Mailto: in Browsers not working

Page 2 of 8 FirstFirst 1234 ... LastLast
  1. prikker's Avatar
    Posts : 382
    Windows 10 Home
       #11

    There is another way, but only for Firefox and only if you use webmail: outlook.com:
    Try this:

    Go to "about:config", and put the value "gecko.handlerService.allowRegisterFromDifferentHost" to true.

    Then in the menu choose option "Developer" and click on "Scratchpad".

    Paste the following text in the editor:
    javascript:navigator.registerProtocolHandler('mailto','http://mail.live.com/secure/start?action=compose&to=%s','Live Mail');
    and click on "Run".

    Now go to "Options", "Applications", tab content type "mailto" and select the option "Use Live Mail"
      My Computer


  2. Posts : 5
    windows10
       #12

    Alas


    I use Chrome and Gmail.

    Why won't Microsoft fix this issue - you'd think it would be quite simple considering it's worked forever with Windows until they broke it in Windows 10!

    Sheesh!!!
      My Computer


  3. Posts : 172
    Windows 10
       #13

    They may be getting hassled about it now, and may fix it?
      My Computer


  4. Posts : 5
    windows10
       #14

    I'd like to think so but I'm not hopeful as there doesn't seem to have been any input from a Microsoft employee on this thread.
      My Computer


  5. Posts : 172
    Windows 10
       #15

    How can they get feedback? I mean, Windows 10 has been out for over a year now. Microsoft is not known for listening to their customers.
      My Computer


  6. Posts : 5
    windows10
       #16

    Everyone that has contributed to this thread is a Junior Member.

    Seems to reflect something odd - why aren't more experienced - longer time users on this thread or indeed complaining about this issue!
      My Computer


  7. Posts : 1
    Windows 10
       #17

    I am having the same email issue with Windows 10.
      My Computer


  8. Posts : 172
    Windows 10
       #18

    haconnor46 said:
    Everyone that has contributed to this thread is a Junior Member.

    Seems to reflect something odd - why aren't more experienced - longer time users on this thread or indeed complaining about this issue!
    Coincidence does not prove causality

    ( for some reason, this reply editor is putting text at the end of lines, unto the line above it, instead of wrapping into the next )
      My Computer

  9. Bree's Avatar
    Posts : 18,823
    10 Home x64 (20H2) (10 Pro on 2nd pc)
       #19

    haconnor46 said:
    why aren't more experienced - longer time users on this thread or indeed complaining about this issue!
    Probably they don't see it as an issue. Their experience tells them that not all the settings can be reached through the Settings app. Some of them can still only be found in Control Panel. Apparently this is where you have to go to set the MAILTO protocol....

    I did manage to find that location (Start menu, Settings, Default apps, Set default by apps, select Microsoft Edge, select Choose defaults for this program). But of course there is no default mail client on the list.
    This does work:

    Windows+X
    Control Panel
    Programs
    Default Programs
    Associate a file type or protocol with a program
    Scroll down to Protocols and select MAILTO
    Double-click and select Microsoft Outlook or whatever mail program you want to use
    http://answers.microsoft.com/en-us/w...60d29dd?auth=1
      My Computers


  10. Posts : 172
    Windows 10
       #20

    I already accessed and set those settings, and it still won't work from any browser.
      My Computer


 
Page 2 of 8 FirstFirst 1234 ... LastLast

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 12:04.
Find Us




Windows 10 Forums