Windows 10: Internet Explorer "New tab" shortcut (CTRL+S) not working Solved

  1.    03 Sep 2015 #1

    Internet Explorer "New tab" shortcut (CTRL+S) not working


    It was working before on W8.1 and now it seems like it's the only shortcut that doesn't work.
    I have noticed this shortcut (CTRL+S) is also bound to "Save as...", I'm not sure if this was the case in W8.1 but it worked fine then.
    Any help would be appreciated.
      My ComputerSystem Spec

  2.    03 Sep 2015 #2

    Paulo27 said: View Post
    It was working before on W8.1 and now it seems like it's the only shortcut that doesn't work. I have noticed this shortcut (CTRL+S) is also bound to "Save as...", I'm not sure if this was the case in W8.1 but it worked fine then.
    I'm not sure about Windows 10, but in Windows 8.1 you use CTRL + T to open a new tab in Internet Explorer. And middle (scroll wheel) mouse button to open a link in a new tab (or CTRL + left mouse button).

    Click image for larger version. 

Name:	IE-New-Tab.jpg 
Views:	12 
Size:	43.4 KB 
ID:	35497
      My ComputerSystem Spec

  3.    03 Sep 2015 #3

    That's weird, I know Chrome also uses CTRL+S (IE on W10 doesn't use CTRL+T for me) but in W8/W8.1 CTRL+S opened a new tab.
      My ComputerSystem Spec

  4.    03 Sep 2015 #4

    I said CTRL+T wasn't working but apparently it is (I remember this being the key to select everything in W8/W8.1, CTRL+A was similar but one select just the article or post while the other selected everything, I forget which was which).
    It's still weird because it says right here that CTRL+S is the proper shortcut: https://i.imgur.com/1gIC3mf.png "Novo Separador"
    So I guess it's kinda fixed but the "proper" shortcut still isn't working for me >_<
      My ComputerSystem Spec


 

Related Threads
that smiley icon is a bit of annoying.
Hi all, I cant seem to gain access to the internet using IE11. Using Edge/Firefox/Chrome is fine, but using IE doesn't work. I have checked to make sure its not got any proxy setting configured (as its my home machine) Other than that I...
I do have my WiFi internet working, I can access internet all right. But if I go to Windows 10 Settings and then try to open "Network & Internet", it takes forever and it does not load. While that happens, performance temporarily decreases, even...
Good Morning HP Dv7-6bxx laptop installed Windows 'Home' a few days ago. I am plagued with an error in the Reliability History report... "Bluetooth Device Monitor, Stopped working" Path...C:\Program Files (x86)\Intel\Bluetooth\devmonsrv.exe The...
I've installed Build 10041 and upgrade to 10049 three times now, each time I was able to do a search for Windows Update or Sound which would show me the correct results but this time, I'm not getting the right results. In the past I would do a Reset...
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 02:41.
Find Us