Mailto: in Browsers not working

Page 1 of 8 123 ... LastLast

  1. Posts : 4
    Windows 10
       #1

    Mailto: in Browsers not working


    Good Day,
    I have recently upgrade to windows 10 and the mailto: links dont work anymore. Running outlook 2013. When I go to a webpage with a clickable email it no longer opens outlook new message. I tried to check the default programs, made sure that outlook is the default for mailto:. This feature worked fine with my windows 8.1
    Can anyone advice?
    Thank you
      My Computer


  2. Posts : 1
    windows 10
       #2

    Hi Alex,
    has this been solved yet? I have the same problem.
    Kind regards
    Suzy
      My Computer


  3. Posts : 30
    Windows 10 home
       #3

    Have you used the configuration screen ? Use the PC settings- System - Standard apps. There you should be able to pick the right program
    Last edited by Rolly13; 16 Oct 2015 at 09:06.
      My Computer

  4. Torquemada's Avatar
    Posts : 354
    Widows 10/Linux
       #4

    SuzyThys said:
    Hi Alex,
    has this been solved yet? I have the same problem.
    Kind regards
    Suzy
    Try Settings/ System/Default Apps scroll to the bottom/ Choose default application by protocol.

    Mailto: in Browsers not working-mailto.jpg
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Mailto: in Browsers not working-mailto.jpg  
      My Computer


  5. Posts : 4
    Windows 10
    Thread Starter
       #5

    This is already selected! Set to outlook and still not working

    Torquemada said:
    Try Settings/ System/Default Apps scroll to the bottom/ Choose default application by protocol.

    Mailto: in Browsers not working-mailto.jpg
      My Computer


  6. Posts : 30
    Windows 10 home
       #6

    Instead of default application by protocol, select Default application by app. Choose your app and Click the first option. Check and if it is still not OK choose the second option.
      My Computer



  7. Posts : 4
    Windows 10
    Thread Starter
       #7

    Rolly13 said:
    Instead of default application by protocol, select Default application by app. Choose your app and Click the first option. Check and if it is still not OK choose the second option.
    I did what you mentioned and still same problem!
      My Computer


  8. Posts : 30
    Windows 10 home
       #8

    Je kan je standaard programmas wijzigen in PC Instellingen van Windows 10 maar ook in het configuratiescherm Standaardprogrammas. Misschien daar ook eens de mogelijkheden proberen.
      My Computer


  9. Posts : 172
    Windows 10
       #9

    Hi people. Here we are in August 2016 and I just upgraded to Windows 10 a few weeks ago and am having the same problem. No matter what I try, mailto links won't work now to Pegasus Mail, from any browser. And yes, I've tried the system settings and they are set to the Pegasus Mail Sendto exe file. But I get an error when clicking any email sendto link from any browser.
      My Computer


  10. Posts : 5
    windows10
       #10

    I posted this into new thread last week - no response as yet!


    I guess Microsoft just doesn't care about this issue as indeed it's now August 2016 and the first post to this thread was back in October 2015.

    My post reads

    This application's email address URL's work with every other operating system our users have - including earlier versions of Windows - but NOT 10.

    I've seen other posts about this going back to June/July 2015 - how come it still seems to be happening over 12 months later?
      My Computer


 

Related Threads
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 17:35.
Find Us




Windows 10 Forums