Windows 10: Can not declare IE 11 as default program

Page 8 of 14 FirstFirst ... 678910 ... LastLast
  1.    26 Aug 2015 #71

    Slartybart said: View Post
    I was helping another member solve an upgrade issue, he mentioned OL 2010.

    I asked him to test IE and links in rcv'd mail, the tests on his machine were successful. He offered some suggestions here:
    New 4TB drive install.. - Page 9 - Windows 10 Forums

    You might have tried some of those, but I don't recall if the others have been offered. I also gave him the link to this thread, so he might come over to help further if those suggestions do not bear any fruit.

    Bill
    .
    I did the scannow and had no errors, I did the winsock reset/restart - same problem. I am running OL2003 on the Win10 machine and that Options is different than OL2010 so I cannot see a place to disable to the options. Any suggestions.

    Thanks for the help.

    Z
      My ComputerSystem Spec

  2.    27 Aug 2015 #72

    caveman88 said: View Post
    I did the scannow and had no errors, I did the winsock reset/restart - same problem. I am running OL2003 on the Win10 machine and that Options is different than OL2010 so I cannot see a place to disable to the options. Any suggestions.

    Thanks for the help.

    Z
    I had already done the scannow but did it again anyway followed by the winsock reset. It made no difference at all. I then disabled the add-ins in OL and it also made no difference at all. In OL2007 you go to Tools/Trust center to get to the add-ins, not sure about 2003.
      My ComputerSystem Spec

  3.    27 Aug 2015 #73

    caveman88 said: View Post
    I did the scannow and had no errors, I did the winsock reset/restart - same problem. I am running OL2003 on the Win10 machine and that Options is different than OL2010 so I cannot see a place to disable to the options. Any suggestions.
    I found out where to disable the add-ons in OL2003 using Google. I disabled the add-ons and it made no difference.

    Z
      My ComputerSystem Spec

  4.    27 Aug 2015 #74

    Hi,

    Bill (SlartyBart)has asked me to pop in and say hello.........Hello!!

    I have just done a clean install on a new 4 TB drive and installed Office 2010 I use Outlook for my emails, I do not get the screen that asks you what you want to open links in anymore. I set this for Edge, it opens my emails every time without showing the screen. On doing the link tests with Bill I could also open the links in IE11..If there is something from the Reg you want me to copy for you and paste here I will gladly help you out... BTW I only updated the drive because my other was getting full, and that was an upgrade from 8 - 8.1 - to W10 .....And yes emails were working on that drive also...

    Just a thought is anyone using Nortons?? This has been causing some people problems....I am now running Nortons, However I did not install it until everything was working properly....

    Regards -Len
      My ComputerSystem Spec

  5.    27 Aug 2015 #75

    ltj22 said: View Post
    Hi,

    Bill (SlartyBart)has asked me to pop in and say hello.........Hello!!

    I have just done a clean install on a new 4 TB drive and installed Office 2010 I use Outlook for my emails, I do not get the screen that asks you what you want to open links in anymore. I set this for Edge, it opens my emails every time without showing the screen. On doing the link tests with Bill I could also open the links in IE11..If there is something from the Reg you want me to copy for you and paste here I will gladly help you out... BTW I only updated the drive because my other was getting full, and that was an upgrade from 8 - 8.1 - to W10 .....And yes emails were working on that drive also...

    Just a thought is anyone using Nortons?? This has been causing some people problems....I am now running Nortons, However I did not install it until everything was working properly....

    Regards -Len
    Hi Len,
    Welcome and thanks for dropping by. I think everyone who has this problem is OK if they select Edge or Chrome or any other browser as the default. That is they don't get the pop up box asking what browser we want to use. That's certainly my problem. It is only when we select IE11 as the default that we get the pop up every time. I don't think it's anti virus related as I've disabled mine in the past and it made no difference.
    Rgds
    Colin
      My ComputerSystem Spec

  6.    27 Aug 2015 #76

    Colin2015 said: View Post
    Hi Len,
    Welcome and thanks for dropping by. I think everyone who has this problem is OK if they select Edge or Chrome or any other browser as the default. That is they don't get the pop up box asking what browser we want to use. That's certainly my problem. It is only when we select IE11 as the default that we get the pop up every time. I don't think it's anti virus related as I've disabled mine in the past and it made no difference.
    Rgds
    Colin
    Hi Colin,

    This seems to be a common fault that MS do not want to fix, they want you to upgrade, so W10 is not really free..

    Here is a list that I have gathered regarding this fault..

    http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/apps_windows_10-msedge/why-does-edge-tell-me-to-use-internet-explorer/66ac278e-d148-45a7-a40b-c63880e99a70

    http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-other_settings/ie-link-in-outlook-keeps-repeating-question/1ad56156-10d3-4e0f-9250-6505dd294a55

    http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-other_settings/how-to-get-rid-of-how-do-you-want-to-open-this/df6959aa-26a4-4857-82e7-7dddee34a977

    http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-other_settings/how-do-you-want-to-open-this/d4559a12-21c7-4b9b-8972-eac14ec39ffd

    http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-networking/default-browser-app-selections-do-not-work-in/5cf92a4e-472d-40d0-a882-f01232c976c8
    Some interesting reading.. Len
      My ComputerSystem Spec

  7.    27 Aug 2015 #77

    ltj22 said: View Post
    Hi,

    Bill (SlartyBart)has asked me to pop in and say hello.........Hello!!

    I have just done a clean install on a new 4 TB drive and installed Office 2010 I use Outlook for my emails, I do not get the screen that asks you what you want to open links in anymore. I set this for Edge, it opens my emails every time without showing the screen. On doing the link tests with Bill I could also open the links in IE11..If there is something from the Reg you want me to copy for you and paste here I will gladly help you out... BTW I only updated the drive because my other was getting full, and that was an upgrade from 8 - 8.1 - to W10 .....And yes emails were working on that drive also...

    Just a thought is anyone using Nortons?? This has been causing some people problems....I am now running Nortons, However I did not install it until everything was working properly....

    Regards -Len

    When you ran the IE11 link tests did you make IE11 the default browser?

    Z
      My ComputerSystem Spec

  8.    01 Sep 2015 #78

    caveman88 said: View Post
    When you ran the IE11 link tests did you make IE11 the default browser?

    Z
    Hi,

    Sorry for the delay in answering you, been away for a long weekend..

    No sorry I did not make IE11 the default browser, Just tried it and no it does not accept it as default..As posted above seems to be a problem for a lot of people..until MS fixes it... It opens in Edge as default and works Ok.. I know others want IE11 Don't really see a problem with the pop up screen, just click on it and it opens fine, at least you can open in IE11 until it's fixed..Sorry I could not help, but I will keep an eye open if I see the fix anywhere and let you all know....

    Regards -len
      My ComputerSystem Spec

  9.    01 Sep 2015 #79

    ltj22 said: View Post
    Hi,

    Sorry for the delay in answering you, been away for a long weekend..

    No sorry I did not make IE11 the default browser, Just tried it and no it does not accept it as default..As posted above seems to be a problem for a lot of people..until MS fixes it... It opens in Edge as default and works Ok.. I know others want IE11 Don't really see a problem with the pop up screen, just click on it and it opens fine, at least you can open in IE11 until it's fixed..Sorry I could not help, but I will keep an eye open if I see the fix anywhere and let you all know....

    Regards -len
    Unfortunately, I do not get the pop-up screen. When I click on a link it just sits there and when I go to IE11, I get my home page. I am using OL2003. Not that that should matter. Telling my wife to just click on it will not fly anyway. She is the worse user in the world.

    I might convert one of my W7 systems that runs OL2010 to see what I get.

    This is my biggest stopper to converting all of my systems.

    Thanks for trying it.

    Z
      My ComputerSystem Spec

  10.    02 Sep 2015 #80

    It's annoying, I have the same problem with outlook 2010. I really hope this will get fixed
      My ComputerSystem Spec


 
Page 8 of 14 FirstFirst ... 678910 ... LastLast

Related Threads
So, when I set a default program in the Settings app and then open a file, Windows still asks which program I want to use. Admittedly, it does this only once per file type, but this is extremely annoying in a work environment where there are...
insider program in Windows Insider
I'm on the insider program. Can I move it to another Computer ? If so how? I want to sell my old test computer.
There is the registry key HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion but changing the location in there, doesn't appear to be doing anything. I have a relatively small SSD and I can not install everything to my C drive. I...
I messed up big time while installing 10 or shortly after I logged in. Somewhere I unchecked Photos, Mail, Camera and something else. Photos are set to open with TWINUI in properties but has a popout saying 'Element can't be found.' but can be...
MS Insider Program in Windows Insider
Hi, I've installed Win10 TP in VM player yesterday, received the security code from MS, 10 was activated. I'm not a PC expert or an IT pro, do I need to join the insider program to receive build updates? I have sent some feedback already when I was...
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 09:36.
Find Us