Page 2 of 2 FirstFirst 12
  1.    20 Oct 2015 #11
    Join Date : Oct 2013
    NW Florida
    Posts : 9,693
    Windows 10 Pro and Windows 10 Pro Insider

    UKdeejay if you will go to Control Panel > Uninstall a program and select Windows Essentials, you will be presented with an option to uninstall or Repair all programs. Try the Repair option. I use WLM and it has no problems on my install so it isn't a compatibility issue.
      My ComputersSystem Spec
  2.    22 Oct 2015 #12
    Join Date : Oct 2015
    Posts : 4
    windows 10

    Quote Originally Posted by rmtco View Post
    I also continue to experience the symptoms described by the OP. As suggested I installed EM Client, and like Windows Live Mail, it also locked up when I attempted to attach a file to an e-mail ...

    Seems to me like it's an issue larger than just Windows Live Mail.
    Clicking through links in Windows Live mail is now functional for me. However, I still have issues (program becomes unresponsive) when attaching files to an e-mail. Most notably if I have two file attachments included in an e-mail and opt to open one from within that e-mail (prior to sending). I most often include .pdf and .jpg files, and can reproduce the unresponsive condition when opening either file type from within the unsent e-mail.

    Edit: perhaps I should add that I'm running the Windows 10 64-bit. Windows Live Mail is 32-bit.
      My ComputerSystem Spec
  3.    09 Nov 2015 #13
    Join Date : Nov 2015
    Posts : 2
    7,8,10

    Question for essenbe, do you know if there's a difference between using IMAP or POP? Best Buy told my client WLM won't work with Windows 10. Her isp is pop only. I had it working for 2 months. Curious if you have any thoughts in that scenario? Thanks
      My ComputerSystem Spec
  4.    09 Nov 2015 #14
    Join Date : Oct 2013
    NW Florida
    Posts : 9,693
    Windows 10 Pro and Windows 10 Pro Insider

    I have it working on both POP and IMAP. My ISP is POP and Gmail is IMAP. I have no problems with either.
      My ComputersSystem Spec
  5.    09 Nov 2015 #15
    Join Date : Nov 2015
    Posts : 2
    7,8,10

    Quote Originally Posted by essenbe View Post
    I have it working on both POP and IMAP. My ISP is POP and Gmail is IMAP. I have no problems with either.
    Thank you for the information. I will check out what happened. Your response lets me know it's not the program. You are appreciated!
      My ComputerSystem Spec
  6.    09 Nov 2015 #16
    Join Date : Oct 2013
    NW Florida
    Posts : 9,693
    Windows 10 Pro and Windows 10 Pro Insider

    I hope I helped a little.
      My ComputersSystem Spec

 
Page 2 of 2 FirstFirst 12


Similar Threads
Thread Forum
Windows Live Mail 2012 problem with Win10
Recently "upgraded" to W10 from W7 (like so many apparently :D) Most of 10 works OK and my old installed programs are fine but the big problem I'm having is with Live Mail 2012 Program (is it now an app?) The program sometimes starts, sometimes...
Browsers and Email
Solved Can I Import Live Mail 2012 to Windows 10 Mail?
I've used WLM 2012 with Windows 7 and it has worked fine all these years. After installing 10 I see it contains its own Mail app. Is it possible to transfer all my emails and settings from WLM to Mail?
Browsers and Email
windows live mail 2012
Hi I have just installed windows 10 upgrade and everything is fine but my email. I use WLM 2012 for work with my work signature on it and it wont work properly. It seems to give this error message when i try and send " the message cannot be sent...
Browsers and Email
Windows 10 Mail App: Migrate from Windows Live Mail?
When I upgraded my wife's PC I expected her Windows Live Mail settings and data to be migrated to the Windows 10 Mail App, and for this app to become the default. Is this migration possible? Having said that, I'm not sure I've even found the...
Browsers and Email
Windows Mail Color Change Now Crashes
Just tried to change the color of windows mail app in the settings, now it just minimizes but doesn't load. Not sure how to fix this. Thanks **EDIT** So after one reboot it didn't fix it, but I just rebooted after installing hyper-v and...
Software and Apps
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 20:58.
Find Us
Twitter Facebook Google+ Ten Forums iOS App Ten Forums Android App



Windows 10 Forums