Page 7 of 14 FirstFirst ... 56789 ... LastLast

  1. Joined : Oct 2013
    Penns Forrest
    Posts : 3,506
    Win_8.1-Pro, Win_10.1607-Pro, Mint_17.3
       20 Aug 2015 #61

    Yes, search in Win10 can be hit-or-miss. If that method doesn't work, I use the Explorer search, but if I really want to find something, dir is the tool. But then I still have to figure out how to launch these universal apps

    Did the other app tutorials help with the Store issue?

    All other MSO pgms launch HTML links fine - right, it's just Outlook and only in recv'd mail - right?
    It's not a ctrl-click the link thing is it?

    Another member is going to be more help to you on Outlook (if they show up ), but I am enjoying the conversation and trying to help with other issues (the Store & Feedback) as they crop up.

    I'll keep thinking about the issue, maybe search again - but you seem to have tried the low hanging fruit.

    SFC didn't find anything, perhaps Dism will repair Outlook and the link association.

    Try this:

    Open an elevated Command Prompt (right click, Run as administrator)
    Enter the following command

    Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

    Post if there are any errors on the screen after it runs.

    Full tutorial: DISM - Repair Windows 10 Image - Windows 10 Forums

    The only other thing I can think of is to install Outlook 2010 on top of what is installed or re-install it.

    Bill
      My System SpecsSystem Spec


  2. Joined : Aug 2015
    Posts : 18
    Win 8.1; Win 10
       20 Aug 2015 #62

    Slartybart said: View Post
    Yes, search ...
    All other MSO pgms launch HTML links fine - right, it's just Outlook and only in recv'd mail - right?
    It's not a ctrl-click the link thing is it?

    Another member is going to be more help to you on Outlook (if they show up ), but I am enjoying the conversation and trying to help with other issues (the Store & Feedback) as they crop up.

    I'll keep thinking about the issue, maybe search again - but you seem to have tried the low hanging fruit.

    SFC didn't find anything, perhaps Dism will repair Outlook and the link association.

    Try this:
    Open an elevated Command Prompt (right click, Run as administrator)
    Enter the following command
    Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

    Post if there are any errors on the screen after it runs.

    Full tutorial: DISM - Repair Windows 10 Image - Windows 10 Forums

    The only other thing I can think of is to install Outlook 2010 on top of what is installed or re-install it.

    Bill
    Hi, Bill -- I know I'm not alone in appreciating the effort you've put into this. The problem is really perplexing. You're right, it's only hyperlinks in Outlook that launch this dreaded screen:

    Click image for larger version. 

Name:	Nag.png 
Views:	2 
Size:	250.1 KB 
ID:	32785

    (BTW, does this look kind of like something we used to see in Win XP -- or even Win 3.1?)
    The other MSO programs launch IE11 just fine. Everything, including Outlook, works properly if you choose a default browser other than IE.

    Augmenting the click with Ctrl, Shift, or Alt doesn't work. I've tried DSIM and reinstalling MSO. That didn't work either. I've tried using the windows reporting tool, and, so far, there's no way to know if anybody even read that! I'm about to give up.

    Anyway, what I really wanted to say was thanks for the research and suggestions.
      My System SpecsSystem Spec


  3. Joined : Oct 2013
    Penns Forrest
    Posts : 3,506
    Win_8.1-Pro, Win_10.1607-Pro, Mint_17.3
       20 Aug 2015 #63

    You're welcome and thank you SoopaNutz,

    I was loosing track of things (if default to another browsers worked)- you put together a very nice synopsis.
    Another 'lost track' was turning off IE 11 in Pgms & Feats > Turn Windows features on or off.
    restart the machine
    Turn IE 11 on in Pgms & Feats.

    It's another long shot and there might be a tricky order of things (IE, dism, OL, SFC)
    but those would be workarounds to an issue that MS is best able to fix.

    Outlook is running and this is one feature, albeit an often used feature - let's call it a main feature, that isn't working.

    MS knows about the issue, both IE and OL are their products, even if it's OL 2010. I'm sure there are lots of installs out htere and MS cannot expect everyone to purchase a newer version. They could give everyone a new version or fix the issue with regards to IE.

    I'm curious on the resolution, so I'll keep an eye on the thread, but I really can't think of anything else than what I've posted.

    Bill
    .
      My System SpecsSystem Spec

  4.    20 Aug 2015 #64

    Maybe more posters entering the problem in Feedback might help


    I entered the problem with IE11 and Outlook into Windows Feedback under Apps>Office - Outlook (Desktop). Maybe if more of us did that also, it would alert them to the problem and maybe they will do something about it.

    Basically, this problem is the only stopping me from installing Windows 10 on my desktop which I consider my production system and my wife's laptop.

    Z
      My System SpecsSystem Spec


  5. Joined : Sep 2014
    Posts : 92
    64-bit 10240 10 Pro
       20 Aug 2015 #65

    I use Outlook 2010 and I had it set to open every link in Edge, but I have since change it to open using Firefox and it works just fine. What SlartyBart posted should fix it I would think.
      My System SpecsSystem Spec


  6. Joined : Aug 2015
    Posts : 18
    Win 8.1; Win 10
       20 Aug 2015 #66

    caveman88 said: View Post
    I entered the problem with IE11 and Outlook into Windows Feedback under Apps>Office - Outlook (Desktop). Maybe if more of us did that also, it would alert them to the problem and maybe they will do something about it.

    Basically, this problem is the only stopping me from installing Windows 10 on my desktop which I consider my production system and my wife's laptop.

    Z
    Hey, Caveman. That's good advice. I just followed it. We can only hope!
      My System SpecsSystem Spec


  7. Joined : Aug 2015
    Posts : 18
    Win 8.1; Win 10
       20 Aug 2015 #67

    Gary said: View Post
    I use Outlook 2010 and I had it set to open every link in Edge, but I have since change it to open using Firefox and it works just fine. What SlartyBart posted should fix it I would think.
    If you'll read through the thread, you'll see that it works with any browser OTHER than IE11. SlartyBart's suggestions were great reasonable, and logical ones, but they didn't work for IE11. I'm using FireFox with my Win 10 machines right now, too, although I'd like to use IE.
      My System SpecsSystem Spec

  8.    20 Aug 2015 #68

    Gary said: View Post
    I use Outlook 2010 and I had it set to open every link in Edge, but I have since change it to open using Firefox and it works just fine. What SlartyBart posted should fix it I would think.
    EDGE and Firefox are not the problem. It is using IE11 as the default that has the problem.

    If you read Slartbart's post, he states that "Outlook is running and this is one feature, albeit an often used feature - let's call it a main feature, that isn't working."

    Sorry. I see someone already reponded to Gary but I don't see a way to delete this post.
    Z
    Last edited by caveman88; 20 Aug 2015 at 15:09. Reason: Trying to delete post
      My System SpecsSystem Spec


  9. Joined : Oct 2013
    Penns Forrest
    Posts : 3,506
    Win_8.1-Pro, Win_10.1607-Pro, Mint_17.3
       26 Aug 2015 #69

    I was helping another member solve an upgrade issue, he mentioned OL 2010.

    I asked him to test IE and links in rcv'd mail, the tests on his machine were successful. He offered some suggestions here:
    New 4TB drive install.. - Page 9 - Windows 10 Forums

    You might have tried some of those, but I don't recall if the others have been offered. I also gave him the link to this thread, so he might come over to help further if those suggestions do not bear any fruit.

    Bill
    .
      My System SpecsSystem Spec


  10. Joined : Aug 2015
    Posts : 18
    Win 8.1; Win 10
       26 Aug 2015 #70

    Slartybart said: View Post
    I was helping another member solve an upgrade issue, he mentioned OL 2010.

    I asked him to test IE and links in rcv'd mail, the tests on his machine were successful. He offered some suggestions here:
    New 4TB drive install.. - Page 9 - Windows 10 Forums

    You might have tried some of those, but I don't recall if the others have been offered. I also gave him the link to this thread, so he might come over to help further if those suggestions do not bear any fruit.

    Bill
    .
    Are you sure your friend tried clicking a hyperlink in an OL 2010 email while IE11 was set as the default browser? I have yet to hear from anyone for whom this works as expected. You can, of course, open the link in IE11, but only (as far as I can tell) by going through the nag screen. I've spoken with a lot of people who have this problem. Oh, well, not a problem for me any more: I switched to OL 2013 (as part of Office 365 Business).

    Anyway, thanks again for the help you've tried to give us.
      My System SpecsSystem Spec


 
Page 7 of 14 FirstFirst ... 56789 ... LastLast


Similar Threads
Thread Forum
Windows asks default program even after being set: disable this?
So, when I set a default program in the Settings app and then open a file, Windows still asks which program I want to use. Admittedly, it does this only once per file type, but this is extremely annoying in a work environment where there are...
Software and Apps
insider program
I'm on the insider program. Can I move it to another Computer ? If so how? I want to sell my old test computer.
Windows Insider
Change default program files location to drive other than C?
There is the registry key HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion but changing the location in there, doesn't appear to be doing anything. I have a relatively small SSD and I can not install everything to my C drive. I...
Installation and Setup
Solved Photos default program needs to be changed
I messed up big time while installing 10 or shortly after I logged in. Somewhere I unchecked Photos, Mail, Camera and something else. Photos are set to open with TWINUI in properties but has a popout saying 'Element can't be found.' but can be...
Software and Apps
MS Insider Program
Hi, I've installed Win10 TP in VM player yesterday, received the security code from MS, 10 was activated. I'm not a PC expert or an IT pro, do I need to join the insider program to receive build updates? I have sent some feedback already when I was...
Windows Insider
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 21:19.
Find Us
Twitter Facebook Google+



Windows 10 Forums