restore but couldn't be sure when it started and what files we may lose if we do it. Also thought of reset but lots of apps will be lost and some we don't have the programs on hand. We do have the Adobe Flash Player. I noticed just now a Firefox suggested 'Add On' from the 'YouTube Flash Player drop down. Maybe I'll try that and see what happens. Will let you know.
      My ComputerSystem Spec

  7.    28 Mar 2016 #7

    Speaker issue=Adobe Flash Player update Arrrrggg!!


    Toto said: View Post
    We thought of System Restore but couldn't be sure when it started and what files we may lose if we do it. Also thought of reset but lots of apps will be lost and some we don't have the programs on hand. We do have the Adobe Flash Player. I noticed just now a Firefox suggested 'Add On' from the 'YouTube Flash Player drop down. Maybe I'll try that and see what happens. Will let you know.
    I have been fighting with this issue for a couple of months. It did not start for me when I upgraded to W10 from W7.
    It started immediately after an Adobe Flash Player update (I think it was 21.0.0.182).
    Irritates the heck out of me. Speaker test works fine. Any Flash Player video's the speakers work great.
    Anything else, including Windows Media player wont play through the speakers, just the headphones.
    Even though I don't use Edge, It wont let me uninstall Adobe Flash-its built into W10 Edge. The update section of Flash is greyed out so I can't do anything there.
    I am reluctant to attempt a restore because of a bad experience and because I am certain it is Adobe's fault and am hoping maybe their next update (if my computer will install it) will fix it. Meanwhile, I am having to use my headphones for 3/4's of the sites I go to.
    There is probably something easy that I have missed but darned if I know what it is.
    edit: Forgot to mention, HP Pavilion 6653 desktop.
      My ComputerSystem Spec

  8.    03 Apr 2016 #8

    Bump. Sniff-- I still can't listen to the music without headphones.
      My ComputerSystem Spec


 

Related Threads
The Conexant HD Audio Sound Driver was replace by High Definition Audio Device after i update to Windows 10 Home Version 1511 from 1011 5509355094 Now if i want to plug my earphones to the left side of the computer where the audio jack socket is...
About two month's ago i've started getting a weird issue where during Youtube playback sound would get permanently distorted/stuck on a loop at random intervals until i refresh the page or skip to another point. It might not happen at all while i...
Hello -- After I upgraded to Windows 10 from 7 Pro, there was no sound. Obviously, Creative Labs has yet to release compatible drivers for many of their sound cards. Nevertheless, I found out that I'd make it work by changing its modes back and...
Yesterday my audio worked fine on both my speakers on my laptop (Dell Inspiron/N5110) and headphones. Then all of a sudden they stopped working. I have made sure that all the volumes are not muted. I did a troubleshoot on playing audio and it said...
When I first went from W8.1 to W10, everything worked except the sound. Now after several updates, the icon speaker in task bar has an x by it, and when I hover mouse over icon the message states that "no audio output device is installed." When I...
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 08:18.
Find Us